Hemmapremiär och perfekt fotbollsväder. Förutsättningarna var perfekta inför drabbningen mellan Dalkurd och Varberg på Domarvsvallen.

Dalkurd inledde matchen med ett stort bollinnehav och var rejält taggade att ta revansch efter förra helgens förlust mot Assyriska. Varberg som kom till spel stärkta efter en vinst i sin öppningsmatch spelade för dagen defensivt och satsade på snabba omställningar. Inte helt oväntat var det en ganska stängd första halvlek mellan ett anfallande Dalkurd och ett tajt Varberg. Dalkurd lyckades aldrig riktigt bryta igenom Varbergsblockaden. Ett lågt bolltempo från Dalkurds sida gjorde det relativt enkelt för Varberg att avvärja Dalkurdhoten. 0-0 i halvlek.
-Jag tycker matchen är under kontroll i första halvlek. Vi visste att Varberg gillar att ställa om och vi ville hindra dom från det samtidigt som vi ville spela vårt spel, kommenterar Poya Asbaghi första halvlek.
Andra halvlek såg till en början ut som första men i den 65:e minuten fick Varberg en straff efter att Alexander Ekblad kom sent in i en duell. Straffen förvaltades på bästa sätt av Thomas Drage. Efter målet förstärkte Varberg sitt försvar ännu mer och Dalkurd fortsatte att trumma på framåt. Djuric , Rashidi, och Törnros byttes in för att ändra matchbilden. Dalkurd börja lyfta in höga bollar i Varbergs straffområde och man lyckades rassla fram några bökiga halvlägen men bollen ville inte in. Istället skulle det till en straff för att Dalkurd skulle rädda en poäng. Straffen ordnades av Ekblad som återigen var inblandad i en straffsituation. Mirkan Aydin klev fram och prickade in den mest säkra straffen som skådats på länge. I slutet av matchen hade Dalkurd bud på att vinna matchen efter att Djuric skapat farligheter med flera bra slagna hörnor. 1-1 på Domnarvsvallen var dock ett faktum och Dalkurd kunde ta sin första poäng i superettan.

-Vi är aldrig nöjda med ett poäng, men utifrån hur matchen utvecklade sig är det skönt att ändå få med sig en poäng, avslutar tränare Asbaghi efter matchen.

Nästa match möter Dalkurd Siriusborta på Studenternas IP. Avspark Måndag 18/4 kl 19:30