NÄSTA MATCH

SUPERETTAN

9 Days 00 Hours 26 Minutes 00 Seconds

SENASTE MATCH: LANDSKRONA BoIS - DALKURD FF 3-1

Besök vår webbshop

Besök vår webbshop för att se våra senaste supporterprodukter. 

SENASTE NYTT

UTLYSNING EXTRA ÅRSMÖTE

Dalkurd FF kallar till extra årsmöte

Medlemmar i Dalkurd FF hälsas varmt välkomna till extra årsmöte den 2 november klockan 18.00. Mötet kommer att hållas fysiskt och är primärt öppet för klubbens medlemmar.

UTLYSNING EXTRA ÅRSMÖTE

News date: 23-09-2022

Medlemmar i Dalkurd FF hälsas varmt välkomna till extra årsmöte den 2 november klockan 18.00. Mötet kommer att hållas fysiskt och är primärt öppet för klubbens medlemmar.

 

Bakgrunden till utlysning av extra årsstämma
En skriftlig framställan om extra årsmöte inkom till styrelsen 9 september.
Framställan är undertecknad av över 10 % av antal rösträttsberättigade medlemmar i föreningen. Framställan består av följande ärenden, och är det som ska behandlas på extra årsmötet:

 

- Omval av Dalkurd FFs styrelse
- Arbetsuppgifter för styrelsen (specifika roller) som ska följas upp
- En skriftlig plan för akademispelare och framtiden
- Marknadsintäkter till akademin
- CSR projekt
- Rekryteringsstrategi för medlemskap

 

Formalia
Datum: Onsdag 2 november
Tid: 18.00
Plats: Studenternas, Uppsala
Rösträtt: Röstberättigad medlem är den medlem som senast 1 april innevarande år betalt medlemsskapsavgift och närvarar fysiskt på plats.
Deltagande: Medlem deltar fysiskt på plats

 

Anmälan: Medlemmar och gäster anmäler deltagande på extra årsmötet till dalkurd@dalkurd.se.
- Medlemmar: Anmälda medlemmar som kontrollerats mot medlemslista meddelas senast 26/10 och kommer att motta ett bekräftelsemail med årsmöteshandlingar samt om denne uppbär rösträtt eller ej.
- Gäster: Gäster får ett mail senast dag innan årsmötet om närvaro på plats kan erbjudas.

 

Varmt välkomna!

INFÖR: HALMSTAD BK-DALKURD FF

Bortamatch mot serieledarna väntar.

Trepoängaren satt hårt inne mot Norrby IF och det var först i de allra sista sekunderna, i den tredje tilläggsminuten, som Pashang Abdulla kunde nicka in bollen i mål.

INFÖR: HALMSTAD BK - DALKURD FF

News date: 06-08-2022

Trepoängaren satt hårt inne mot Norrby IF och det var först i de allra sista sekunderna, i den tredje tilläggsminuten, som Pashang Abdulla kunde nicka in bollen i mål. Ett otroligt viktigt mål, som kan visa sig bli än mer viktigt när säsongen ska summeras om några månader. Det betyder att vi nu har tagit in på lagen ovanför strecket och innehar samma poäng som dem, men sämre målskillnad. I helgen väntar en tuff uppgift när laget ska resa västerut för möte med serieledarna Halmstad BK.

 

Det står nu klart att Arian Kabashi lämnar klubben då han säljs till allsvenska Helsingborgs IF. Samtidigt har ytterligare spelare tillkommit i dagarna i form av Kerfala Cissoko. Han är dock inte spelklar för bortamatchen mot Halmstad BK. Abbas Mohamad har dock blivit spelklar och både han och Rodin Deprem finns tillgängliga för spel. Stämningen är fortsättningsvis väldigt god efter trepoängaren senast och förhoppningsvis fortsätter det vara på det viset. 

