Dalkurd tog årets fjärde seger på Domnarvsvallen genom att besegra Åtvidabergs FF med 3-0. Ricky Yarsuvat spräckte nollan i inledningen av andra halvlek och Ammar Ahmed fastställde slutresultatet med ett drömmål i den 93:e minuten. 

Åtvidaberg inledde piggt och såg till att Dalkurd inte alls fick igång sitt passningsspel eller för den delen något anfallsspel. 27 grader varmt och frågan var hur länge Åtvidaberg skulle orka med sitt presspel och tålamodet i Dalkurd skulle testas rejält. Några trötthetstecken såg man inte av i första halvlek, som blev ryckigt p.g.a. många frisparkar och fasta situationer. Dalkurd för dagen med en 3-4-3 uppställning fick inte med sina anfallare i spelet och det var dukat för 0-0 i halvtid. 1-0 skulle ändå komma innan halvtid. Psykologiskt viktigt i den 44:e minuten, då Yukiya Sugita läckert spelar fram Ricky Yarsuvat som håller undan sin försvarare och säkert stöter in ledningsmålet. Matchen var jämn och utgångsläget inför andra halvlek var osäkert.

Åtvidaberg startar andra halvlek piggt och skapar direkt en hörna. Bollen dimper ner framför Björn Westerblad som skjuter stenhårt i ribban. Åtvidaberg visar inga trötthetstecken och fortsätter att skapa många hörnor och fasta situationer, dock utan resultat. Matchen stod och vägde, och i princip ingen visste var den skulle ta vägen. Yarsuvat hade ett friläge efter drygt en timmes spel men avslutet rakt på Jansson i Åtvid-målet. Inget av lagen lyckas få kontroll på matchen och båda lagen blir långa under matchens slutskede. Inbytte Leonard Pllana lyckas sno åt sig bollen efter slarv i Åtvidaberg, tar sig förbli ett par spelare och rullar snyggt in 2-0. Efter 2-0 målet orkade inte Åtvidaberg mer och Dalkurd skapade ett par lägen som borde ha resulterat i ett antal mål. Först i den 93:e matchminuten kom 3-0 målet efter ett fantastiskt distansskott från Ammar Ahmed, som gjorde sitt tredje mål för säsongen. Dalkurd tar tillbaka andraplatsen från Helsingborg, som dock har en match mindre spelad.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Åtvidaberg gjorde det bra i sin press och låste oss. Men vi visste även att det skulle dyka upp ytor bakom deras försvarslinje och det utnyttjade vi inte fullt ut. Men vi ångar på och det tyder på en viss moral, vilket gör mig stolt, sa Andreas Brännström på presskonferensen efter matchen.

Matchfakta: 

Dalkurds startelva: Pettersson-Löfkvist, Ceesay, Tranberg(78)-Rashidi, Ahmed, Amin, Sugita(63), Ekblad-Awad(54), Yarsuvat.

Avbytare: Kljajic, Azizi(78), Toure, Kerkich, Randelovic(63), Pllana(54)

Avslut mot mål: 16 – 2

Publik: 1250