Dalkurd kunde under lördagen ta sin andra raka seger borta mot Åtvidaberg. Återigen var det Mirkan Aydin som gjorde mål och hans fina målfacit håller i sig.

Dalkurd ställde upp med exakt samma startelva som senast mot Örgryte och redan efter 10 minuter kunde Mirkan Aydin se till så Dalkurd tog ledningen. Målet kom till efter en fin brytning av Dusan Djuric som serverade Mirkan perfekt. Efter första målet dröjde det inte länge innan Dalkurd utökade genom Ahmed Awad. Ett effektivt Dalkurd hade tidigt tagit ett stadigt grepp om matchen och spelade väldigt avslappnat resten av första halvleken.

-Vi straffar dom två gånger om vilket är precis det vi vill göra, säger Poya Asbaghi om första halvlek.

I andra halvlek kom Åtvidaberg ut som ett helt nytt lag och tog greppet om matchen igen. Tidigt reducerade man Dalkurds ledning och bjöd upp till kamp. Inte minst Dalkurdbekantingen Ammar Ahmed var ett ständigt hot från sin mittfältsposition. Flera gånger var Åtivdaberg nära att kvittera men Dalkurdspelarna kämpade heroiskt för att få med sig tre poäng. Mot slutet av matchen bytte Asbaghi in Oke Akpoveta och Diego Montiel för att hota Åtvidaberg med kontringar. Mycket riktigt fick Dalkurd flera lägen att döda matchen, allra närmast var Akpoveta som framför mål hade chansen att spräcka sin målnolla i Dalkurd. Matchen slut dock 1-2 och Dalkurd sätter press på övriga lag i toppen.

I skrivande stund så ligger Dalkurd 3 poäng bakom AFC som har en match mindre spelad. Intressant är att Halmstad tappade poäng borta mot Syrianska och har ett svårt spelschema kvar. Vinner Dalkurd sin återstående matcher kan det bli nerv i denna serie.