 

Halmstad BK leder Superettan på storartat vis och besegrade formstarka Trelleborgs FF borta senast med hela 4-0. Hemma på Örjans Vall är laget starkt och har vunnit sex av åtta matcher under säsongen. Till söndagens match saknar man bland annat Samuel Kroon på grund av skada men har fått tillbaka Joseph Baffo efter avstängning och Phil Ofosu-Ayeh efter sjukdom.

 

Vårmötet i Uppsala lagen emellan slutade med en 1-0-seger för Halmstad, efter ett sent segermål. Halmstad och Dalkurd har mötts vid sju tillfällen tidigare där vi vunnit två gånger och Halmstad vunnit vid tre tillfällen. Anmärkningsvärt är att vi ännu inte lyckats göra mål på Örjans Vall, trots tre tillfällen. Ändring krävs på söndag!

 

HALMSTAD BK - DALKURD FF
  
Superettan - Söndag 7 augusti, kl. 15.00

 

Spelplats: Örjans Vall, Halmstad

Domare: Andreas Dufva-Johansson

Biljetter: Köp era biljetter till matchen: https://hbk.ebiljett.nu/Tickets/Choose/228?S=0

TV: Matchen sänds på Discovery+.

INFÖR: DALKURD FF-NORRBY IF

Sexpoängsmatch på Studenternas

Insatsen mot AFC Eskilstuna var bra på många sätt. Spelmässigt såg det bra ut och defensivt höll vi nollan för andra matchen i rad.

INFÖR: DALKURD FF - NORRBY IF

News date: 02-08-2022

Insatsen mot AFC Eskilstuna var bra på många sätt. Spelmässigt såg det bra ut och defensivt höll vi nollan för andra matchen i rad. Med lite mer kyla i avslutslägena hade det även blivit kunnat bli mål och eventuellt tre poäng också. Men vi tar med oss de positiva bitarna från matchen in till onsdagens veckomatch mot Norrby IF, som placerar sig strax ovanför oss i tabellen med tre poängs skillnad.

 

Energin i truppen fortsätter vara bra och det känns som att harmonin infinner sig i omklädningsrummet. Under de gångna dagarna har det varit en liten spelaromsättning i truppen där tre spelare har lämnat och nyförvärv i form av försvararen Abbas Mohamad och anfallaren Rodin Deprem har tillkommit. Abbas Mohamad är dessvärre inte spelklar till kvällens match men Rodin Deprem är redo för spel. Haron Ahmed Zubair, som missade helgens match av personliga skäl, är tillbaka och tillgänglig för spel. Däremot kommer Arian Kabashi saknas mot Norrby då han åkte på sin tredje varning för säsongen och är därmed avstängd. Sedan tidigare saknas försvararen Christoffer Styffe och mittfältaren Rewan Amin på grund av skador.

 

Norrby lyckades hämta upp ett 0-2-underläge mot Trelleborgs FF på hemmaplan senast, men det var till slut ändå gästerna som lämnade med segern efter ett sent mål på tilläggstid. Laget kommer från en tyngre period med två raka förluster och har fått snegla nedåt i tabellen på senare tid. Norrby får klara sig utan trotjänaren Nicklas Savolainen, som är avstängd, samt de offensiva spelarna Max Olsson och Max Andersson, som bägge är skadade.

 

Dalkurd och Norrby möttes i Superettan-premiären nere i Borås. Då var det Norrby som gick segrande från matchen med 1-0. Dalkurd och Norrby har mötts vid totalt sju tillfällen tidigare, samtliga i Superettan. Vi har vunnit vid tre av dessa tillfällen medan Norrby har två segrar, båda på hemmaplan.

 

DALKURD FF - NORRBY IF
  
Superettan - Onsdag 3 augusti, kl. 19.00

 

Spelplats: Studenternas, Uppsala

Domare: Magnus Lindgren

Biljetter: Köp era biljetter till matchen: https://dalkurd.ebiljett.nu/Tickets/Choose/182?S=0

TV: Matchen sänds på Discovery+.

