NYHETER

MEDDELANDE FRÅN DALKURD FF:s STYRELSE

Meddelande från Styrelsen gällande en diskussion i sociala medier.

Styrelsen i Dalkurd FF har uppmärksammats om att det pågår en diskussion i vissa sociala medier, som har sitt ursprung i en händelse i ett av våra ungdomslag.

MEDDELANDE FÖR DALKURD FF:s STYRELSE

News date: 31-08-2023

Styrelsen i Dalkurd FF har uppmärksammats om att det pågår en diskussion i vissa sociala medier, som har sitt ursprung i en händelse i ett av våra ungdomslag.

 

En föreningsstyrelse kan inte publikt kommentera detaljer i ett specifikt ärende, i synnerhet inte när minderåriga är inblandade. Detta sagt, vill vi passa på att ge ett antal generella kommentarer rörande hur vi agerar då denna typ av situationer uppkommer.

 

1) Föreningens verksamhet ska följa de riktlinjer för "Fair Play" som gäller all ungdomsverksamhet i Sverige, som regleras av Svenska Fotbollsförbundet. Dessa riktlinjer gäller inte bara föreningens funktionärer (tränare, tjänstemän, styrelseledamöter) och ungdomarna - de gäller även föräldrar och supportrar, som naturligtvis alltid måste föregå med gott exempel inför våra ungdomar. 

 

2) Om någon bryter mot dessa riktlinjer, måste en ansvarsfull förening agera. Tydliga åtgärder är viktiga, i synnerhet när barn är del av situationen - detta ansvar följer även av Barnkonventionen, som idag är svensk lag. Hot och trakasserier kan aldrig accepteras, vare sig mot våra ungdomar eller våra tränare/funktionärer! 

 

3) Om problem uppkommer, kan dessa oftast lösas genom samtal mellan vuxna personer. I allvarligare fall, eller vid upprepade förseelser, kan mer ingripande åtgärder behöva övervägas för att säkerställa en trygg miljö för våra ungdomar och medarbetare. Sådana åtgärder kan inkludera tillträdesförbud/avstängningar till träningar eller matcher. För medarbetare kan arbetsrättsliga åtgärder vara aktuella, men sådana åtgärder är alltid en arbetsgivares ansvar, inte någon annans.

 

4) Föreningen ser mycket allvarligt på överträdelser av dessa regelverk. För att säkerställa en trygg miljö, kommer föreningen aldrig att tveka för att både tillrättavisa enskilda personer, eller, vid allvarliga eller upprepade förseelser, vidta andra nödvändiga åtgärder. Vi kan helt enkelt inte låta ett fåtal enskilda personer förstöra föreningens verksamhet!

 

I detta specifika ärende, kommer styrelsen fortsätta ha en dialog med berörda personer. Styrelsen står tydligt bakom de berörda tjänstemännens agerande i ärendet, som enligt vår bedömning hanterat uppkomna frågor mycket professionellt.

 

Vi hoppas att dessa samtal leder till att eventuella missförstånd snabbt kan redas ut.

EZEQUIEL MONTAGNA LÄMNAR DALKURD

Argentinaren lämnar klubben efter snart tre år.

Ezequiel Montagna lämnar Dalkurd efter snart tre säsonger i klubben. Argentinaren värvades till klubben inför säsongen 2021 och var med sina mål, sin energi och arbetskapacitet högst bidragande till att klubben tog klubben upp i Superettan.

EZEQUIEL MONTAGNA LÄMNAR DALKURD

News date: 27-07-2023

Ezequiel Montagna lämnar Dalkurd efter snart tre säsonger i klubben. Argentinaren värvades till klubben inför säsongen 2021 och var med sina mål, sin energi och arbetskapacitet högst bidragande till att klubben tog klubben upp i Superettan. Inför den här säsongen tilldelades Ezequiel Montagna kaptensbindeln och bar den under flertalet matcher. 

 

Nu står det klart att argentinaren lämnar Dalkurd för nya äventyr. Det blev totalt 68 matcher och 13 mål för Ezequiel Montagna i Dalkurd-tröjan. Dalkurd FF vill tacka Ezequiel Montagna för hans tid i klubben, som har präglats av glädje, hög arbetsmoral och han har varit en utmärkt representant för Dalkurd, både på och utanför fotbollsplanen. Stort tack för allt - Gracias por todo, ”Eze”!

SAMUEL ASOMA KLAR FÖR DALKURD

Den 21-åriga mittfältaren är sommarens första värvning.

Mittfältaren Samuel Asoma är klar för Dalkurd och han ansluter närmast från spel i Royale Union Saint-Gilloise, där han främst hållit till i klubbens U23-lag.

SAMUEL ASOMA KLAR FÖR DALKURD

News date: 21-07-2023

Mittfältaren Samuel Asoma är klar för Dalkurd och han ansluter närmast från spel i Royale Union Saint-Gilloise, där han främst hållit till i klubbens U23-lag.

 

— Det känns väldigt bra att vara här. Miljön är annorlunda mot där jag kommer ifrån så det är intressant men jag tycker verkligen om det. Jag har fått intrycket att det här är en klubb som vill nå högre upp och man gör det bra. Man ligger redan i toppen av serien och försöker bli ännu bättre för att kunna nå nästa division. Det är en ambitiös klubb och jag skulle vilja spela för den här klubben, berättar Samuel Asoma.

