Efter att halva serien spelats färdigt, var det nu dags för spelschemat i Superettan att vända. Ett revanschsuget Dalkurd tog emot Degerfors hemma på Domnarsvallen, sedan vårens möte lagen emellan slutat med en Degerfors-seger. Matchen stod och vägde inledningsvis och det var inget av lagen som riktigt tog kommandot över spelet. Efter ungefär tio minuters spel började Dalkurd så småningom ta över spelet något mer, men utan att skapa några hundraprocentiga målchanser. Efter ungefär 22 minuters spel kom Richard Yarsuvat runt på högerkanten och spelade in bollen, snett bakåt till Ahmed Awad. Awad stördes dock i skottmomentet och fick halvträff på bollen, som gick utanför.

Degerfors låg lågt med sin backlinje och tillät Dalkurd diktera spelet, samtidigt som man försökte sticka upp i kontringar då och då. Dalkurd fick en frispark högt upp på Degerfors planhalva efter ungefär en halvtimmes spel och man skickade upp mycket folk inne i straffområdet. Rewan Amins frispark fastnade dock på försvarare och i momentet därefter slarvades det i passningsspelet, så Mihlali Mayambela gavs ett ypperligt kontringsläge. Degerfors-anfallaren utnyttjade detta och rullade in 0-1 för Degerfors. Dalkurd var dock nära att kvittera bara fem minuter därefter. Efter ett moment av fint kombinationsspel, bröt sig Amin in till vänster i Degerfors straffområde, innan han slog in ett väl avvägt inlägg mot den bortre stolpen. Där stormade Awad fram och nickade bollen i ribban och returen rensades undan av försvaret. Två minuter senare var det dags för nästa ramträff för Dalkurds del. Laget fick en frispark nästan nere vid hörnflaggan, på vänsterkanten. Amins frispark nickskarvades vidare mot mål, men även denna gång tog bollen klockrent i ribban. Den första halvleken avslutades med att Dalkurd fick ännu ett bra läge till att kvittera. Awad hittade in till Ammar Ahmed med en väl avvägd djupledsboll. Mittfältaren blev störd när han skulle skjuta och fick ingen riktigt bra träff på skottet så Degerfors målvakt kunde rädda.

Trots bra spel och flera jättechanser lyckades Dalkurd inte få hål på Degerfors nolla och gästerna kunde gå till halvtidsvila i ledning. Den andra halvleken inleddes med fortsatt stort bollinnehav för Dalkurd, medan Degerfors backade hem och bevakade sin ledning. Den andra halvleken var elva minuter gammal när Amin fick ett bra skottläge utanför straffområdet, efter en period med bra Dalkurd-press. Mittfältarens skott skruvade sig dock precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Ett par minuter senare var det Ahmeds tur att testa avslut från långt håll. Bollen gick i en fin båge mot den bortre stolpen och tvingade Jesse Öst i Degerfors-målet att sträcka ut, för att kunna styra undan skottet. I minut 68 fick till slut Dalkurd utdelning på sin tunga press mot gästernas mål och kunde kvittera. Efter att ett inlägg nickats bort av försvaret, hamnade bollen hos Awad som drog till direkt på volley, 25 meter utifrån. Bollen gick in via stolpen och Degerfors-målvakten hade ingen chans att rädda skottet. Ett oerhört vackert mål.

Men Dalkurd var inte nöjda med det utan fortsatte pressa på för ett ledningsmål. Awad, som var fortsatt pigg, spelades fri av inbytte Andrew Stadler, men han stressade i avslutsmomentet och sköt utanför, fri med målvakten. I slutminuterna var det Stadlers tur att få en jättechans till ett segermål, men amerikanens skott styrdes via en motståndarförsvarare över mål. Trots mängder av bra målchanser, lyckades Dalkurd inte få dit någon ytterligare boll och matchen slutade med att lagen delade på poängen.

Dalkurds nästa match spelas den 6 augusti, borta mot Åtvidaberg.

MATCHFAKTA

DALKURD FF – DEGERFORS IF 1-1

Målskytt Dalkurd: 68’ Awad
Målskytt Degerfors: 31’ Mayambela

Laguppställning Dalkurd FF (3-5-2): Pettersson; Löfkvist (46’ De John), Ceesay, Tranberg; Rashidi, Ahmed (66’ Stadler), Amin, Lawan, Bala; Awad (81’ Sugita), Yarsuvat

Avbytare: Kljajic, De John, Sugita, Stadler, Randelovic, Azizi, Lundin

Laguppställning Degerfors IF (3-4-3): Öst; Sachs, Zackrisson, Wiktorsson; Lindell, Ohlsson, Ladan, Olsson; Abraham (88’ Haidar), Mayambela (93’ Holmberg), Sundgren

Avbytare: Miskic, De Bruin, Holmberg, Solberg, Stankovic, Haidar

Domare: Robert Daradic
Spelplats: Domnarvsvallen, Borlänge
Publik: 1030 personer