Dalkurd och Brommapojkarna spelade 0-0 inför 1483 åskådare på Domnarvsvallen under lördagskvällen. Lagen ägde varsin halvlek och 0-0 var ett rättvist resultat. 

Brommapojkarna satte hög press direkt från start och Dalkurd hade svårt att få till ett eget spel. Halvlekens bästa målchanser skapades av Brommapojkarna. Kevin Kabran slet sig loss från sin markering och hade ett friläge, men avslutet gick över. Tim Söderström kombinerade fint med Christopher Brandeborn och får på ett bra avslut på volley som Frank Pettersson räddar ut till hörna. En halvlek där Dalkurd inte kom upp i nivå alls och en halvlek Brommapojkarna hade full kontroll på.

I andra halvlek har Dalkurd betydligt mer att säga till om även om man fortfarande har svårt att skapa rena målchanser. Brommapojkarna tappar initiativet från första halvlek och Dalkurd äger mer boll. Yukiya Sugita hade ett gyllene läge att ge Dalkurd ledningen med avslutet fastnade på en BP-försvarare. Ricky Yarsuvat och Rawez Lawan hade varsitt avslut som sånär höll på att resultera i mål men BP-försvararna ville annat.

Presskonferens med Andreas Brännström och Olof Mellberg efter matchen: 

Dalkurds elva: Pettersson-Löfkvist, Ceesay, DeJohn(46′)-Rashidi, Ahmed(68′), Tranberg, Lawan, Bala(89′)-Yarsuvat, Sugita. Bänken: Kljajic, Azizi, Ekblad, Amin(46′), Awad, Bangura(68′) och Pllana(89′).

Nästa match spelas mot GAIS på Gamla Ullevi i Göteborg nästa lördag. Ses då!

Biji Dalkurd!