 

Samuel Asoma inledde sin fotbollskarriär i den belgiska storklubben Club Brügges ungdomsakademi. Under säsongerna 2018 och 2019 deltog han i UEFA Youth League, där han bland annat ställdes mot U19-lagen till Atletico Madrid, Real Madrid och PSG. Sommaren 2020 gjorde han debut i klubbens reservlag, Club NXT, i den belgiska andradivisionen och det blev totalt åtta matcher den säsongen. Inför säsongen 2022-2023 gick flyttlasset till Union Saint-Gilloise, där han mest höll till i klubbens U23-lag i den belgiska fjärdedivisionen. Under säsongen spelade Samuel Asoma totalt 28 matcher och gjorde två mål för klubben. Utöver klubblaget har mittfältaren representerat Belgien på ungdomsnivå från U15 och hela vägen upp till U19.

 

— Jag har inte varit här under den första halvan av säsongen men är här nu och ska hjälpa klubben att nå dit man vill vara i framtiden, summerar Samuel Asoma sina förväntningar på resterande del av säsongen och berättar vilka förhoppningar han har på sin tid i klubben

 

— Att försöka njuta av det. På fotbollsplanen är det väldigt viktigt att kunna njuta för att spela fotboll och för att skapa bra relationer med lagkamraterna, säger Samuel Asoma.

 

Huvudtränare Amir Azrafshan är nöjd med nytillskottet till truppen.

 

— Vi hade möjligheten att titta på Samuel innan uppehållet, när han var här och tränade med oss. Han visade upp goda spelmässiga kvalitéer, som vi gärna ser att han ska vidareutveckla i vår miljö. Det är en välskolad central mittfältare, som vi tror och hoppas kommer att kunna ta stora kliv hos oss, säger Amir Azrafshan.

DISKUSSIONER HOS SKILJENÄMNDEN

Information till våra medlemmar

På förekommen anledning vill vi informera våra medlemmar att vi för diskussioner med vår tidigare samarbetsförening Uppsala-Kurd tillsammans med Skiljenämnden för att kunna få en tydlig bild av situationen så att vi kan nå ett rättvist avslut på samarbetet mellan föreningarna.  Information kommer att ges till våra medlemmar när ett beslut finns tillhanda.

DISKUSSIONER HOS SKILJENÄMNDEN

News date: 07-05-2023

På förekommen anledning vill vi informera våra medlemmar att vi för diskussioner med vår tidigare samarbetsförening Uppsala-Kurd tillsammans med Skiljenämnden för att kunna få en tydlig bild av situationen så att vi kan nå ett rättvist avslut på samarbetet mellan föreningarna. Information kommer att ges till våra medlemmar när ett beslut finns tillhanda.

KEVIN RODEBLAD LOWE KLAR FÖR DALKURD

Den 22-åriga försvararen senaste tillskottet.

Den 22-åriga försvararen Kevin Rodeblad Lowe är klar för Dalkurd. Han har stått utan klubb under vintern men spelade senast för Superettan-klubben Jönköpings Södra IF, där han spenderade tre säsonger.

KEVIN RODEBLAD LOWE KLAR FÖR DALKURD

News date: 01-04-2023

Den 22-åriga försvararen Kevin Rodeblad Lowe är klar för Dalkurd. Han har stått utan klubb under vintern men spelade senast för Superettan-klubben Jönköpings Södra IF, där han spenderade tre säsonger.

 

— Det är spännande och det är en bra klubb jag kommer till så det känns kul. Dalkurd har varit på en hög nivå under en lång tid och jag har bara hört bra saker om klubben, säger Kevin Rodeblad Lowe.

 

22-åringen inledde sin fotbollskarriär i Brommapojkarna, där han gick igenom föreningen ungdomssektion innan han anslöt till Stockholmsföreningen Ursvik IK vid 18-års ålder. Året därpå anslöt han till Enköpings SK, där han spelade 19 matcher i Division 2. Inför säsongen 2020 värvades Kevin Rodeblad Lowe till Jönköpings Södra och spelade totalt 33 matcher och stod för två mål under sina tre säsonger i klubben. Efter att ha lämnat klubben efter förra säsongen har försvarare stått utan klubb, men han försäkrar att det inte är någon fara med dagsformen.

 

— Formen är bra, även om det är lite annorlunda att få träna själv och springa på löpband mot att ha en hel försäsong i benen. Men formen är bra, berättar Kevin Rodeblad Lowe och fortsätter:

 

— Mina personliga förväntningar inför säsongen är att få igång mig själv efter några knackiga år och för lagets del hoppas jag så klart att vi kan ta oss tillbaka till Superettan, säger Kevin Rodeblad Lowe.

 

Huvudtränare Amir Azrafshan är nöjd med nyförvärvet.

