Bara fyra dagar efter bortamatchen mot Helsingborg var det dags för match igen, när Falkenberg besökte Domnarvsvallen på lördagen. Dalkurd tvingades klara sig utan Rewan Amin, som var avstängd, och i hans ställe fick Robin Tranberg kliva in på mittfältet samtidigt som Alex De John ersatte Tranberg i backlinjen. Matchens första målchans tillföll gästerna och Richard Donkor. Mittfältaren testade Frank Pettersson med ett långskott, men målvakten var med på noterna och kunde rädda. Falkenberg gjorde det bra i sitt pressjobb och gav Dalkurd svårigheter med att etablera något offensivt spel. Dalkurds första farlighet i matchen kom genom en frispark, som Ammar Ahmed skruvade strax över ribban, efter 18 minuters spel. Viktor Götesson ryckte sig fri efter en halvtimmes spel men Pettersson kunde göra en kvalificerad benparad, på anfallarens avslut. På den efterföljande hörnan stod Rawez Lawan rätt placerad och kunde rädda en nick på mållinjen. Med fem minuter kvar av den första halvleken tog Falkenberg ledningen i matchen. Donkor, som skjutit in sig, vek in från vänsterkanten och skruvade in bollen invid den bortre stolpen. 0-1 var också resultatet i halvtidspausen.

Den andra halvleken inleddes bättre från Dalkurd-håll. Bara några minuter in i halvleken blev Andrew Stadler frispelad av Ahmed med en utsökt krossboll. Stadler lyfte dock avslutet strax över ribban. Någon minut senare stack Falkenberg emellan med ett långskott från Dominic Chatto, som Pettersson gjorde en utmärkt reflexräddning på. Gästerna var farliga på fasta situationer och höll sånär på att utöka till 2-0 efter en tilltrasslad situation på den efterföljande hörnan, men Dalkurd-försvaret kunde rensa undan. Istället kunde Dalkurd kvittera i den 56 minuten. Ahmed Awad lyfte oerhört läckert fram bollen till Richard Yarsuvat i straffområdet, som kunde nicka in kvitteringen. Det var anfallarens 15 mål för säsongen, vilket innebär att han nu är i ensam skytteligaledning i Superettan. Dalkurd tog bättre kontroll över matchbilden och rullade boll bra på Falkenbergs planhalva. Fem minuter från slutet höll man sånär på att ta ledningen i matchen. En oerhört tilltrasslad situation ledde till att Lawan fick både en och två avslutningsmöjligheter och även Yukiya Sugita försökte sig på ett skott, men gästerna lyckades försvara sig på ett bra sätt. I slutminuterna fick Dalkurd ytterligare möjligheter till ett 2-1-mål, först genom Ahmed, som fick iväg ett pressat skott sedan Falkenberg-försvaret rensat undan en boll. Men mittfältarens skott gick tätt utanför stolpen. I samma matchminut vek Kujtim Bala in från vänsterkanten och testade skott, som täcktes till hörna av försvarare. På tilläggstid var Falkenberg närmast ett segermål. Johan Lassagård sköt från utkanten av straffområdet, men Pettersson sträckte ut ordentligt och kunde göra en ypperlig räddning.

Det blev den sista målchansen i en match som slutade 1-1. Nästa Dalkurd-match spelas på lördag, om en vecka, då laget besöker Gavlevallen för match mot Gefle.

MATCHINFO

DALKURD FF – FALKENBERGS FF 1-1

Målskyttar Dalkurd: 56’ Yarsuvat
Målskyttar Falkenberg: 39’ Donkor

Laguppställning Dalkurd FF (3-5-2): Pettersson; Löfkvist, Ceesay, De John; Stadler, Ahmed, Tranberg, Lawan, Bala; Awad (65’ Rashidi), Yarsuvat (77’ Sugita)

Avbytare: Kljajic, Sugita, Randelovic, Azizi, Bangura, Rashidi, Moënza

Laguppställning Falkenbergs FF (3-5-2): Nilsson; Özen, Svensson, Carlsson; Björkengren, Chatto, Karlsson, Kwakwa (86’ Nazari), Donkor (79’ Lassagård); Götesson, Englund

Avbytare: Brattberg, Karlsson, Nazari, Rodevåg, Sylisufaj, Lassagård, Johansson

Domare: Granit Maqedonci
Spelplats: Domnarvsvallen, Borlänge
Publik: 980 personer