LÄNSDERBY I SVENSKA CUPEN!

Bortamatch i Enköping i cupen.

Under kvällen lottades den andra omgången av Svenska Cupen. Det står klart att det blir ett länsderby, då vi får möta Division 3-klubben Enköpings SK.

LÄNSDERBY I SVENSKA CUPEN!

News date: 10-07-2022

Under kvällen lottades den andra omgången av Svenska Cupen. Det står klart att det blir ett länsderby, då vi får möta Division 3-klubben Enköpings SK. Enköpings SK placerar sig på en fjärdeplats i Division 3 Norra Svealand i skrivande stund. Matchen spelas i ett enkelmöte och vi spelar på bortaplan. Datum för matchen är ännu ej klart men matchen kommer att spelas i slutet av augusti månad. Vinnaren går vidare till Svenska Cupens gruppspel, som spelas under februari/mars 2023.

DATUM OCH TIDER FÖR
OMGÅNG 23-24 FASTSTÄLLDA

Två Superettan-omgångar fastställda.

Omgång 23 och 24 i Superettan är nu fastställda. Söndag den 11 september gästar vi Östers IF på bortaplan, medan vi tar emot Utsiktens BK hemma på Studenternas, lördag den 17 september.

DATUM OCH TIDER FÖR OMGÅNG
23-24 I SUPERETTAN FASTSTÄLLDA

News date: 16-06-2022

Omgång 23 och 24 i Superettan är nu fastställda. Söndag den 11 september gästar vi Östers IF på bortaplan, medan vi tar emot Utsiktens BK hemma på Studenternas, lördag den 17 september.

INFÖR:
DALKURD FF - VÄSTERÅS SK

Tredje matchen på en vecka väntar.

Det var en väldigt fin insats mot, på förhand, serieledarna IK Brage och över 90 minuters spel så var det nog vi som var närmare segern än hemmalaget från Borlänge. Men det blev 0-0 och en poäng med mersmak, som laget tar med sig till söndagens hemmamatch mot Västerås SK, som placerar sig strax bakom oss i tabellen.

INFÖR: DALKURD FF - VÄSTERÅS SK

News date: 21-05-2022

Det var en väldigt fin insats mot, på förhand, serieledarna IK Brage och över 90 minuters spel så var det nog vi som var närmare segern än hemmalaget från Borlänge. Men det blev 0-0 och en poäng med mersmak, som laget tar med sig till söndagens hemmamatch mot Västerås SK, som placerar sig strax bakom oss i tabellen.

 

Stämningen är fortsatt god i spelartruppen efter den senaste veckans fina resultat. Dessvärre får vi klara oss utan försvararen Sigitas Olberkis och anfallaren Koen Kostons, som har fått sina avstängningar förlängda med ytterligare två matcher.

 

Västerås SK såg ut att gå mot en hemmaseger mot Jönköpings Södra i onsdags kväll, men gästerna lyckades kvittera till 2-1 med matchens sista spark. Innan dess hade laget två raka förluster mot Trelleborgs FF och AFC Eskilstuna, bägge på bortaplan.

 

Dalkurd och Västerås möttes på försäsongen, där vi fick med oss en 1-0-seger hemma på Studenternas. Senaste mötena i Superettan var säsongen 2020, då vi vann hemma med 3-2 och mötet i Västerås slutade med en 0-1-förlust. Totalt har det blivit fjorton möten lagen emellan i seriesammanhang, där vi har segrat vid åtta tillfällen medan tre matcher slutat oavgjort och Västerås har tre vinster.

 

 

DALKURD FF - VÄSTERÅS SK
  
Superettan - Söndag 22 maj, kl. 13.00

 

Spelplats: Studenternas, Uppsala

Domare: Tess Olofsson

Biljetter: Köp era biljetter till matchen: https://dalkurd.ebiljett.nu/Tickets/Choose/182?S=0

TV: Matchen sänds på Discovery+.

PARTNERS

LIGA PARTNERS