Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

På ett kallt och blåsigt Vångavallen tog hemmalaget Trelleborgs FF emot Dalkurd på onsdagskvällen i en ödesmatch för bägge lagen. Trelleborg tog kommandot i matchen omgående och redan efter tre minuter kunde laget ha tagit ledningen. Salif Camara Jönsson hade hela målet öppet att nicka in 1-0 på, men nicken från nära håll gick istället över ribban. Trelleborg fortsatte med sitt spelövertag och bara några minuter senare nicklobbade Freddie Brorsson mot mål, där Sixten Mohlin stod en bit ut, men målvakten sträckte ut och gjorde en jätteräddning.

Trelleborgs dominans i spelet mattades av mot mitten av den första halvleken och Dalkurd tog istället över taktpinnen. Eero Markkanen fick en passning och vände om i straffområdet innan han sköt, men bollen gick strax utanför. Matchens vikt märktes av, för det var stundtals ångestfyllt spel och det var mållöst när halvtidsvisslan ljöd på Vångavallen. När den andra halvleken startade var matchbilden precis som i början av den första halvleken, med hemmalaget som det spelförande laget.

Tre minuter in i den andra halvleken var Trelleborg åter nära att ta ledningen, men Dalkurd-försvaret offrade sig och räddade två gånger om på mållinjen. Precis som i den första halvleken, arbetade sig Dalkurd in i den andra halvleken och tog hand om spelet. I mitten på den andra halvleken var Malkolm Moënza ytterst nära att ge Dalkurd ledningen, men Marko Johansson gjorde en väldigt bra räddning på ytterns skott inne i straffområdet. Kort därefter var det Mohlin som testades när Felix Hörberg prövat ett skott efter en kontring, men Dalkurd-målvakten kunde göra en bra räddning.

I slutskedet av matchen var det Dalkurd som tryckte på för ett ledningsmål men Trelleborg borde ha tagit ledningen, tio minuter från slutet. På ytterligare en kontring blev Zoran Jovanovic serverad inne i straffområdet, men mittfältaren lyckades på något oförklarligt vis missa hela målet från nära håll och skottet gick istället över ribban. Matchen såg ut att sluta mållöst – ett resultat som förmodligen hade spelat bort bägge lagen från kampen om nytt allsvenskt kontrakt – men på tilläggstid kom ett sent avgörande. Markkanen nickskarvade vidare en lång frispark från Mohlin, in i straffområdet, där inbytte Rawez Lawan mötte med ett volleyskott. Johansson i Trelleborgs mål hann inte reagera innan bollen låg i nätmaskorna och ett vilt jubel utbröt i Dalkurd-lägret. Trelleborg hämtade sig aldrig från den smällen och lyckades inte få till någon sista forcering.

Segern innebär att Dalkurd nu bara är två poäng från såväl kvalplats som säker mark. Sju matcher återstår och närmast väntar AIK på Gavlevallen i en rafflande batalj. Missa inte denna! Köp biljetter på dalkurd.ebiljett.nu.

TRELLEBORGS FF – DALKURD FF 0-1
Allsvenskan – 26 september, kl 19.00

Målskyttar Trelleborg:
Målskyttar Dalkurd: 90+3′ Lawan
Varningar: 90′ Brorsson; 32′ Tranberg, 90+1′ Ayaz

Laguppställning Dalkurd (4-4-2): Mohlin; Strand, De John, Thorbjörnsson, Ekblad; Stadler, Löfkvist, Tranberg, Moënza; Awad, Markkanen
Byten: 62′ UT: Stadler IN: Ayaz, 79′ UT: Ekblad IN: Azizi, 83′ UT: Tranberg IN: Lawan

Publik: 1 382 personer
Domare: Victor Wolf
Spelplats: Vångavallen, Trelleborg