Matchen började trevande och lagen kände på varandra inledningsvis. De riktigt farliga målchanserna lät dock vänta på sig. Dalkurd kom nära ett par gånger om och det blev grötigt i Mjällbys straffområde, men utan att det blev riktigt farligt. Dalkurd-pressen skulle dock ge resultat och målet skulle komma till slut. Efter ytterligare en tilltrasslad situation i gästernas straffområde i den 23 minuten, fick till slut Joseph Ceesay träff på bollen och med en halvvolley öppnade han Dalkurds målkonto för säsongen och i matchen.

Strax därefter kom Mjällby nära en kvittering men Andreas Andersson räddade ett avslut från nära håll. På den efterföljande hörnan nickades bollen strax utanför. Efter Dalkurds mål tog Mjällby över spelet allt mer och skapade tryck mot hemmamålet. David Löfquist fick möjlighet att kvittera efter en frispark i bra läge, men Mjällby-mittfältaren skickade bollen över mål. Den första halvleken gick i mål med Dalkurd i ledningen, 1-0.

I inledningen av den andra halvleken var Dalkurd nära att göra matchens andra mål när Ahmed Awad vackert dribblade sig in i gästernas straffområde, men hans avslut gick i ribban och ut. Returen gick till Ferhad Ayaz, vars skott gick på täckande Mjällby-spelare. Dalkurd såg ut att ha kontroll på matchen men slarv i försvaret gjorde att Mjällby kunde kvittera till 1-1. Målet gav Mjällby ny energi och strax därefter skapade de ytterligare en målchans genom ett friläge, men Andersson gjorde en bra räddning till hörna. Den efterföljande hörnan gav sånär 1-2 till Mjällby men Andersson gjorde en kvalificerad räddning på ett avslut från straffområdeslinjen.

Dalkurd tryckte på mot slutet av matchen för att finna ett avgörande och i den 88 minuten kom till slut. Inbytte Kerfala Cissoko vände ut och in på Mjällby-försvaret utanför straffområdet och lyfte sedan in bollen bakom målvakten. I slutminuterna jagade Mjällby en kvittering och det blev halvfarligt ett par gånger men försvaret kunde hålla undan och ta säsongens första seger.

DALKURD FF – MJÄLLBY AIF 2-1
Superettan – 21 april, kl. 17.30

Målskyttar Dalkurd: 23′ Joseph Ceesay, 88′ Kerfala Cissoko
Målskyttar Mjällby: 58′ Jacob Bergström
Varningar: 26′ Robin Tranberg, 45′ Ferhad Ayaz, 55′ Besard Sabovic; 56′ Viktor Gustafsson

Laguppställning Dalkurd (3-4-3): Andersson; Azizi, Ismail, Thorbjörnsson; Ceesay, Tranberg, Sabovic, Moënza; Awad, Alexandersson, Ayaz
Byten: 67′ UT: Robin Tranberg IN: Emil Berger, 74′ UT: Ferhad Ayaz IN: Frank Arhin, 79′ UT: Awad IN: Cissoko

Publik: 203 personer
Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Mirza Kazic