Dalkurd besegrade Halmstad inför 1259 åskådare hemma på Domnarvsvallen. Segern innebär att Dalkurd på allvar nu hakar på i toppstriden om de allsvenska platserna.

Dalkurd tog direkt grepp om matchen och redan i den 21:a minuten var Oke Akpoveta nära att både spräcka sin och Dalkurds nolla. Istället för mål fick publiken se Dalkurd flera gånger vara ineffektiva framför mål. Även Mirkan Aydin fick ett fint läge men hade tyvärr inte marginalerna med sig. Första halvlek gick klart till Dalkurd och inför andra halvlek såg spelet onekligen bra ut.

I andra halvlek fortsatte Dalkurd det fina spelet och fick omgående utdelning efter att Predrag Randelovic placerat in bollen lågt i målvaktens högra hörn. Målet innebar att Dalkurd spelade en mer avvaktande fotboll och istället flyttade Halmstad upp positionerna. Länge hade Halmstad svårt att skapa några riktiga mållägen och istället hade Dalkurd möjlighet att på någon av omställningarna göra både ett och två mål till. I slutsekunderna fick dock Halmstad ett ypperligt tillfälle att kvittera men Frank Pettersson i målet lyckades stå för säsongens viktigaste räddning.

-Vi kunde ha gjort 2-0 på någon av våra omställningar så att det inte skulle behöva bli så onödigt spännande på slutet, men det viktiga är nu att vi har tre poäng, säger Poya Asbaghi om den dramatiska avslutningen.

Samtidigt som Dalkurd vann så förlorade AFC borta mot IK Frej. Det innebär att Dalkurd nu endast är 2 poäng bakom AFC som för närvarande innehar kvalplatsen till allsvenskan. I nästa omgång möter Dalkurd just AFC borta på Skytteholms IP i en match som kommer att vara oerhört viktig för säsongens utgång. Se till att vara på plats på Skytteholms IP på fredag 19/8, avspark 19:00.