 

Vi är glada över att ha Kevin hos oss. Han spetsar till vår befintliga trupp, framförallt i backlinjen, där han med sina egenskaper både som spelare och som person kommer bli en tillgång. Han är en storväxt försvarare med bra fart och fin vänsterfot och vi hoppas kunna få nytta av hans huvudspel på fasta situationer under säsongen, säger Amir Azrafshan.

STÖTTA DALKURD OCH STREAMA

MASSOR AV SPORT PÅ C MORE!

Gör er redo inför den kommande säsongen.

Just nu betalar du bara 349 kr/mån i 3 månader (Ordinarie pris 549 SEK/månad.) samtidigt som du stöttar Dalkurd med 150 kr. Ingen bindningstid.

STÖTTA DALKURD OCH STREAMA
MASSOR AV SPORT PÅ C MORE!

News date: 31-03-2023

Just nu betalar du bara 349 kr/mån i 3 månader (Ordinarie pris 549 SEK/månad.) samtidigt som du stöttar Dalkurd med 150 kr. Ingen bindningstid.

 

Med C More Premium Plus får du utvalda matcher i Ettanfotboll, alla matcher i Allsvenskan och Superettan från discovery+, SHL & HockeyAllsvenskan, UEFA Champions League, LaLiga, Serie A och mycket mycket mer sport. Du kan även streama all underhållning, filmer, serier och barninnehåll för hela familjen.

 

Gå in på www.cmore.se/kampanj/fotboll och använd koden ”DALKURDCMORE23” för att ta del av erbjudandet.

 

Erbjudandet gäller för nya kunder på cmore.se, fram till och med 30 april.

OLIVER KASSKAWO KLAR FÖR DALKURD

Den 21-årige landslagsmannen förstärker laget.

Mittfältaren och den syriske landslagsmannen Oliver Kasskawo är klar för Dalkurd. 21-åringen, som bland annat har fått sin fotbollsfostran i Vasalunds IF, ansluter närmast från spel i Danmark, där han har tillhört Division 1-klubben FC Helsingör. Under fjolåret spelade mittfältaren åtta matcher för den danska klubben.

OLIVER KASSKAWO KLAR FÖR DALKURD

News date: 18-03-2023

Mittfältaren och den syriske landslagsmannen Oliver Kasskawo är klar för Dalkurd. 21-åringen, som bland annat har fått sin fotbollsfostran i Vasalunds IF, ansluter närmast från spel i Danmark, där han har tillhört Division 1-klubben FC Helsingör. Under fjolåret spelade mittfältaren åtta matcher för den danska klubben.

 

— Det känns bra att vara här. Det har varit en liten process så det känns skönt att ha allting klart, att vara här och få träffa grabbarna. Jag vet att det är en stor klubb som har många ögon på sig och inte bara från Sverige. Så det är kul att få representera en storklubb med bra kvalitéer, säger Oliver Kasskawo.

 

Oliver Kasskawo inledde sin fotbollskarriär i en lokal förening i Stockholmsförorten Barkarby, där han är uppväxt och sedermera i Hallonbergens IF. Vid 15 års ålder gick flytten till Vasalunds IF för spel i föreningens ungdomsverksamhet innan han som 20-åring tog klivet till division 2-klubben FC Järfälla inför säsongen 2021. Där blev det 15 matcher och två mål och under vintern 2022 skrev Oliver Kasskawo på för danska FC Helsingör. Sedan 2021 representerar 21-åringen det syriska landslaget där han har gjort sex A-landskamper och stått för ett mål, en erfarenhet som han tar med sig även in till klubblaget.

 

— Det är alltid en stor grej att spela för ett landslag, att spela matcher inför mycket publik och att få spela mot andra landslag. Det är alltid en hög kvalitet och både bra spelare som man spelar med men även som motståndare. Det är ganska höga krav och det gör att man själv utvecklas varje gång man är där. Så det är en ära och jättekul, berättar Oliver Kasskawo och fortsätter:

 

— Man lär sig självklart väldigt mycket där, inte bara på planen men även utanför som man kan ta med sig hit och kunna bidra med det jag kan och hjälpa laget på bästa sätt, förklarar mittfältaren.

 

Huvudtränare Amir Azrafshan är nöjd med nyförvärvet.

 

— Vi är nöjda över att ha Oliver här hos oss. Det är en ung mittfältare med en god blick för spelet och intressanta spelfördelar-egenskaper. Han är en målmedveten spelare som trots sin unga ålder, redan har en handfull A-landskamper på meritlistan. Vi hoppas att Oliver ska kunna ta nästa steg i sin utveckling i vår miljö, säger Amir Azrafshan.

NY FYSIOTERAPEUT I A-LAGET

Förstärkning till A-lagets ledarstab.

Dalkurd förstärker i ledarstaben med 25-årige Daniel Karlsson, som är ny fysioterapeut i A-laget. Daniel Karlsson har själv en bakgrund som fotbollsspelare och studerar för närvarande till fysioterapeut på Uppsala Universitet, där han studerar sista året.

NY FYSIOTERAPEUT I A-LAGET

News date: 08-03-2023

Dalkurd förstärker i ledarstaben med 25-årige Daniel Karlsson, som är ny fysioterapeut i A-laget. Daniel Karlsson har själv en bakgrund som fotbollsspelare och studerar för närvarande till fysioterapeut på Uppsala Universitet, där han studerar sista året.

