Dalkurd tog under tisdagen emot GIF Sundsvall på bortaplan och lyckades med matchens sista spark få med sig 1-1 hem till Borlänge. 

Andra träningsmatchen på kort tid, och för motståndet stod allsvenska laget GIF Sundsvall. Dalkurd bjöd återigen på ett stabilt försvarspel och matchbilden påminde till en början en hel del om Syrianskamatchen. Första halvleken var en jämn historia där GIF Sundsvall skapade den hetaste chansen och Frank Pettersson fick presentera sig ordentligt genom en reflexräddning. Annars var halvleken jämn och tempot högt. I slutet av halvleken klev George Moussally ut pga en skada och ersattes av Latif Anabila.

I andra halvlek höjde GIF Sundsvall tempot och tog över spelet. Syntes på Dalkurdspelarna att man hade spelat match för tre dagar sen. I den 80:e minuten kunde giffarna till slut spräcka nollan genom den förre Bragespelaren Robin Sellin. Men Dalkurd som inte förlorat under försäsongen ville annat. Nyförvärvet Leonard Pllana kunde med matchens sista spark kvittera till 1-1 och hålla förlustnollan intakt. Målet kom i minut 93 och Dalkurds förlustfria svit under försäsongen är fortfarande intakt.

Under helgen tar Dalkurd emot Vasalunds IF på Domnarvsvallen.

Gif Sundsvall-Dalkurd 1-1
målskyttar:1-0 Robbin Sellin (80), 1-1 Plana (93)

Biji Dalkurd