Foto: Johan Bernstršöm/Bildbyrån

I den sjätte omgången åkte Dalkurd till Örebro för att försöka få med sig de första bortapoängen för säsongen. Dalkurd inledde matchen något trevande och under de första 20 minuterna var det hemmalaget Örebro SK som förde spelet. Redan efter sex minuter var Örebro nära att ta ledningen när man fick en dubbelchans. Arvid Brorsson höll sig framme på Nahir Besaras frispark, men Abdülaziz Demircan räddade nicken. Returen hamnade hos Michael Omoh, som försökte skruva in bollen från vänsterkanten, men Demircan sträckte ut ordentligt och gjorde en fin räddning.

Dalkurd jobbade sig successivt in i matchen och tog över spelet och bollinnehavet allt mer. I mitten på den första halvleken ropade Dalkurd-spelarna på straff då Heradi Rashidis inlägg tog på handen på en Örebro-spelare, men domaren valde att fria. En stund senare blev Rashidi vackert serverad av Yukiya Sugita, i bortre delen av straffområdet. Fri med målvakten, lyckades dock Rashidi inte träffa mål.

Dalkurd fortsatte sitt frejdiga spel i inledningen av den andra halvleken. Rashidi dribblade sig in i straffområdet från sin högerkant men blev bryskt tacklad av Omoh, precis utanför straffområdet. Kanske skulle Örebro-spelaren ha fått sitt andra gula kort vid den situationen? Minuter senare skulle Dalkurd dock ta ledningen. Mohamed Buya Turay tog sig förbi sin försvarare och in i straffområdet, till vänster, innan han spelade in bollen, snett bakåt till Sugita. Japanen stötte bara till bollen med högerfoten och skickade in den i mål.

En stund senare var det nära 2-0 för Dalkurd. Buya Turay tog sig in i straffområdet från vänsterkanten och sköt, men Oscar Jansson gjorde en bra räddning med fötterna. Returen gick ut till Oliver Berg, vars skott räddades från att gå in i mål av Michael Almebäcks utsträckta arm. Domaren, som stod några meter från situationen, valde dock att fria, trots stora protester från Dalkurd-spelarna. Med ungefär en kvart kvar av matchen kom till slut 2-0 för Dalkurd. Sugita slog en fantastisk långboll som Buya Turay löpte på. Anfallaren gjorde ett par snabba överstegsfinter mot de tre Örebro-försvararna, innan han vackert placerade in bollen i mål med sin vänsterfot. Ett högklassigt fotbollsmål.

Men glädjen blev kortvarig. Bara några minuter senare reducerade Örebro till 1-2 efter en hörna, som till slut letade sig in till Omoh i straffområdet, som tryckte in bollen i mål. Ett par minuter senare var det dags igen efter en hörna. Kennedy Igboananike fick stå helt fri inne i straffområdet och nicka in 2-2. På tilläggstid var den osannolika vändningen fullbordad. Ett inlägg nickades vidare till Igboananike, som volleysköt bollen, via en Dalkurd-försvarare, i en båge över Demircan i Dalkurd-målet. Trots bra Dalkurd-spel i 75 minuter, lyckades laget inte få med sig några poäng från matchen.

Men på söndag har Dalkurd chans till revansch, då Kalmar FF kommer på besök till Gavlevallen. Köp era biljetter till matchen på dalkurd.ebiljett.nu. Bor du i Stockholm/Uppsala, Västerås eller Borlänge? Då kan du åka till matchen med våra supporterbussar. Mer information hittar ni HÄR

ÖREBRO SK – DALKURD FF 3-2
Allsvenskan – Måndag 30 april kl 18.00

Målskyttar Örebro: 80′ Omoh, 84′ Igboananike, 93′ Igboananike
Målskyttar Dalkurd: 54′ Sugita, 73′ Buya Turay
Varningar: 42′ Omoh, 76′ Gerzic – 12′ Sugita, 66′ Jasarevic

Laguppställning Dalkurd (3-4-2-1): Demircan; Löfkvist, Ceesay (C), Jasarevic; Rashidi, Amin, Tranberg, Strand; Sugita, Berg; Buya Turay

Byten: 70′ UT: Tranberg IN: Moënza, 81′ UT: Rashidi IN: De John

Publik: 5 529 personer
Domare: Bojan Pandzic
Spelplats: Behrn Arena, Örebro