Inför drygt 1000 åskådare gjorde Värnamo och Dalkurd upp i en ganska trist tillställning där Värnamo till sist skulle dra det längsta strået och bryta Dalkurds förlustfria svit.

Dalkurd startade matchen med enbart med en forward kort på planen. Istället fick Dusan Djuric praktisera som forward för dagen vilket märktes tydligt. Dalkurd ägde mycket boll utan att riktigt komma fram till avslut, en spets framåt saknades tydligt i Mirkan Aydins frånvaro. Halvleken såg länge ut att gå mållös men strax innan minut 40 revs Djuric ner och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Diego Montiel som otuligt bommade straffen och kunde se till så att halvleken slutade mållös.

-”Ibland missar man straffar, men det är bara gå vidare man kan inte gå runt och tänka på det,kommenterade Montiel straffmissen.”

I andra halvlek tog sig Värnamo mer och mer in i matchen och hade de flesta lägena att spräcka nollan. Frank Pettersson i Dalkurdmålet fick sträcka på sig både en och två gånger. Poya Asbaghis motdrag var att trycka in mer offensiv genom att byta in Jagne och Törnros men de lyckades aldrig ändra matchbilden. Istället var det Värnamo som gjorde matchavgörande målet i minut 82 genom Oscar Johansson efter assist av matchens bästa spelare Per Cederqvist. Förlusten innebär att Dalkurds förlustfria svit nu är bryten.

-”Jag är otroligt besviken, just nu känns det bara tungt kommenterar presschefen Rimsky Barlari matchen.”

Förlusten innebär att Dalkurd tappar mark i toppstriden. AFC slog Halmstad stort och toppar numera serien. Dalkurd å sin tur har nu också Värnamo och Varberg i hasorna vilket bådar för en supertajt strid när säsongen återigen drar igång i slutet av juli.

Nästa match möter Dalkurd återigen Värnamo, men denna gång på hemmaplan.