Under söndagen gästade Gais Borlänge och Dalkurd i en väldigt underhållande match. Dalkurd lyckades ta ledningen två gånger om men Gais lyckades kvittera båda gångerna och få med sig en välbehövlig poäng hem till Göteborg.

Redan efter 8 minuter hade Dalkurd en boll inne i mål som blev bortdömd för offside. Därför var det en stor lättnad för alla när Mirkan Aydin nickade in ledningsmålet i 20:e minuten. Efter målet kontrollerade Dalkurd matchen helt enligt planerna och man hade bud på att göra minst ett mål till. Med lite mer skärpa framför målet hade man kunnat gå ut i halvlek med en 2-0 ledning. Istället ledde man med uddamålet och Gais hopp levde.

-Våran första halvlek är säsongens bästa, kommenterade tränare Poya Asbaghi direkt i halvleksvilan.

I andra halvlek kom ett nytaggat Gais ut på planen och lyckades ganska direkt att kvittera. Göteborgslagets lycka blev dock inte långvarigt eftersom Diego Montiel såg till att Dalkurd tog tillbaka ledningen efter en soloräd på avsparken direkt efter målet. Efter målet stod Frank Pettersson för en riktigt fin dubbelräddning och kunde se till så att Dalkurd fortsatte ha sin ledning och kontrollera matchen. Till publikens stora förvåning bjöd då tränare Asbaghi på två offensiva byten, in kom bland annat nyförvärvet Imed Louati som visade prov på fin teknik och styrka. Louati ser onekligen ut att bli en intressant ingrediens i det fortsatte spelet. Dalkurd trummade därefter på för att punktera matchen men istället lyckades Gais kvittera efter en tilltrasslad hörnsituation. I slutminuterna hade både Dalkurd och Gais brännheta lägen att avgöra matchen men istället fick de dela på poängen.

-Det känns som vi har förlorat matchen, vi hade önskat att få med alla tre poängen nu får vi lära oss inför framtiden, avslutar lagkapten Rawez Lawan.

Nästa match äger rum redan på onsdag. Då möter Dalkurd Ängelholm borta på Ängeholms IP. Avspark 19:00