Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Dalkurd inledde matchen piggt och skapade en del tendenser till målchanser i början. Men det var BK Häcken som tog ledningen efter fem minuters spel genom Mervan Celik. Efter en tilltrasslad situation i Dalkurds straffområde fick Celik bollen och sköt in den lågt till 0-1. Dalkurd var ytterst nära en kvittering i den tionde minuten när lagkapten Rawez Lawan nådde högst på en hörna, men nicken gick strax över ribban. Matchen gick in i ett lugnare tempo utan att något av lagen skapade några farligheter. Häcken skulle dock utöka sin ledning till 2-0 genom Alexander Jeremejeff efter en miss i Dalkurd-försvaret. Strax därpå gjorde Häcken även 3-0, när Viktor Lundberg nickade in en hörna. Det var också resultatet när halvtidsvisslan ljöd.

Den andra halvleken inleddes på inslagen väg. Häcken var ytterst nära 4-0 efter en hörna. Rasmus Lindgren klackade bollen i stolpen, efter att Dalkurd-försvaret misslyckats med att få undan bollen. Det blev lite oroligt i Häcken-försvaret efter att målvakten misslyckats med att fånga en höjdboll. På den efterföljande hörnan fick Simon Strand på en drömträff, men bollen gick utanför. Istället för en Dalkurd-reducering, fick Häcken en straff i den 63 minuten efter att Jeremejeff gått ned i straffområdet. Anfallaren slog straffen själv och rullade in bollen till 4-0.

Dalkurd försökte trycka fram och åtminstone hyfsa till siffrorna i matchen, men utan att skapa några egentliga farligheter. Istället var det ytterst nära 0-5 och hattrick för Jeremejeff, men anfallaren missade från nära håll efter en målvaktsretur. Bortalagets femte mål skulle komma till slut. Inbytte egna produkten Kevin Yacob blev frispelad av matchens förgrundsfigur Jeremejeff och kunde göra mål, fri med Stefan van der Lei Dalkurd-målet. Dalkurd försökte förgäves få in ett tröstmål men mer än ett par halvchanser lyckades man inte ordna fram. Häcken vann matchen med 5-0 och för Dalkurds del gäller det att slicka såren och komma tillbaka betydligt starkare på tisdag. Då gästar vi IF Elfsborg på Borås Arena, när jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt går vidare.

DALKURD FF – BK HÄCKEN 0-5
Allsvenskan – 27 oktober, kl 14.00

Målskyttar Dalkurd:
Målskyttar Häcken: 5’ Celik, 27’ Jeremejeff, 32’ Lundberg, 63’ Jeremejeff (Str.), 85’ Yacob
Varningar: 88’ Tranberg; 47’ Jeremejeff

Laguppställning Dalkurd (3-4-2-1): van der Lei; Tranberg, Thorbjörnsson, Ekblad; Strand, Löfkvist, Ahmed, Moënza; Ståhl, Lawan; Ayaz
Byten: 53’ UT: Ekblad IN: Ceesay, 77’ UT: Löfkvist IN: Awad, 81’ UT: Ayaz IN: Markkanen

Publik: 202 personer
Domare: Kaspar Sjöberg
Spelplats: Gavlevallen, Gävle