Länge såg det ut som att Dalkurd skulle inkassera tre viktiga poäng och haka på i toppen, dock ville Degerfors annorlunda idag och efter mycket om och men lyckades till slut Degerfors vända Dalkurds 2-0 ledning.

Första halvleken inleddes med en total dominans från Dalkurd som kom att hålla i sig ända tills halvtidsvilan. Dalkurd visade upp ett brett register och fullständigt körde över ett Degerfors som knappt fick utrymme att kunna etablera ett eget spel. I 18:e minuten tryckte Ahmed Awad in det välförtjänta 1-0 målet från sin favoritposition strax innanför straffområdet. Trots att Dalkurd fullständigt malde ner Degerfors fortsatte Degerfors att försöka etablera ett spel samtidigt utan att skapa målchanser. Istället trummade Dalkurd på ännu mer och fick flera lägen att sätta dit fler mål. Många trodde det skulle bli nerv i matchen, men när Imed Louati tryckte in 2-0 så tänkte de flesta på plats att bataljen var avgjord.

-Jag tycker vi gör en riktigt bra första halvlek där vi är aggressiva och ser till att styra matchen, kommenterade Simon Stenberg första halvlek.

I andra halvlek inledde Degerfors med spela ett rakare spel vilket skulle visa sig ge resultat. Redan i 53:e minuten lyckades den forne Bragespelaren Amor Layouni reducera efter att ha snappat upp sin egen retur. Målet kom återigen till efter en tilltrasslad hörnsituation. De flesta lagen i serien bör numera veta att Dalkurd har problem vid fast situationer. Efter målet fick de flesta samma stressiga känsla som Dalkurd har upplevt iår men istället var det Dalkurd som fortsatte föra spelet. Förutom Peter Samuelssons nick utanför för Degerfors så tillhörde resten av chanserna Dalkurd. När klockan gick mot sitt slut så var nog de flesta överens om att Dalkurd skulle ta hem detta, men det visade sig inte stämma. Istället blev slutet av matchen minst sagt kaosartad. Först annonserades ovanligt långa tilläggsminuter, sedan fick Predrag Randelovic sitt andra gula kort efter att ha knytit skorna, domaren glömde dock visa det röda och upptäckte istället 3 minuter senare att Randelovic skulle ut. Så till slut i minut 100 lyckades Degerfors trycka in sitt kvitteringsmål återigen av Layouni. Efter matchen var spelarna rejält besvikna och satt länge kvar på planen.

-Jag förstår inte varför luften går ut oss. Det var samma sak förra veckan mot Gais, vi slutar satsa 100% i duellerna och blir naiva mot slutet av matcherna, kommenterade en mycket besviken Rawez Lawan efter matchen.