 

— Jag är oerhört glad, ödmjuk och tacksam över att ha blivit en del av Dalkurd FF. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med tränarstaben och spelarna för att hjälpa dem optimera sina fysiska förutsättningar och bidra till en framgångsrik säsong, säger Daniel Karlsson i en kommentar.

 

Han har redan varit i klubben i några veckor och berättar att han känner sig hemmastadd. Daniel Karlsson berättar om vikten av att göra ett förebyggande arbete utanför planen för att spelarna ska kunna optimera sina prestationer på plan.

 

— Mitt mål är att arbeta nära tränarna och spelarna för att utveckla en strategi för att minska skador och förbättra prestationerna ute på fotbollsplanen, förklarar Daniel Karlsson.

 

— Vi är glada över att ha Daniel här hos oss och välkomnar honom till föreningen. Han är väldigt ambitiös och driven samt besitter de egenskaper och karaktärsdrag som vi eftersöker i vår verksamhet och vi tror att han kommer att passa väl in i den miljö som vi strävar efter att skapa i Dalkurd, säger klubbchef Haidar Darab i en kommentar.

INFÖR: DALKURD FF - OSKARSHAMNS AIK

Sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

Dessvärre blev det en sur förlust mot IK Sirius i förra helgens derbymatch på Studenternas. Vi stod upp bra i drygt en halvtimme innan de blåsvarta öppnade målskyttet. I den andra halvleken var det tydligt att det skiljer två divisioner mellan lagen och slutresultatet skrevs till 4-0. Inför den sista gruppspelsmatchen mot Oskarshamns AIK har inget av lagen något att spela om förutom äran och att försöka undvika jumboplatsen i gruppen.

INFÖR: DALKURD FF - OSKARSHAMNS AIK

News date: 03-03-2023

Dessvärre blev det en sur förlust mot IK Sirius i förra helgens derbymatch på Studenternas. Vi stod upp bra i drygt en halvtimme innan de blåsvarta öppnade målskyttet. I den andra halvleken var det tydligt att det skiljer två divisioner mellan lagen och slutresultatet skrevs till 4-0. Inför den sista gruppspelsmatchen mot Oskarshamns AIK har inget av lagen något att spela om förutom äran och att försöka undvika jumboplatsen i gruppen.

 

Mot Sirius saknades Rassa Rahmani på grund av det röda kortet som han fick syna i matchen innan mot Mjällby. Samtidigt utgick Ezequiel Montagna på grund av en sen skada. Bägge spelarna är tillbaka i spel och disponibla i lördagens möte med Oskarshamn. De enda spelarna som saknas är mittfältarna Haron Ahmed Zubair och Bakhtiar Rahmani som sedan tidigare är långtidsskadade. I övrigt är det en intakt spelartrupp som är tillgänglig för lördagens match.

 

Oskarshamns AIK stod upp bra mot Mjällby i senaste matchen och hade länge med sig ett oavgjort resultat i matchen innan det allsvenska laget kunde avgöra i den andra halvleken. Matchen dessförinnan tog man ledningen mot Sirius innan Uppsala-laget vände och vann med stora siffror, 4-1. Oskarshamn slutade på den nedre halvan under 2022 men har rustat inför den kommande säsongen med en del spännande nyförvärv och man siktar på att placera sig högre upp i år.

 

Dalkurd och Oskarshamn har inte stött på varandra någon gång tidigare. Lördagens möte blir det första någonsin lagen emellan.

 

DALKURD FF - OSKARSHAMNS AIK
  
Svenska Cupen - Lördag 4 mars, kl. 13.00

 

Spelplats: Studenternas, Uppsala

Domare: Enzo Vesprini

Biljetter: Biljetter säljs på plats i entrén.

TV: Matchen sänds på C More.

INFÖR SVENSKA CUPEN: MJÄLLBY AIF - DALKURD FF

Tävlingssäsongen sätter äntligen igång!

Efter drygt sex veckors försäsong och två träningsmatcher är det äntligen dags för tävlingssäsongen att sparka igång. För Dalkurds del innebär det resa ned till Blekinge och match mot allsvenska Mjällby AIF när Svenska Cupens gruppspel ska sätta igång med ett nykomponerat lag som ska försvara färgerna.

INFÖR CUPEN: MJÄLLBY AIF - DALKURD FF

News date: 18-02-2023

Efter drygt sex veckors försäsong och två träningsmatcher är det äntligen dags för tävlingssäsongen att sparka igång. För Dalkurds del innebär det resa ned till Blekinge och match mot allsvenska Mjällby AIF när Svenska Cupens gruppspel ska sätta igång. Det är ett nykomponerat Dalkurd-lag, jämfört med förra säsongen, som ska försvara färgerna och huvudtränare Amir Azrafshan förklarar att det har varit en annorlunda försäsong.

 

— Träningarna har varit speciella då vi har jobbat med att förbereda spelarna samtidigt som vi har testat spelare i vår miljö. Spelare har anslutit allt eftersom vilket gör att vi ligger i olika faser vad gäller det fysiska samt förståelse för spelmodellen, säger Amir Azrafshan.

