På en svårspelad gräsmatta tog Varberg emot Dalkurd på lördagseftermiddagen. Att matchen skulle bli tuff var Dalkurd-spelarna varse om redan från start. Första halvchansen i matchen var Dalkurds. Kujtim Bala tog sig runt på vänsterkanten och spelade in bollen till Yukiya Sugita. Japanens inspel styrdes på en hemmaförsvarare och höll på att gå in i eget mål, men målvakten var med på noterna och kunde rädda. Åtta minuter in i matchen hamnade Alex De John i en duell med Thomas Boakye. Det blev en tilltrasslad situation som till slut renderade i att domare Nermin Cisic pekade på straffpunkten. Reprisbilderna visade dock att duellen skedde utanför straffområdet. Rättvisa skipades dock när Jakob Olsson klev fram och sköt straffen utanför. Det var en tät match med mycket duellspel och få målchanser under den första halvleken. I slutet på halvleken hittade dock Sugita fram till en djupledslöpande Richard Yarsuvat. Skyttekungen tog sig mot straffområdeslinjen för att avsluta, men en försvarare lyckades slänga sig och täcka ut skottet till en hörna. Det var mållöst när domare Cisic blåste av den första halvleken.

Nästan omgående i den andra halvleken fick Dalkurd ett kanonläge att ta ledningen. Andrew Stadler tog sig runt på högerkanten och slog in ett inlägg mot straffpunkten, där Sugita kom farandes. Inlägget blev dock någon decimeter för hög för japanen, som missade bollen precis. Fem minuter in i den andra halvleken fick De John syna det röda kortet efter en tackling på Varberg-spelare. Trots att man decimerades till tio man, fortsatte Dalkurd inneha större delen av bollinnehavet. Sugita var pigg och i den 63 minuten drev han bollen mot motståndarnas straffområde, såg att målvakten var långt ute och försökte sig på en fräck chipp. Bollen tog dock i ribban och studsade ned innan försvarare kunde rensa undan. Minuten senare tog istället Varberg ledningen. Efter att Dalkurd-försvaret misslyckats med att få undan en boll, hittade Karl Söderström in till Olsson i bortre delen av straffområdet som kunde nicka in 1-0 bakom Frank Pettersson. Dalkurd tryckte på för att försöka få in en kvittering och närmast kom Sugita, vars låga skott gick strax utanför den bortre stolpen. Men trots en desperat och intensiv forcering, lyckades Dalkurd inte kvittera. Varberg kunde hålla undan och vinna med 1-0. Förlusten till trots, är Dalkurd fortsatt tabelletta.

Nästa match för Dalkurds del spelas söndag 1 oktober, hemma mot Syrianska FC.

MATCHINFO

VARBERGS BOIS FC – DALKURD FF 1-0

Målskyttar Varberg: 65′ Olsson
Målskyttar Dalkurd:

Utvisning Dalkurd: 50′ De John

Laguppställning Varbergs BoIS FC (4-4-2): Wulff; Boakye, Asp, Liljenbäck, Silverholt; Berggren, Nyström, Arvidsson, Olsson; Söderström (89′ Nilsson), Palmquist (83′ Lindner)

Avbytare: Dahlberg, Sabah, Skoog, Nilsson, Johansson, Stanisic, Lindner

Laguppställning Dalkurd FF (3-4-3): Pettersson; Löfkvist, Ceesay, De John; Rashidi, Amin, Tranberg (67′ Randelovic), Bala; Stadler, Yarsuvat (72′ Awad), Sugita (87′ Bangura)

Avbytare: Kljajic, Ahmed, Awad, Randelovic, Azizi, Bangura, Moënza

Domare: Nermin Cisic
Spelplats: Påskbergsvallen, Varberg
Publik: 1373 personer