Till en början passivt Dalkurd växlade upp allt eftersom och besegrade division 2 laget Karlstad BK med 3-0 i genrepet inför premiären nästa helg mot Brommapojkarna. 

Karlstad BK kom ut aggressiva och hade mycket boll till en början och Dalkurd fick inte tag i bollen. Dalkurd hamnade långt ner i banan och fick inte igång sitt passningsspel. Men i den 22:a minuten kommer målet för Dalkurd. Rawez Lawan vänder upp i straffområdet och skjuter ett skott i ribban. Returen kommer ut i en båge, perfekt för Ricky Yarsuvat som på volley får en kanonträff, utan chans för KBK-målvakten. Dalkurd växlar upp tempot i andra delen av första halvlek och Rawez Lawan är nära att utöka ledningen till 2-0 men avslutet går i stolpen. I 34:e minuten får Karlstad BK en straff som Frank Pettersson räddar. Franks tredje straffräddning under försäsongen! 2-0 kom i 42:a minuten när Rawez Lawan fint spelar fram Heradi Rashidi som på ett tillslag skjuter in bollen i mål, mycket vackert!

I andra halvlek fortsatte Dalkurd att styra spelet och Karlstad BK fick inte sitt anfallsspel att stämma. Ett aggressivt Dalkurd pressade sina motståndare till misstag och skapade många bra chanser. Inbytte Rewan Amin prickade in 3-0 på distans med ett lågt pressat skott i bortre gaveln. Dalkurd kunde spela av matchen och ta ännu en 3-0 seger på hemmaplan.

Nyförvärvet Kebba Ceesay debuterade och spelade 90 minuter i mittförsvaret. Debut fick även Andrew Stadler göra när han hoppade in i matchen med 30 minuter kvar. Provspelaren Franco Skugor vaktade målet i andra halvlek och kunde hålla tätt mellan stolparna. Dagens glädjeämne var dock när Alexander Ekblad och Ahmad Awad hoppade in i spel i den 75:e minuten. ”Alex” och ”Ache” har varit skadade under en lång period men är nu ”Fit for fight”, välkomna tillbaka killar!

Nu laddar vi om inför premiären nästa lördag hemma på Domnarvsvallen mot IF Brommapojkarna.

Biji Dalkurd!