 

Två träningsmatcher har hunnit avverkas, mot en av seriekonkurrenterna den här säsongen, Sandvikens IF respektive division 2-laget Karlbergs BK. Resultaten har varit blandade där första matchens fina insatser mot Sandvikens IF var som förbytt i en mindre bra match mot Karlbergs BK. 

 

— I den första matchen hade vi fler etablerade spelare med och trots endast tre träningar ihop, tycker jag att vi var synkade i det vi hade hunnit jobba med. Vi gjorde två mål efter två lyckade pressaktioner och kunde ha gjort ännu fler och det var positiva svar för oss, då vi har jobbat med just de delarna. Sedan tycker jag att vi kom till målchanser i öppet spel via principer som vi har arbetat utefter. Vi var ganska nöjda utifrån det vi har tränat på och hur vi spelade matchen, summerar Amir Azrafshan matchen mot Sandviken och fortsätter:

 

— Den andra matchen var motsatsen till matchen mot Sandviken. Vi gjorde i princip inget av det som var positivt i den föregående matchen. Det är symptomatisk för en grupp som precis har hunnit lära sig varandras namn. Men jag är övertygad om att vi kommer att bli mer synkade och mer jämna i prestationerna över tid.

 

Efter två förberedande matcher väntar nu skarpt läge, då det vankas första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen, borta mot allsvenska Mjällby AIF. Även blekingarna har haft en rätt stor spelaromsättning i vinter men även på tränarsidan är det ett nytt namn jämfört med ifjol. Laget har spenderat ett par veckor av försäsongen i Portugal och trots en del nya namn i truppen kommer det bli en hård nöt att knäcka för vår del. Men det är långt ifrån omöjligt att få med sig poäng hem till Uppsala.

 

— Det ska bli roligt att inleda tävlingssäsongen och spelarna har trots liten tid med varandra varit lojala i träning och utvecklat vissa delar. Vi är ödmjuka inför uppgiften men har samtidigt stor tro på att vi kan göra en bra match. Vi ska se till att vara synkade i de sakerna vi har arbetat med. Läget i truppen är bra och vi har, utöver långtidsskadade Haron Ahmed Zubair och Bakhtiar Rahmani, inga övriga skadeavbräck. Tyvärr är Nhlakalipho Ntuli inte heller tillgänglig då hans arbetstillstånd inte har hunnit bli klart. Annars är alla som kan vara med tillgängliga, avslutar Amir Azrafshan.

RODIN DEPREM FÖRLÄNGER MED DALKURD

Anfallaren förlänger sitt kontrakt med klubben.

Anfallaren Rodin Deprem förlänger med Dalkurd. 24-åringen anslöt till Dalkurd i somras och spelade tretton matcher, gjorde fem mål och en målgivande passning i Superettan under hösten. Han har hållit igång med laget under försäsongen och spelade även träningsmatchen mot Karlbergs BK där han gjorde ett mål.

RODIN DEPREM FÖRLÄNGER KONTRAKTET

News date: 18-02-2023

Anfallaren Rodin Deprem förlänger med Dalkurd. 24-åringen anslöt till Dalkurd i somras och spelade tretton matcher, gjorde fem mål och en målgivande passning i Superettan under hösten. Han har hållit igång med laget under försäsongen och spelade även träningsmatchen mot Karlbergs BK där han gjorde ett mål.

 

— Det känns positivt. Det var den optimala lösningen för min del. Trots intresse och förslag från andra klubbar så vill jag stanna i Dalkurd, särskilt då jag har valt att bosätta mig i Uppsala och hitta en trygg tillvaro. Klubben har visat stort förtroende och jag tycker att man har ett hälsosamt synsätt och vill bygga på något hållbart inför framtiden. Jag vill vara med på den här resan och bidra med det jag kan i form av mina prestationer på planen och mitt sätt att vara, säger Rodin Deprem och fortsätter:

 

— Mina förväntningar på den kommande säsongen är att vi ska vara med i toppen av serien. Vi har ett bra spelarmaterial men det viktigaste är att vi anammar den kultur och det spelsätt som tränaren försöker implementera. Om vi kan göra det så kan vi också se till att vinna många av våra matcher i Division 1 och på så sätt ta tillbaka klubben där de hör hemma, säger Rodin Deprem.

 

Huvudtränare Amir Azrafshan är nöjd med att anfallaren blir Dalkurd trogen:

 

— Sedan förra säsongens slut har vi fört diskussioner med Rodin om en fortsättning. Vi är glada över att ha honom hos oss, då han förutom att vara en pålitlig målskytt även är en pådrivare för sina lagkamrater med en hög taktisk medvetenhet. Det gör att vi kan jobba ganska dynamiskt i vårt presspel och förvänta oss att han med sin erfarenhet kan hjälpa laget, säger Amir Azrafshan.

ALEXANDER ERNSTRÖM KLAR FÖR DALKURD

Den 23-åriga mittbacken ansluter från Forssa BK.

Försvararen Alexander Ernström är klar för Dalkurd och 23-åringen ansluter närmast från spel i Forssa BK. Förra säsongen spelade Alexander Ernström totalt 20 matcher och gjorde ett mål i Division 3 Södra Norrland.

