Dalkurd besegrade GAIS med 1-0 på Gamla Ullevi inför 4223 åskådare. Ricky Yarsuvats mål i andra halvlek räckte för att plocka med sig alla tre poängen hem till Borlänge.

Båda lagen hade till en början svårt att få till ett organiserat spel på Gamla Ullevis nya hybridgräsmatta. Spelet var stundtals tufft och spelavbrotten duggade tätt. Dalkurd ägde mest boll och GAIS väntade på att få ställa om. Med en kvart kvar av halvleken skapade lagen varsin het chans. Först är det Henrik Löfkvist som kommer loss på högerkanten och slår in ett inlägg, som en GAIS-försvarare så när sätter i egen bur. I anfallet efter har GAIS ett jätteläge att ta ledningen genom Rexhepi, men anfallaren får inte kontroll på bollen och Robin Tranberg kunde reda ut situationen. Två minuter senare kom samme Rexhepi fri med Frank Pettersson, men Kebba Ceesay ville annat och stod för en fantastisk tackling.

Dalkurd fortsatte att äga boll i andra halvlek men det var GAIS som skapade första farligheten. Efter lite trassel i Dalkurds straffområde går bollen i en konstig båge mot målet och Frank Pettersson får sträcka ut och göra en jätteräddning. Dalkurd tog över spelet ju längre halvleken led och i minut 61 kom utdelningen. Rawez Lawan snappar upp bollen på offensiv planhalva, slår en smörpassning till Heradi Rashidi, som i sin tur spelar in den till Ricky Yarsuvat och 0-1 var ett faktum. Efter målet försökte GAIS att lyfta upp spelet, men Dalkurd hade andra planer och lät sig inte tryckas tillbaka. Istället höll man uppe spelet och var ett par gånger nära att utöka ledningen. Närmast var Ammar Ahmed som hade ett skott i stolpen på tilläggstid.

Presskonferens med Benjamin Westman och Poya Asbaghi efter matchen:

Matchfakta 

Dalkurds elva:Pettersson-Löfkvist, Ceesay, Tranberg-Rashidi, Ahmed, Amin, Lawan(DeJohn 88), Bala(Ekblad 90)-Sugita, Yarsuvat(Bangura 69).

Avbytare:Kljajic, Azizi, DeJohn(88), Ekblad(90), Awad, Bangura(69) och Pllana.

Avslut mot mål(på mål) 7(1)- 12(5)

Publik: 4223

Tack för stödet på läktarna, ni var fantastiska! Nästa helg ses vi på Domnarvsvallen då Varberg väntar i den tredje omgången. 

Biji Dalkurd!