Dalkurd åkte ned till Skåne och Trelleborg, för möte med en av de senaste säsongernas stora motståndare Trelleborgs FF på söndagen. Dalkurd inledde matchen bäst och redan efter sju minuters spel fick man en dubbelchans när Kerfala Cissoko sköt ett tungt skott från straffområdeslinjen. Hemmalagets målvakt räddade men lämnade en retur som Simon Alexandersson sköt, men målvakten lyckades rädda även det skottet. Strax därefter stack hemmalaget emellan med en chans när Felix Hörberg skickade in ett inlägg mot Salif Camara Jönsson, men Peshraw Azizi kunde rensa till hörna.

I den tolfte minuten testade Ahmed Awad ett avslut men Trelleborgsmålvakten räddade och lämnade retur, som Joseph Ceesay dock inte kunde nå. Bara minuter senare var Awad framme igen på ett inlägg från Malkolm Moënza, men Awad fick inte träff på bollen, som annars hade kunnat rakas in i öppet mål. Dalkurd radade upp målchanser och Alexandersson var nära mål igen, när Moënza slog in ett lågt inlägg men Dalkurd-anfallaren styrde bollen strax utanför. Trelleborg var inte ofarliga när de stack upp i offensiven och bäst möjlighet fick Camara Jönsson efter en hörna, men anfallaren kunde inte få bollen mot mål. Innan halvtidspausen fick Dalkurd sin bästa målchans i matchen. Alexandersson högg på ett lågt inlägg från Moënza och sköt den högt, men Trelleborgsmålvakten fick på något mirakulöst sätt upp armen och kunde göra en otrolig enhandsräddning. Det var på något märkligt sätt mållöst när domaren blåste för halvtid.

Den andra halvleken var bara någon minut gammal när Trelleborg tog ledningen i matchen. Erik Andersson tog sig in i straffområdet och sköt ett skott, via Dalkurd-spelare, upp i ribban. Returen styrdes in i mål av Mattias Håkansson och det var 1-0 till hemmalaget. Dalkurd hade svårt att komma in i matchen och spelet flöt inte på lika bra som i den första halvleken. Istället var det nära 2-0 när Zoran Jovanovic sköt ett långskott i stolpen. Dalkurd fick en bra chans till kvittering i den 76 minuten, men Besard Sabovic fick för mycket fot under bollen och skickade skottet över ribban.

Istället för 1-1 blev det 2-0 till Trelleborg i den 84 minuten. Dalkurd-försvaret lyckades inte få undan bollen efter en hörna och Isak Jönsson fick till slut in bollen i mål, via en styrning på Dalkurd-spelare. Målet gjorde så luften gick ur Dalkurd-spelarna och man lyckades inte resa sig. Det var nära ytterligare Trelleborgsmål i slutet när det återigen blev kalabalik i Dalkurds straffområde, men denna gång kunde Andreas Andersson räddade avslutet. Matchen slutade 2-0 till Trelleborg, ett resultat som knappast speglar matchbilden, åtminstone inte efter den första halvleken. Men Dalkurd får slicka såren och ta nya tag till nästa omgång då Syrianska FC kommer till Gavlevallen på besök, i en match som spelas inför tomma läktare.

TRELLEBORGS FF – DALKURD FF
Superettan – 28 april, kl 15.00

Målskyttar Trelleborg: 47’ Mattias Håkansson, 84’ Isak Jönsson
Målskyttar Dalkurd:
Varningar: 76’ Dennis Antwi; 84’ Emil Berger

Laguppställning Dalkurd (3-4-3): Andersson; Azizi, Ismail, Thorbjörnsson; Ceesay, Berger, Sabovic, Moënza; Awad, Alexandersson, Cissoko
Byten: 59’ UT: Simon Alexandersson IN: Rawez Lawan, 78’ UT: Joseph Ceesay IN: Ferhad Ayaz

Publik: 806 personer
Spelplats: Vångavallen, Trelleborg
Domare: Granit Maqedonci