Foto: Simon HastegΌrd/BildbyrΌn

På tisdagskvällen spelade Dalkurd kval till Svenska Cupens gruppspel. För motståndet stod division två-klubben Karlbergs BK. Inför 867 åskådare på Kristinebergs IP i Stockholm tog Dalkurd omgående taktpinnen i matchen och så skulle det vara under stora stunder, matchen igenom. Tempot var lågt och hemmalaget Karlberg stod med elva spelare på egen planhalva och kontrade när chansen gavs. Dalkurd var nära att ta ledningen genom Ammar Ahmed, vars frispark räddades av hemmamålvakten. Karlberg hade sin farligaste möjlighet i mitten på den första halvleken på en kontring, då ett skott tog i ribban och damp ned på mållinjen innan Leopold Wahlstedt kunde plocka in bollen.

Tidigt på den andra halvleken var det dags för Ahmed på frispark igen, men även denna gång räddade Viktor Segerström i Karlbergs mål. Smajl Suljevic kom nära 1-0 efter ett snabbt anfall, men avslutet gick utanför. Karlberg kom nära ett ledningsmål när anfallaren Modou Gassama kom fri från i princip halva plan, men Wahlstedt gjorde en mycket fin räddning. Minuten senare kom dock 1-0 till Karlberg. Moonga Simba dribblade sig förbi två Dalkurd-försvarare och lyfte in bollen i mål. Målet satte fart på Dalkurd-spelarna som lyfte in allt i Karlbergs straffområde och tryckte på. Tio minuter från slutet kom så kvitteringen när lagkapten Peshraw Azizi nickade in Ahmeds vackra inlägg. På tilläggstid var det ytterst nära ett avgörande Dalkurd-mål men Simon Strands långskott räddades på mållinjen.

Matchen gick dock till förlängning och bara fyra minuter in på denna tog Dalkurd ledningen i matchen. En hörna nickades undan men Alex De John mötte med en vänstervolley som han skickade upp i krysset. Ett oerhört vackert mål. Karlberg flyttade upp positionerna efter målet och skapade ett par hörnor på löpande band som blev småfarliga. Dalkurd redde dock ut stormen och i den andra förlängningskvarten fortsatte Karlberg trycka på för en kvittering men utan att det egentligen blev riktigt farligt. Dalkurd höll undan och ordnade cupavancemanget. Svenska Cupens gruppspel går av stapeln i februari 2019.

KARLBERGS BK – DALKURD FF 1-2 e.fl (1-1 efter full tid)
Svenska Cupen – 21 augusti, kl 18.30

Målskyttar Karlberg: 67’ Simba
Målskyttar Dalkurd: 80’ Azizi, 94’ De John
Varningar: 117’ William Garcia; 90’ Irfan Jasarevic

Laguppställning Dalkurd (4-4-2): Wahlstedt; Azizi, De John, Ekblad, Jasarevic; Stadler, Lawan, Suljevic, Ayaz; Ahmed, Aliev
Byten: 68’ UT: Stadler IN: Strand, 68’ UT: Ekblad IN: Thorbjörnsson, 73’ UT: Lawan IN: Löfkvist

Publik: 867 personer
Domare: Victor Wolf
Spelplats: Kristinebergs IP, Stockholm