ALEXANDER ERNSTRÖM KLAR

News date: 18-02-2023

Försvararen Alexander Ernström är klar för Dalkurd och 23-åringen ansluter närmast från spel i Forssa BK. Förra säsongen spelade Alexander Ernström totalt 20 matcher och gjorde ett mål i Division 3 Södra Norrland.

 

— Det känns väldigt bra att ha skrivit på för Dalkurd. Jag har kommit in i gruppen på ett bra sätt och jag är väldigt tacksam över det här förtroendet som jag har fått från tränare, ledarstab och klubben generellt. Så det är ett väldigt bra intryck än så länge, säger Alexander Ernström.

 

Den 23-åriga försvararen är fostrad i IK Brage, där han tillhörde föreningens akademi fram till 19 års ålder och spelade i såväl U17- som U19-laget. Han var även med i matchtruppen till en match i Svenska Cupen säsongen 2018 men gjorde aldrig något inhopp. De fyra senaste säsongerna har Alexander Ernström tillhört Forssa BK, där han har varit en ordinarie pjäs i A-lagets försvar i Division 3.

 

— Jag har kommit in i det mer och mer. Jag kommer som sagt från division 3 så det är ju ett stepp upp och det ska det ju vara också. Men jag tycker att jag har kommit in i det mer och mer i träningar och matcher. Tempot på träningarna och mängden på träningar är nog den stora skillnaden. Vi tränar hårdare här, det går mycket snabbare och man måste ta många fler beslut här jämfört med division 3, förklarar Alexander Ernström, som är taggad på den kommande säsongen:

 

— Mina förväntningar är väldigt höga. Jag känner att vi har något bra på gång i den här gruppen. Vi är väldigt många nya, hungriga grabbar som vill mot samma mål. Vi vill vinna alla matcher vi kan och sträva efter att gå upp, säger Alexander Ernström.

 

Huvudtränare Amir Azrafshans kommenterar nyförvärvet:

 

— Vi tar in ännu en lovande ung spelare från våra vänner i Forssa BK. Alexanders främsta egenskapar ligger i försvarsspelet och vi tror att han över tid kommer kunna blomma ut och ta de steg som krävs för att bli en elitspelare, säger Amir Azrafshan.

 

Vi skulle vilja rikta ett stort tack till våra vänner i Forssa BK för ett gott samarbete kring övergången.

TIM HARTZELL KLAR FÖR DALKURD

Den 21-åriga försvararen ansluter från Sandvikens IF.

Försvararen Tim Hartzell är klar för Dalkurd. 21-åringen ansluter närmast från spel hos seriekollegan Sandvikens IF, där han spelade 22 matcher förra säsongen och gjorde ett mål.

TIM HARTZELL KLAR FÖR DALKURD

News date: 17-02-2023

Försvararen Tim Hartzell är klar för Dalkurd. 21-åringen ansluter närmast från spel hos seriekollegan Sandvikens IF, där han spelade 22 matcher förra säsongen och gjorde ett mål.

 

— Det känns jättekul att ha fått klart allting och att vara här. Jag har haft många vänner som har spelat i Dalkurd, som jag har pratat med och jag har bara hört positiva saker om klubben. Jag har följt klubben länge, som har varit högre upp i seriesystemet och jag vet att det helt enkelt är en bra klubb, säger Tim Hartzell.

 

Stockholmsbördige Tim Hartzell startade sin fotbollskarriär i Ingarö IF som sjuåring, där han gått hela vägen från knatteskola till spel med A-laget i division 4. Som 16-åring gick Tim Hartzell till FC Djursholm, där han spelade i såväl U16- som U17-laget, både som mittback och som anfallare. Året då han fyllde 18 år flyttade Tim Hartzell till Djurgårdens IF, där han mestadels tillhörde U19-truppen. Året därpå bjöds han in till provspel hos AFC Eskilstuna och han spelade totalt sju matcher under sin första säsong i Superettan. Efter halva säsongen 2021, gick flyttlasset vidare till Sandvikens IF i Norrettan, där Tim Hartzell spelade elva matcher under hösten och gjorde ett mål. Under fjolåret var mittbacken en viktig del av laget, som tog en kvalplats till Superettan och som sånär slog ut Örgryte IS i kvalet.

 

— Ettan är en serie som har många bra lag, som alla vill uppåt. Så konkurrensen är så klart hård men jag skulle säga att om vi alla jobbar hårt och drar åt samma håll så ska vi kunna göra bra saker, speciellt med den trupp som vi har, berättar Tim Hartzell och fortsätter:

 

— Jag vill självklart vinna varje match och mina förväntningar är att vi ska vinna varje match, ta så mycket poäng som möjligt och vinna serien, säger Tim Hartzell.

 

Huvudtränare Amir Azrafshan är nöjd med nyförvärvet:

 

— Det dök upp en möjlighet där Tim kunde ansluta till oss och vi är glada över att ha honom här. Tim är en lång och duellstark mittback, som trots sin storlek är snabb och har offensiva kvalitéer som kommer att passa väl in i den fotboll vi vill spela. Det är en målinriktad spelare som är medveten om att han behöver jobba ännu hårdare i vår miljö för att kunna ta nästa steg i sin fotbollskarriär, säger Amir Azrafshan.

