En tuff bortamatch väntade Dalkurd på tisdagen när man gästade Helsingborgs IF. Det skulle också visa sig en jämn och tajt tillställning. Att det stod mycket på spel, märktes av i inledningen av matchen, där båda lagen var mer försiktiga. Dalkurd hade ändå det första skottet på mål i matchen genom Rewan Amin. Mittfältare testade avslut från långt håll, men rakt på Pär Hansson i Helsingborgsmålet. När en kvart av matchen var spelad fick Dalkurd en jättechans. Kujtim Bala hittade fram till Rawez Lawan, som tog sig runt på vänsterkanten och slog en passning snett bakåt till Richard Yarsuvat. Anfallaren fick dock ingen träff på bollen och det var fortsatt mållöst. Dalkurd började så småningom få ordning på spelet och tog tag i matchen. Ammar Ahmed blev serverad av Yarsuvat, i ett bra skottläge, men mittfältarens skott kunde räddas av Hansson. Hemmalaget riktade mest in sig på kontringar, främst genom Alex Timossi Andersson och Lumala Abdu. Men efter ungefär 35 minuters spel fick Darijan Bojanic mycket yta att löpa på, på Dalkurds planhalva. Mittfältaren fick ett bra skottläge, strax utanför straffområdet och avlossade också ett skott som gick högt över. I slutet på den första halvleken skulle Helsingborg ta ledningen i matchen. Ett skott styrdes på Dalkurd-spelare och det blev en snöplig miss i kommunikationen när Robin Tranberg skulle nicka hem bollen till Frank Pettersson, som var på väg ut. Bollen gick istället in i eget mål och nog var det ett oförtjänt ledningsmål, sett till hur matchbilden hade varit. Strax innan halvtidssignalen ljöd tryckte Lawan iväg ett tungt skott utifrån, som gick strax utanför.

Bala var ytterst nära en kvittering i inledningen av den andra halvleken. Vänsteryttern tog sig in i straffområdet från sin kant och sköt ett skott som gick tätt utanför den bortre stolpen. Men kvitteringen skulle komma kort därpå. Yukiya Sugita drog upp ett anfall, passade ut till Bala och tog sig sedan in i straffområdet. Balas väl avvägda inlägg hittade Sugitas panna och japanen kunde stenhårt nicka in 1-1 bakom Hansson. Dalkurd fortsatte trycka på för ett ledningsmål, men det innebar också kontringsmöjligheter för Helsingborg. Max Svensson kom loss med 20 minuter kvar och fick dubbla möjligheter. Första skottet rädda Pettersson och det andra avslutet skickade anfallaren utanför. I den 78 minuten tog Dalkurd ledningen i matchen. Inbytte Peshraw Azizi höll sig framme på en hörna och tryckte in bollen i mål, till Helsingborgsspelarnas vilda protester som menade på att målet skulle dömas bort för offside. Men domare Johan Krantz godkände målet och det var 2-1 till Dalkurd. Efter målet inledde Helsingborg en febril jakt på ett kvitteringsmål. Bäst möjlighet fick Abdu i slutminuterna när han, liggande i straffområdet, försökte sig på ett lurigt avslut. Men Pettersson var med på noterna och kunde rädda. Kvitteringsjakten skulle dock ge resultat i matchens absoluta slutskede. Med sekunder kvar kunde Oke Akpoveta trycka in 2-2 för Helsingborg. Det sena kvitteringsmålet till trots, innebär poängen att Dalkurd kliver upp på förstaplats i tabellen.

Det är chans till revansch redan på lördag igen för Dalkurds del, då Falkenbergs FF gästar Domnarvsvallen.

MATCHINFO

HELSINGBORGS IF – DALKURD FF 2-2

Målskyttar Helsingborg: 41’ Självmål, 95’ Akpoveta
Målskyttar Dalkurd: 55’ Sugita, 78’ Azizi

Laguppställning Helsingborgs IF (3-4-3): Hansson; Gyimah, Persson, Johansson; Ljung (45’ Achinioti-Jönsson), Landgren, Bojanic, Eriksson; Abdu, Timossi Andersson (77’ Akpoveta), Svensson (77’ Bradley Ralani)

Avbytare: Joelsson, Achinioti-Jönsson, Bradley Ralani, Dahlberg, Akpoveta, Samuel, Weberg

Laguppställning Dalkurd FF (3-5-2): Pettersson; De John, Ceesay, Tranberg (72’ Azizi); Stadler, Ahmed, Amin, Lawan, Bala (72’ Kerkich Amar); Sugita (76’ Bangura), Yarsuvat

Avbytare: Kljajic, Kerkich Amar, Randelovic, Azizi, Bangura, Moënza

Domare: Johan Krantz
Spelplats: Olympia, Helsingborg
Publik: 6785 personer