Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Det var en match mellan två lag under nedflyttningsstrecket som utspelade sig på Grimsta IP i västra Stockholm, på lördagen. Det var hemmalaget IF Brommapojkarna som tog tag i kommandot från start men Dalkurd tog sig så småningom in i den första halvleken. Det var hemmalaget som skapade matchens första målchans när Eric Omondi sköt utifrån, men Sixten Mohlin kunde styra ut bollen till en hörna. En stund senare blev det farligt när Malkolm Moënza kom runt på vänsterkanten och in i straffområdet, men det var BP-försvarare som var först på hans inspel och kunde rensa undan. Omondi sprang sig nästan fri, i mitten på den första halvleken, men Dalkurd-försvaret kunde hinna ifatt och avvärja situationen.

Bara någon minut senare skulle Dalkurd ha fått en straff. Mohamed Buya Turay tog sig förbi Martin Rauschenberg inne i BP:s straffområdet. Mittbacken stack fram sitt ben och hakade upp Buya Turay, men istället för straff för Dalkurd, valde domare Granit Maqedonci att varna anfallaren för filmning. Ett domslut som är svårt att förstå. Men det fina Dalkurd-spelet i den första halvleken skulle ge resultat en stund senare. Henrik Löfkvist nådde högst på en hörna och kunde nicka in 1-0. Strax innan halvtidspausen var det nära att Buya Turay dubblade Dalkurds ledning, när han prövade ett skott från straffområdeslinjen, men målvakten i BP Nikola Petric kunde rädda.

Det fina Dalkurd-spelet hade kommit av sig i den andra halvleken och laget sjönk tillbaka alltmer på egen planhalva. En kvart in i halvleken gjorde hemmalagets tränare Luis Pimenta ett trippelbyte, som väckte laget. Mindre än tio minuter senare hade BP kvitterat, där två av de inbytta spelarna var inblandade. Vänsterbacken Mohanad Jeahze slog ett inlägg som Kristjan Finnbogason kunde nicka in i mål. Hemmalaget såg hungrigare ut och tryckte på för ett 2-1-mål. Ungefär tio minuter från slutet, så kom också 2-1. Jack Lahne nickade ett inlägg i ribban, via Sixten Mohlin och höll sig sedan framme på returen för att stöta in bollen i mål.

Målet gav fart på Dalkurd-spelarna, som försökte sig på en slutforcering. Man fick också en sista möjlighet till en kvittering. Ett uppspel från Alexander Ekblad nickades vidare av Löfkvist, till Oliver Berg, som i sin tur nickade in bollen centralt i straffområdet. Det blev lite småfarligt, men varken Moënza eller Ferhad Ayaz fick kontroll på bollen och BP-försvaret kunde rensa undan bollen och hålla ut. Matchen slutade 2-1 till Stockholmslaget och för Dalkurds del gäller det att försöka komma igen nästa helg, då de regerande svenska mästarna Malmö FF kommer på besök till Gavlevallen.
Biljetter till den matchen hittas på: dalkurd.ebiljett.nu

IF BROMMAPOJKARNA – DALKURD FF 2-1
Allsvenskan – 4 augusti, kl 16.00

Målskyttar Brommapojkarna: 68′ Finnbogason, 80′ Lahne
Målskyttar Dalkurd: 32′ Löfkvist
Varningar: 62′ Alm; 15′ Lawan, 28′ Buya Turay

Laguppställning Dalkurd (3-5-2): Mohlin; Löfkvist, De John, Ekblad; Strand, Lawan, Tranberg, Bertilsson, Moënza; Buya Turay, Stadler
Byten: 51′ UT: Tranberg IN: Ahmed, 71′ UT: Bertilsson IN: Berg, 76′ UT: Stadler IN: Ayaz

Publik: 1 054 personer
Domare: Granit Maqedonci
Spelplats: Grimsta IP, Stockholm