Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Inför en röststark och aktiv bortaklack (tack till alla som var på plats!) tog Dalkurd sig an Kalmar FF på Guldfågeln Arena på måndagskvällen. Matchen hann knappt sätt igång innan det blev ett avbrott i spelet. Anledningen var att domaren fann felaktigheter i en av målburarnas placering. Den trasiga målburen rullades iväg och in hämtades en ny. Spelavbrottet på några minuter var knappast optimalt, men spelarna gjorde det bästa för att hålla igång. När spelet väl kom igång var det hemmalaget som tryckte på mot ett lågt stående Dalkurd-försvar, som dock försvarade sig väl. Den första tillstymmelsen till målchans kom efter drygt 19 minuters spel när Pappa Diouf inte fick träff på ett inlägg från Mikael Dyrestam och bollen kunde stötas undan av Alexander Ekblad.

Strax därefter stack Dalkurd emellan med ett långskott från Adam Ståhl, som gick strax över Kalmar-målet. Ju längre halvleken led, desto bättre kom Dalkurd in i matchen. Man pressade högt mot Kalmar i speluppbyggnaden, vilket ställde till med problem för hemmalaget. Ahmed Awad fick ett bra skottläge efter att Robin Tranberg brutit ett uppspel, men anfallaren lyckades inte överlista Lukas Hägg Johansson i Kalmars mål. Bakåt höll försvarsjätten Markus Thorbjörnsson ordning på defensiven och mittbacken, på lån från just Kalmar, var på plats både en och två gånger och bröt när hemmalaget kom i bra chanslägen. Det var mållöst (pun intended) efter den första halvleken, som avslutades med tio minuters tilläggstid på grund av det tidigare spelavbrottet.

Den andra halvleken inleddes litegrann som den första, med hemmalaget som tog kommandot. Ett par minuter in i den andra halvleken högg Måns Söderqvist på en andraboll, som nickats undan av Dalkurd-försvaret, men skottet gick via försvarare till en resultatlös hörna. Dalkurd tvingades stuva om i laget både en och två gånger på grund av skador och känningar på spelare, däribland Thorbjörnsson och Ekblad. Men trots detta lyckades man inte sättas på prov av hemmalaget. Istället var det Dalkurd som tog hand om taktpinnen i matchen och fick lite momentum i spelet.

I den 78 minuten fick laget den bästa målchansen i matchen. Inbytte Ferhad Ayaz sprang sig fri med målvakten, som dock kunde rädda avslutet från Dalkurd-anfallaren. Mot slutet av matchen spelade Dalkurd i princip med decimerat manskap på grund av en krampkänning på Tranberg, som dock fick spela vidare då laget gjort alla sina byten. Detta ledde till att Kalmar tog över spelet igen och skapade ett par riktigt farliga chanser. Farligast blev det när Dyrestam mötte en boll, som skarvats vidare mot den bortre stolpen men Sixten Mohlin gjorde en riktigt vass reflexräddning och kunde dessutom mota undan bollen på returen. Det blev inga mål i matchen och Dalkurd fick med sig en poäng från Kalmar, som kan bli väldigt viktig i slutändan.

Nästa Dalkurd-match spelas hemma på Gavlevallen på lördag, då IFK Norrköping kommer på besök. Ni kan köpa era biljetter på dalkurd.ebiljett.nu

KALMAR FF – DALKURD FF 0-0
Allsvenskan – 17 september, kl 19.00

Målskyttar Kalmar:
Målskyttar Dalkurd:
Varningar: 72’ Hiago; 32’ Tranberg, 90’ Strand

Laguppställning Dalkurd (4-2-3-1): Mohlin; Ekblad, De John, Thorbjörnsson, Moënza; Löfkvist, Tranberg; Strand, Awad, Ståhl; Markkanen
Byten: 51’ UT: Markkanen IN: Lawan, 54’ UT: Thorbjörnsson IN: Ayaz, 70’ UT: Ekblad IN: Ahmed

Publik: 3 942 personer
Domare: Stefan Johannesson
Spelplats: Guldfågeln Arena, Kalmar