Efter två inledande matcher utan seger, åkte Dalkurd till Jönköping för att försöka få med sig tre poäng hem. Gräsmattan på Stadsparksvallen höll knappast godkänd nivå för att det skulle kunna spelas en bra fotbollsmatch där och det märktes redan inledningsvis att bägge lagen hade problem att etablera ett spel på grund av underlaget. Jönköpings Södra tog hand om bollinnehavet i början av matchen och kom runt på Dalkurds högerkant ett par gånger, men utan att det blev riktigt farligt. Efter 10-15 minuters spel tog Dalkurd kommandot över matchen och var sedan det bättre laget matchen igenom.

I den 15 minuten satte Ferhad Ayaz igång en kontring, drog med sig två motståndarspelare innan han passade till en fristående Simon Alexandersson, vars avslut räddades av Frank Pettersson i J-Södra-målet. Här började en lång period med Dalkurd-dominans och flera giftiga chanser skapades. Joseph Ceesay var pigg och hotade hemmalaget gång på gång. I slutet på den första halvleken slog han in ett inlägg som sånär styrdes in i eget mål av hemmaspelare, men bollen gick över målet. På den efterföljande hörnan fick Peshraw Azizi ett skottläge från nära håll men Pettersson gjorde en kanonräddning.

I slutminuterna av den första halvleken fick Dalkurd straff efter att Alexandersson fått en knuff i ryggen när han gått upp i en höjdduell. Ahmed Awad tog hand om straffen och även om han lurade Pettersson åt fel håll, skickade Dalkurds nummer tio bollen utanför mål. Det var således mållöst i halvtid och när den andra halvleken satte igång var matchbilden densamma som innan paus. Ceesay kom runt på högerkanten och fick bra skottläge, men Pettersson gjorde åter en fin räddning. När matchklockan stod på 65 minuter, skapade J-Södra sin första riktiga farlighet i matchen, vilket var ett långskott som tog i burgaveln.

Strax därpå tog hemmalaget ledningen i matchen – trodde alla – men den assisterande domaren hade vinkat för offside och målet dömdes bort. Dalkurd började mattas av något i sin press och hemmalaget tog över allt mer av spelet. Men tio minuter från slutet var det ändå Dalkurd som kom närmast ett mål. Pettersson gjorde ytterligare en kvalificerad räddning på ett avslut från Ceesay, returen gick ut till Ayaz som inte kunde pricka det öppna målet och hans avslut gick istället över mål. När matchen såg ut att gå mållös kom istället avgörandet för hemmalaget. En J-Södra-hörna ledde till en tilltrasslad situation framför Dalkurd-målet. Försvaret försökte förgäves få undan bollen, men utan att lyckas. Istället hittade bollen in i mål och J-Södra, som varit utspelade i större delen av matchen, fick med sig samtliga tre poäng.

För Dalkurds del gäller det att försöka skaka av sig besvikelsen och blicka framåt mot nästa helg, då nykomlingen Mjällby AIF besöker Gavlevallen. Jakten mot första målet och första trepoängaren går vidare. Biljetter till matchen hittar ni på: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/74/false

JÖNKÖPINGS SÖDRA IF – DALKURD FF 1-0
Superettan – 12 april, kl. 19.00

Målskyttar Jönköpings Södra: 90+2’ Sebastian Crona
Målskyttar Dalkurd:
Varningar: 19’ Ferhad Ayaz, 75’ Simon Alexandersson, 90’ Frank Arhin

Laguppställning Dalkurd (3-4-3): Andersson – Azizi, Ismail, Thorbjörnsson – Ceesay, Sabovic, Tranberg, Moënza – Awad, Alexandersson, Ayaz
Byten: 77’ UT: Ahmed Awad IN: Frank Arhin

Publik: 1 820 personer
Spelplats: Stadsparksvallen, Jönköping
Domare: Per Melin