Ett revanschsuget Dalkurd tog emot Värnamo hemma på Domnarvsvallen i första matchen efter serieuppehållet. Matchen blev en jämn tillställning som kom att sluta oavgjort och mållöst.

Ett skadedrabbat Dalkurd inledde piggt mot Värnamo som hade svårt att behålla bollen. Dalkurds offensiva presspel såg till Värnamo inte kunde slappna av och i inledningen av matchen hade Dalkurd ett par lägen att spräcka nollan och få den start man hade önskat. Nyförvärvet Kujtim Bala var ett ständigt hot från sin kant och var halvlekens bästa spelare. Publiken fick också se skyttekungen Akpoveta som emellanåt blixtrade till i sin första match. Ju mer halvleken led desto segare blev Dalkurds spel och under de sista 10 minuterna hade Värnamo genom Per Cederqvist chansen att ta ledningen. 0-0 i halvlek inför 803 åskådare.

-Utifrån förutsättningarna med flera skadade spelare och flera nya ansikten i startelvan så är jag nöjd med hur killarna presterar, summerade Poya Asbaghi första halvlek.

Andra halvleken inleddes inte lika piggt som i första. Istället fick vi se ett ineffektivt Dalkurd med mycket bollinnehav utan att skapa några målchanser. Värnamo låg lågt i sin positioner och kunde försvara sig enkelt mot Dalkurd som inte fick igång bolltempot på sista tredjedelen av planen. Asbaghi pushade på framåt och bytte in supersuben Leonard Plana som gjorde ett piggt inhopp och ville mycket framåt. Anfallen mynnade dock ofta ut i hörnor som blev halvfarliga. Värnamo å sin sida ställde om väldigt bra och hade Per Cederqvist haft en normal dag på jobbet hade han förvaltat det öppna läget i minut 75 på ett bättre sätt. 0-0 och delad pott, ett resultat som Dalkurd ska vara nöjda med med tanke på att Värnamo hade de hetaste lägena.

-Vi skapar chanser idag för att kunna vinna matchen men deras målvakt gör en sjuk räddning på ett skott från oss. De hade också ett par bra chanser så jag tycker båda lagen tar ut varandra, summerade Asbaghi matchen.