SAMUEL WIKMAN KLAR FÖR DALKURD

Den 21-åriga mittfältaren ansluter från IK Sirius.

Mittfältaren Samuel Wikman är klar för Dalkurd. 21-åringen ansluter närmast från lokalkollegan IK Sirius där han har tillhört A-laget under de senaste säsongerna och spelat en allsvensk match för föreningen.

SAMUEL WIKMAN KLAR FÖR DALKURD

News date: 16-02-2023

Mittfältaren Samuel Wikman är klar för Dalkurd. 21-åringen ansluter närmast från lokalkollegan IK Sirius där han har tillhört A-laget under de senaste säsongerna och spelat en allsvensk match för föreningen.

 

— Det känns väldigt bra. Jag är väldigt förväntansfull på säsongen och det ska bli väldigt kul att dra igång. Jag har fått ett bra intryck av allting, av tränarna och spelarna. Så jag ser fram emot säsongen och att få dra igång, säger Samuel Wikman och fortsätter:

 

— Jag ser fram emot att spela matcher här på Studenternas och att få spela för Dalkurd.

 

Samuel Wikman inledde sin fotbollskarriär i Uppsala-Kurd och flyttade till IK Sirius vid 15 års ålder där han tog plats i föreningens akademi. I takt med att han kom upp och fick träna mer frekvent med A-laget skrev han också på ett lärlingsavtal med föreningen. A-lagsdebuten kom i slutet på säsongen 2020, när mittfältaren fick hoppa in i en bortamatch mot Malmö FF. Under hösten 2021 var Samuel Wikman utlånad till Gefle IF i Ettan Norra, där han spelade tio matcher och stod för ett mål och tre målgivande passningar. Inför säsongen 2022 blev Samuel Wikman utlånad till Umeå FC, även dem i Ettan Norra, där han spelade totalt elva matcher och gjorde två mål och tre assist, innan han återvände till IK Sirius inför höstdelen av säsongen. 21-åringen berättar att han är taggad på att få sätta igång den kommande säsongen.

 

— Jag ser fram emot säsongen väldigt mycket. Vi har ett bra lag som håller i bollen mycket och skapar många chanser. Förhoppningsvis i slutet av säsongen så är vi där uppe och tampas om platserna till Superettan, berättar Samuel Wikman.

 

Huvudtränare Amir Azrafshan kommenterar nyförvärvet:

 

— Vi är glada över att ha Samuel här hos oss. Han är en dynamisk och spelskicklig mittfältare med potential att nå ännu högre nivåer. Samuel är även från Uppsala och det känns bra eftersom vi vill ta hand om lokala spelare så gott det går, säger Amir Azrafshan.

REWAN AMIN TILL VÅR SAMARBETSKLUBB DUHOK SC

Mittfältaren lämnar för spel i den irakiska ligan.

Mittfältaren Rewan Amin lämnar Dalkurd för spel i vår samarbetsklubb Duhok SC, som för tillfället ligger i toppen av tabellen i den irakiska högstaligan. Rewan Amin återvände till Dalkurd inför säsongen 2022 och gjorde comeback på fotbollsplanen efter ett längre skadeuppehåll, när han gjorde ett inhopp i den nittonde omgången hemma mot Örgryte IS. Det blev totalt tio matcher i Dalkurd-tröjan för Rewan Amin den här sejouren.

REWAN AMIN TILL DUHOK SC

News date: 13-02-2023

Mittfältaren Rewan Amin lämnar Dalkurd för spel i vår samarbetsklubb Duhok SC, som för tillfället ligger i toppen av tabellen i den irakiska högstaligan. Rewan Amin återvände till Dalkurd inför säsongen 2022 och gjorde comeback på fotbollsplanen efter ett längre skadeuppehåll, när han gjorde ett inhopp i den nittonde omgången hemma mot Örgryte IS. Det blev totalt tio matcher i Dalkurd-tröjan för Rewan Amin den här sejouren.

 

Huvudtränare Amir Azrafshans kommentar:

 

— Rewan har varit en mycket uppskattad lagkamrat för både spelare och ledare. Han har alltid varit exemplarisk i sitt agerande såväl på som utanför planen. Vi hade önskat att ha honom kvar, men vi har samtidigt förståelse för att Duhok behöver förstärkning i sin jakt på att vinna ligan. Vi önskar Rewan ett stort lycka till, säger Amir Azrafshan.

 

Vi tackar Rewan Amin för hans tid i klubben och önskar honom och Duhok SC stort lycka till under fortsättningen av säsongen.

MÅLVAKTEN SENNE VITS KLAR FÖR DALKURD

Välmeriterad målvakt ansluter från Belgien.

Målvakten Senne Vits har tränat med Dalkurd under ett par veckor och spelade även i träningsmatchen mot Sandvikens IF för drygt en vecka sedan, där han höll nollan. Nu står det klart att den 26-åriga belgaren ansluter till Dalkurd permanent.

