Foto: Kenta Jšönsson/Bildbyrån

Dalkurd var på jakt efter en viktig trepoängare i kampen om nytt allsvenskt kontrakt. Gästande IFK Göteborg var i sin tur på jakt efter revansch efter den snöpliga förlusten mot IFK Norrköping i omgången dessförinnan. Tidigt i matchen fick gästernas lagkapten Emil Salomonsson på ett skott ur en snäv vinkel, som Sixten Mohlin kunde rädda ut till en hörna. Dalkurd kontrade på den efterföljande hörnan och efter en fin aktion från Ahmed Awad, fick Eero Markkanen ett bra skottläge i straffområdet, men anfallaren sköt utanför. IFK Göteborgs Robin Söder var aktiv och testade Mohlin två gånger om på kort tid. Vid första tillfället räddade Mohlin bollen enkelt, men vid den andra chansen sköt Söder i ribban ur snäv vinkel.

Dalkurd var inte alls ofarliga, snarare tvärtom och 20 minuter in i matchen styrde Awad ett skott från Simon Strand utanför stolpen. Adam Ståhl stod för en bra aktion när han tog ned bollen på bröstet, vände om och sköt ett skott från utkanten av straffområdet. Erik Dahlin i bortalagets mål kunde rädda. Strax därefter tog Dalkurd ledningen i matchen. Henrik Löfkvist hittade Strand med en fantastisk passning. Yttern lättade ned bollen på bröstet och la den under den utrusande målvakten och i mål. En mycket vacker sekvens från assist till mål. Precis innan halvtidspausen fick IFK Göteborg ett väldigt bra läge att kvittera, men Sargon Abraham sköt över, fri med Mohlin.

IFK Göteborg fick ett litet tryck mot Dalkurd-målet i inledningen på den andra halvleken och skapade ett par målchanser. Bland annat sköt Patrik Karlsson Lagemyr ett skott ur snäv vinkel som Mohlin gjorde en fotparad på. Ett par minuter senare räddade Mohlin ett skott från Söder och innan dess hade Alex De John täckt undan ett skott från Giorgi Kharaishvili. I den 63 minuten var Dalkurd nära 2-0 när Löfkvist vände bort André Calisir till vänster om gästernas straffområde och tog sig in mot mål. Carl Stalfelt kunde dock täcka mittfältarens skott. Sekvensen var dock inte över där. Bollen gick ut till Awad, som vände ut och in på Victor Wernersson och sköt ett skott mot den bortre delen av målet. Starfelt stod ånyo på rätt plats och kunde nicka undan bollen på mållinjen.

Ju längre matchen led, desto mer flyttade IFK Göteborg fram positionerna och Dalkurd sjönk tillbaka för att bevaka ledningen och riktade in sig på snabba omställningar. Vid en av dessa omställningar höll inhopparen Alibek Aliev sånär på att springa sig fri med målvakten, men han fick inte bollen med sig och målchansen försvann. Dalkurd såg ut att reda ut stormen och gå mot tre poäng, men i den sista ordinarie matchminuten fick IFK Göteborg en straffspark. Amin Affanes låga inlägg träffade De Johns arm, när han glidtacklade för att täcka inspelet. Domaren pekade på straffpunkten och Kharaishvili smällde in straffen säkert mitt i målet. Direkt efter avsparken gick Dalkurd framåt och höll på att åter ta ledningen i matchen, när ett inlägg från Ståhl höll på att ställa målvakten, som dock lyckades få upp en arm och stötte bort bollen.

Det blev inga fler målchanser i matchen, som slutade 1-1. Nu väntar ett två veckor långt landslagsuppehåll och Dalkurd är åter tillbaka i spel måndag den 17 september kl 19.00, då man gästar Kalmar FF på Guldfågeln Arena.

DALKURD FF – IFK GÖTEBORG 1-1
Allsvenskan – 2 september, kl 15.00

Målskyttar Dalkurd: 32′ Strand
Målskyttar IFK Göteborg: 90′ Kharaishvili (Str.)
Varningar: 82′ Calisir, 84′ Wernersson

Laguppställning Dalkurd (4-4-2): Mohlin; Ceesay, De John, Thorbjörnsson, Moënza; Strand, Löfkvist, Tranberg, Ståhl; Awad, Markkanen
Byten: 46′ UT: Tranberg IN: Ahmed, 64′ UT: Markkanen IN: Aliev

Publik: 728 personer
Domare: Kaspar Sjöberg
Spelplats: Gavlevallen, Gävle