Mötet mellan Gefle och Dalkurd på lördagskvällen visade sig bli ett rejält ställningskrig mellan de gamla kollegorna Andreas Brännström och Poya Asbaghi. Matchen var inte ens en minut gammal innan Gefle fick första farlighetern. Slarv i Dalkurd-försvaret ledde till ett friläge för Adam Bergmark Wiberg, men Gefle-spelarens avslut kunde räddas av Frank Pettersson. Gefle var de som startade matchen piggast och Ihor Zhurakhovskyi fick ett bra skottläge i utkanten av straffområdet, men avslutet gick strax över. Dalkurd tog sig så sakteliga in i matchen och tog över spelet så småningom. Ammar Ahmed skruvade en frispark över mål efter drygt tio minuters spel och Robin Tranberg prövade lyckan med ett skott från distans, men Gefle-målvakten August Strömberg kunde styra ut bollen till hörna. Dalkurd fick till ett bra tryck mot hemmamålet och Ahmed fick ett väldigt bra skottläge utanför straffområdet, men mittfältaren fick inte till avslutet och bollen gick utanför. Gefle slarvade i försvarsspelet och Kujtim Bala kunde påpassligt sno åt sig bollen. Vänsteryttern avslutade med en högervolley och bollen tog klockrent i ovansidan av ribban och gick ut. Trots bra spel från bägge lagen så var det mållöst i halvtidspausen.

Den andra halvleken inleddes med att Dalkurd sånär tog ledningen efter att Bala skickat in ett inlägg, som Richard Yarsuvat var centimetrar från att få huvudet på. 20 minuter in i den andra halvleken lyfte Ahmed Awad läckert fram bollen till Yarsuvat i straffområdet. Strömberg i Gefle-målet var dock med på noterna och kunde komma ut och plocka bollen framför fötterna på Dalkurd-anfallaren. Två minuter senare var det Rawez Lawans tur att bli serverad i straffområdet av en lyftning, denna gång från Heradi Rashidi, men även denna gång var Strömberg vaken och kunde rädda. Bägge lagen chansade mer i slutet på matchen, i jakten på ett segermål. Zhurakhovskyi fick ett ypperligt läge att ge Gefle ledningen med tolv minuter kvar, men försvararen fick inte till avslutet i straffområdet och skickade bollen utanför. Två minuter senare var det Lawans tur att få ett bra skottläge och mittfältaren försökte sig på en klassiskt tåpaj, men bollen styrdes ut till en hörna via en försvarare. Gefles bäste målskytt denna säsong, Deniz Hümmet, kom fri efter en kontring och fick hemmalagets bästa målchans i slutminuterna. Men Pettersson kunde komma ut och göra en bra fotparad på anfallarens skott. Trots de fina målchanserna såg matchen ut att sluta mållöst, men i den sista tilläggsminuten kunde Dalkurd avgöra tillställningen. Bala bröt sig fram på vänsterkanten och slog in ett vackert inlägg i straffområdet. Inbytte Andrew Stadler besegrade sin bevakare i höjdduellen och kunde nicka in bollen i mål, vilket fick den tillresta Dalkurd-klacken bakom målet att explodera i eufori. Trots en slutforcering från Gefle lyckades Dalkurd hålla tätt och ta en oerhört viktig seger i kampen om uppflyttning.

MATCHINFO

GEFLE IF 0 – 1 DALKURD FF

Målskyttar Gefle:
Målskyttar Dalkurd: 93’ Stadler

Laguppställning Gefle IF (3-4-3): Strömberg; Rauschenberg, Lans, Zhurakhovskyi (91’ Makondele); Johansson, Montiel, Lantto, Kralj; Gutierrez De Las Casas (87’ Housni), Hümmet, Bergmark Wiberg

Avbytare: Frodig, Björkman, Florén, Gussman, Hjelte, Housni, Makondele

Laguppställning Dalkurd FF (3-5-2): Pettersson; Löfkvist, Ceesay, Tranberg (72’ De John); Rashidi, Lawan, Amin, Ahmed, Bala; Awad (76’ Sugita), Yarsuvat (83’ Stadler)

Avbytare: Kljajic, De John, Sugita, Stadler, Randelovic, Azizi, Moënza

Domare: Fredrik Klitte
Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Publik: 2262 personer