I vad många trodde skulle bli en jämn match mellan serietvåan Dalkurd och serietrean Helsingborg slutade i en målkavalkad där Dalkurd vann med hela 5-0 och befäster därmed andra platsen i tabellen. 

Matchen var jämn inledningsvis där Dalkurd hade mest boll och ett Helsingborg som låg rätt i sina positioner. Några heta målchanser skapades inte i inledningen och båda lagen uppträdde nervöst. Men i den 25:e minuten kom ledningsmålet genom ett fantastiskt anfall där Ahmed Awad hittar fram till Rawez Lawan som pangade in 1-0. Dalkurd fortsatte att trilla boll och Helsingborg hade svårt att skapa chanser. Ricky Yarsuvat var på måljakt som vanligt och var sånär ett friläge men fick inte fast bollen. I slutminuten av första halvlek hade Yarsuvat en dubbelchans men bollen ville inte in, inte i första halvlek åtminstone.

Dalkurd inleder andra halvlek piggt och får en straffspark efter att Henrik Löfkvist knuffats i straffområdet. Alexander Achinioti-Jönsson blev utvisad i samband med straffsituationen. Ricky Yarsuvat tog hand om straffen men Matt Pyzdrowski räddade straffen. Efter utvisningen tar Dalkurd över spelet helt och hållet och en chanskavalkad uppstod mot Helsingborgsmålet. Utdelning skulle komma i den 74:e minuten när Ricky Yarsuvat behärskat rullar in 2-0 efter en fin passning från Alexander Ekblad. Sju minuter senare får Ahmed Awad bollen i straffområdet av Heradi Rashidi, Awad vänder upp och placerar kyligt in 3-0. Det skulle inte dröja länge till innan Mohamed Bangura kunde sätta 4-0, fint framspelad av Ahmed Awad. Målet var för övrigt Banguras första i dalkurdtröjan. Ammar Ahmed fastställde resultatet till 5-0 med ett vackert distansskott i den 90:e minuten, det var Ahmeds fjärde mål för säsongen.

Presskonferens med tränarna efter matchen:


Matchfakta: 

Dalkurds startelva: Pettersson-Löfkvist, DeJohn, Tranberg(85)-Rashidi, Ahmed, Amin, Lawan, Ekblad-Awad(84), Yarsuvat(76).

Avbytare: Kljajic, Azizi, Randelovic, Bala(85), Pllana, Bangura(76), Sugita(84)

Avslut mot mål: 16-0

Publik: 2270