Foto: Simon HastegΌrd/BildbyrΌn

På måndagkvällen tog Dalkurd emot tabelltvåan Hammarby IF på Gavlevallen. Hammarby satte, sin vana trogen den här säsongen, fart direkt på avspark och skapade ett visst tryck mot Dalkurd-målet. Efter några minuter skapades också första målchansen. Neto Borges nickade en hörna mot mål men Sixten Mohlin fick fingertopparna på bollen och kunde rädda. Bara någon minut senare fick Dalkurd chansen att ställa om efter en Hammarby-hörna, men Adam Ståhls passning nådde inte en framstormande Eero Markkanen och försvaret kunde rensa. Muamer Tankovic höll på att ge Hammarby ledningen efter slarv i Dalkurd-försvaret men Mohlin kunde rädda friläget. I mitten på den första halvleken dömde domaren straff för Hammarby. I ärlighetens namn var förseelsen, där Vladimir Rodic gick omkull, varken innanför straffområdeslinjen eller tillräcklig för att det ens skulle vara frispark. Men det är domaren som dömer och Jiloan Hamad kunde rulla in 1-0 för Hammarby, även om Mohlin gick åt rätt håll och var nära att rädda straffen.

Efter lite drygt en halvtimmes spel fick Adam Ståhl ett mycket bra läge i straffområdet efter ett inlägg från Kebba Ceesay, men Dalkurd-mittfältaren fick inte avslutet på mål. Kvitteringen skulle dock komma bara en kort stund senare. Alex De John höll sig framme på en hörna och kunde peta in 1-1 med ett lågt skott invid ena stolpen. Bara ett par minuter senare var det nära Dalkurd-ledningen i matchen, när Markkanen nickade mot mål på en frispark, men bollen gick strax över ribban. Istället var det Hammarby som skulle gå in i halvtidspausen i ledning efter ett mycket sent mål. Rodic hittade Nikola Djurdjic med ett inlägg och den senare nickskarvade in bollen bakom en chanslös Mohlin i Dalkurd-målet.

Den andra halvleken var bara några minuter gammal när Hammarby kunde utökat sin ledning till 3-1. Efter en Dalkurd-hörna kontrade Rodic och hittade Tankovic i den bortre delen av straffområdet, men Mohlin gjorde en fantastisk fotparad på Tankovics skott. Tankovic var ytterst nära att göra mål bara några minuter senare då han spelades fri av Hamad, men Mohlin kom ut bra och störde Hammarby-spelaren i avslutsmomentet och skottet gick utanför. Dalkurd flyttade upp positionerna lite mer i jakten på en kvittering. Hammarby stod emot väl och försökte ställa om när läge gavs.

I den 85 minuten gjorde Hammarby sitt tredje mål för kvällen på en av dessa omställningar. En långboll nådde Imad Khalili, som blev ikappsprungen av De John, men anfallaren inväntade förstärkning i form av Junes Barny, som lade in bollen i öppet mål. 3-1 till gästerna och många trodde nog att matchen var avgjord. Det såg också ut som den var det när Dalkurd hade svårt att skapa något offensivt och Hammarby fortsatte att hota på kontringar. Rodic höll sånär på att göra 4-1, som definitivt skulle ha stängt matchen men Mohlin gjorde en fin räddning på hans skott. Istället var det Dalkurd som skulle reducera till 2-3 och på ett väldigt vackert vis dessutom. Kvällens huvudperson De John mötte ett inlägg med en högervolley, som Johan Wiland var chanslös på. Dalkurd tryckte på för en kvittering men lyckades aldrig få till någon sista farlighet. Hammarby kunde hålla undan och vinna med 3-2.

Dalkurd får en ny chans till att plocka tre poäng redan på söndag, när IFK Göteborg gästar Gavlevallen. Köp biljetter till den matchen på dalkurd.ebiljett.nu

DALKURD FF – HAMMARBY IF 2-3
Allsvenskan – 27 augusti, kl 19.00

Målskyttar Dalkurd: 36’ De John, 91’ De John
Målskyttar Hammarby: 24’ Hamad, 45’ Djurdjic, 85’ Barny
Varningar: 80’ Borges

Laguppställning Dalkurd (4-2-3-1): Mohlin; Ceesay, De John, Thorbjörnsson, Moënza; Löfkvist, Tranberg; Strand, Awad, Ståhl; Markkanen
Byten: 56’ UT: Markkanen IN: Ahmed, 70’ UT: Tranberg IN: Suljevic, 81’ UT: Strand IN: Ayaz

Publik: 2 865 personer
Domare: Magnus Lindgren
Spelplats: Gavlevallen, Gävle