Foto: Kenta Jšönsson/Bildbyrån

Det var en härlig sommarkväll på Tele 2 Arena i södra Stockholm, när Dalkurd gästade Hammarby IF. Hemmalaget tog tag i taktpinnen från början men det var Dalkurd som var nära att ta ledningen omgående. Efter en Hammarby-hörna, kontrade Mohamed Buya Turay men fick inte ordning på bollen i straffområdet och sköt utanför, via en försvarare. Efter 13 minuters spel skulle Hammarby ta ledningen. Björn Paulsen kom runt på högerkanten och slog in ett inlägg, som Nikola Djurdjic styrde in i mål. Bara fyra minuter senare skulle hemmalaget även dubbla sin ledning. Neto Borges blev frispelad på vänsterkanten och slog in ett lågt inlägg, som Muamer Tankovic styrde in i mål.

Dalkurd såg håglösa ut och Hammarby pressade på för fler mål. Jeppe Andersen sköt från straffområdeslinjen, men bollen gick utanför. Några minuter senare var det Sander Svendsen som försökte vika in från vänsterkanten och skjuta invid den första stolpen, men Stefan van der Lei kom ned bra och gjorde en bra räddning. Dalkurd hade en boll i mål, men Buya Turay var offside på Malkolm Moënzas inspel och målet dömdes bort. Istället ökade Hammarby på till 3-0 genom Djurdjic, som kom före Robin Tranberg i luften och nickade in bollen i mål. Van der Lei visade upp sina kvalitéer en stund senare, när han räddade Jiloan Hamads avslut i fritt läge med en fotparad. Hamad skulle dock göra mål, strax innan halvtidspausen, när han nickade in 4-0. En katastrofal första halvlek från Dalkurds sida.

Efter halvtidspausen var det ett bättre Dalkurd som kom ut på planen och inledningsvis tog man tag i spelet. Hammarby slog även av på takten något men man fick ändå en bra möjlighet i mitten på den andra halvleken. Dalkurd-försvaret slarvade, vilket gav Djurdjic ett bra skottläge i straffområdet, men van der Lei räddade med en fotparad. Något senare fick Hammarby ett omställningsläge när tre Hammarby-spelare sprang sig fria efter en hörna. Leo Bengtsson kom fri med van der Lei och avslutade, men målvakten gjorde en kanonräddning. Bengtsson fick ytterligare två möjligheter på returen, men Dalkurd-försvaret spelade uppoffrande och räddade på mållinjen.

I den 84 minuten kombinerade Buya Turay snyggt med Rawez Lawan, innan han dribblade sig förbi två Hammarby-spelare och placerade in bollen i mål, vid den bortre stolpen. Dalkurd lyckades dock inte komma närmre än så och Hammarby var istället nära att göra ytterligare ett mål på tilläggstid, när Dalkurd-försvaret slarvade. Tankovics skott utifrån gick dock i ribban och ut. Slutresultatet skrevs till 4-1. För Dalkurds del gäller det att ladda om inför den viktiga derbymatchen hemma mot IK Sirius på lördag.

HAMMARBY IF – DALKURD FF 4-1
Allsvenskan – Måndag 23 juli, kl 19.00

Målskyttar Hammarby: 13′ Djurdjic, 17′ Tankovic, 36′ Djurdjic, 43′ Hamad
Målskyttar Dalkurd: 84′ Buya Turay
Varningar: 48′ Hamad, 72′ Solheim; 85′ Lawan

Laguppställning Dalkurd (3-5-2): van der Lei; Ceesay, Tranberg, Löfkvist; Strand, Ahmed, Amin, Sugita, Moënza; Ayaz, Buya Turay

Byten: 46′ UT: Tranberg IN: Lawan, 60′ UT: Ayaz IN: Stadler

Publik: 19 969 personer
Domare: Robert Daradic
Spelplats: Tele 2 Arena, Stockholm