Det satt långt inne men till slut skulle Dalkurd få med sig alla 3 poängen hem till Borlänge mot tabelljumbon Syrianska FC. Stor matchvinnare blev återigen Leonard Plana som avgjorde i matchens sista minut.

Stor publikfest på Södertälje arena och hela 5197 personer hade tagit sig till arenan för att skapa en fantastisk fin inramning i en match som kom att sluta dramtiskt. Matchen inleddes på klassiskt Dalkurdvis med mycket bollinnehav och tryck framåt. Syrianska gjorde det dock bra bakåt och lyckades täppa igen så pass  att Dalkurd inte lyckades skapa något konkret framåt. Istället var det Syrianska som fick de bästa lägena på snabba kontringar och lyckades också pricka in ledningsmålet i matchminut 30 genom Success Nwosu. Efter målet flög luften ur Dalkurdspelarna som inte riktigt fick fart på bollen mot ett kompakt Syrianska.

I andra halvlek inledde Dalkurd på samma sätt men denna gång hade man fart i spelet och som så många gånger förr när man får fart på bollen så resulterar det också i mål. Efter fint passningsspel mellan Kerkich och Awad serverades Henrik Löfquist bollen i perfekt läge och kunde vackert placera in bollen bakom en chanslös Dejan Garaca, målet gjorde i minut 56. Målet var helt rättvist och Dalkurd kunde efter Löfquists ledningsmål ta tag i matchen rejält.  Dalkurdspelarna kunde genom sitt aggressiva presspel locka fram misstag och göra det svårt för Syrianska att etablera något spel. Flera gånger var Dalkurd nära att ta ledningen efter klara lägen. Även Syrianska gick för seger och hade ett par chanser framåt men matchen såg ändå länge ut att sluta oavgjort. Fotbollsgudarna ville dock annorlunda idag, för i minut 92 fick Leonard Plana sitt läge efter en trippelhörna och kunde trycka in bollen i krysset. Stor jubel utbröt på Södertälje arena och Dalkurdfansen kunde fira länge.

-Jag är så glad för den här segern och att jag kunde hjälpa mitt lag att vinna. Tränaren sa till mig innan bytet, gå in nu och avgör, det var också det jag gjorde. Jag älskar våra fans och vill verkligen hälsa och tacka dom för all support idag, kommenterar matchhjälten Leonard Plana.

Segern innebär att Dalkurd hakar på i toppen i en tabell som mer och mer dras isär. Sirius tappade denna omgång poäng vilket innebär att kvalplatsen till allsvenskan delas med Sirius som för tillfället har den på bättre målskillnad. Nästa match möter Dalkurd Örgryte i Göteborg, välkomna och supporta klubben på plats.