SENNE VITS KLAR FÖR DALKURD

News date: 10-02-2023

Målvakten Senne Vits har tränat med Dalkurd under ett par veckor och spelade även i träningsmatchen mot Sandvikens IF för drygt en vecka sedan, där han höll nollan. Nu står det klart att den 26-åriga belgaren ansluter till Dalkurd permanent.

 

— Det känns jättebra att vara här. Det är en väldigt bra upplevelse för mig. De sportsliga möjligheterna är bra här och jag är väldigt spänd på att komma igång och jobba, träna och spela matcher, säger Senne Vits.

 

26-åringen inledde sin fotbollskarriär i OH Leuven hemma i Belgien innan han gick över till storklubben Standard Liège, där han bland annat tillhörde U21-laget och spenderade även en lånesjour i MVV Maastricht i den nederländska andradivisionen. De senaste två säsongerna har Senne Vits spenderat i högstaligan i Luxemburg, där han spelade för FC Victoria Rosport, samt senast i den belgiska tredjedivisionen, där han representerade FC Rupel Boom. Han har även meriter från landslagsspel med Belgien där han har spelat i U16-, U18-, U19-, samt U21-landslaget. Målvakten berättar att han har fått ett gott intryck av Dalkurd och ser fram emot tiden i klubben.

 

— Det har varit en väldigt positiv erfarenhet för mig, för det finns ett professionellt arbetssätt här. Bandet mellan spelarna och tränarstaben är väldigt bra och det är verkligen en familjär känsla. Jag vill spela och vinna många matcher den kommande säsongen och förhoppningsvis kan vi nå uppflyttning, berättar Senne Vits.

 

Huvudtränare Amir Azrafshan kommenterar det senaste tillskottet:

 

— Senne är en kommunikativ målvakt som är med och styr spelet, såväl i speluppbyggnaden som i försvarsspelet. Det är en väldigt professionell och välskolad målvakt som alltid är påkopplad och framåtlutad i sitt sätt att spela. Vi tror även att han kommer kunna vara ett tillskott för utvecklingen för våra två unga målvakter från akademin. Vi är glada över att ha Senne här hos oss som en trygg sista utpost, säger Amir Azrafshan.

ANFALLAREN MICHAEL KARGBO KLAR FÖR DALKURD

Anfallaren stod för tolv mål i Ettan Södra ifjol.

Anfallaren Michael Kargbo är klar för Dalkurd. 23-åringen har spelat för GAIS under de två gångna säsongerna och stod för tolv mål på 30 matcher i Ettan Södra under fjolåret och var högst bidragande till att klubben gick upp i Superettan.

MICHAEL KARGBO KLAR FÖR DALKURD

News date: 06-02-2023

Anfallaren Michael Kargbo är klar för Dalkurd. 23-åringen har spelat för GAIS under de två gångna säsongerna och stod för tolv mål på 30 matcher i Ettan Södra under fjolåret och var högst bidragande till att klubben gick upp i Superettan.

 

— Det känns bra. Efter en lång resdag igår så känns det bra att vara här och ha träffat laget idag. Jag har gjort mitt första träningspass och det kändes bra, så jag är väldigt glad. Dalkurd är en stor klubb, som jag har hört mycket om. Jag var på väg hit förra året men det blev inte av, så det känns skönt att vara här nu. Jag hoppas kunna få uppleva mycket av de positiva saker jag har hört om klubben, säger Michael Kargbo.

 

Michael Kargbo inledde sin fotbollskarriär hemma i Sierra Leone och har spelat fotboll i Sverige sedan 2017 då han representerade Eskilstuna City innan han anslöt till lokalkollegan AFC Eskilstuna säsongen därpå. Efter en vända i Assyriska FF gick flyttlasset till IFK Värnamo inför 2020 och med sina 14 mål på 28 matcher hjälpte han klubben ta klivet upp i Superettan. Med två uppflyttningar till Superettan i bagaget är siktet inställt på att göra om den bedriften även i år.

 

— Det finns bara en målsättning för oss i år och det är att gå upp igen. Av det jag har sett av gruppen så har alla liknande mentalitet och det är vårt mål, berättar Michael Kargbo.

 

— Vi är glada över att ha Michael här hos oss. Michael är en offensiv spelare som kan spela både centralt och på kanten. Han har en naturlig förmåga att ta sig till målchanser vilket resulterade i tolv mål förra säsongen i Ettan Södra. Vi hoppas att han kan fortsätta sin positiva trend hos oss, säger Amir Azrafshan.

 

Vi vill tacka Isaac Shaze som har varit behjälplig i övergången.

DALKURD FF ÖVERENS GÄLLANDE
ÖVERGÅNG FÖR PASHANG ABDULLA

Anfallaren lämnar Dalkurd för spel i Jönköpings Södra IF.

På en begäran från spelaren har Dalkurd FF kommit överens med Pashang Abdulla och Jönköpings Södra IF om en övergång. Anfallaren anslöt till Dalkurd inför förra året och spelade totalt 26 matcher i serie- och cupspel och stod för åtta mål och två målgivande passningar i Dalkurd-tröjan.

ÖVERENSKOMMELSE NÅDD FÖR ÖVERGÅNGEN AV PASHANG ABDULLA

News date: 06-02-2023