NYHETER

SÅ HÄR SPELAS DE FÖRSTA TRE OMGÅNGARNA

Spelordningen i Superettan har lottats om.

Tidigare under dagen fick den svenska elitfotbollen grönt ljus från regeringen och Folkhälsomyndigheten att starta säsongen den 14 juni. Nu har den nya spelordningen gjorts och de tre första omgångarna har presenterats.

SÅ HÄR SPELAS DE TRE FÖRSTA OMGÅNGARNA

News date: 29-05-2020

Tidigare under dagen fick den svenska elitfotbollen grönt ljus från regeringen och Folkhälsomyndigheten att starta säsongen den 14 juni. Nu har den nya spelordningen gjorts och de tre första omgångarna har presenterats.

 

Dalkurd inleder säsongen på bortaplan mot nykomlingen Akropolis IF. I omgång två väntar säsongens första hemmamatch då man tar emot ex-allsvenska AFC Eskilstuna hemma på Studenternas IP. I den tredje omgången gästar man ett annat ex-allsvenskt lag i form av GIF Sundsvall.

KLARTECKEN FÖR SPEL - SUPERETTAN STARTAR 14 JUNI

Säsongen startar i mitten på juni som planerat.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav idag klartecken till en uppstart av Superettan den 14 juni. För Dalkurds del betyder det att vårt A-lag kan inleda sin säsong.

KLARTECKEN FÖR SPEL - SUPERETTAN STARTAR 14 JUNI

News date: 29-05-2020

Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav idag klartecken till en uppstart av Superettan den 14 juni. För Dalkurds del betyder det att vårt A-lag kan inleda sin säsong och att elitfotbollen i Sverige kan sätta igång för fullt om klubbarna i Allsvenskan och Superettan följer de protokoll som Svensk Elitfotboll gemensamt har tagit fram.

 

— Det känns oerhört skönt att ha fått beslutet att tävlingssäsongen kommer igång. Det känns också bra att vi har fått ett datum för start av Superettan så vi har något att förhålla oss till och kan planera efter. Så vi är nöjda med dagens besked, säger Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri och fortsätter:

 

— Laget har tränat på bra och vi har utnyttjat den uppskjutna starten till att spela ihop laget ännu mer. Sen är det klart att det inte har varit optimalt med avsaknaden av träningsmatcher men det är likadant för alla klubbar och det är en exceptionell tid vi lever i så vi kan bara acceptera och respektera situationen. Det kommer bli en något annorlunda säsong men vi är redo att sätta igång, försäkrar Bahtiri.

 

Att det inte kommer bli en ”vanlig” fotbollssäsong råder det inga tvivel om och på torsdagen kom bland annat besked från Svenska Fotbollsförbundet att förbundsstyrelsen beslutat om förändring i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Kort och gott innebär det att det kommer vara tillåtet med fem byten vid högst tre bytestillfällen i matcherna den stundande säsongen. En annan grej som kommer vara annorlunda är att säsongen inledningsvis kommer att spelas utan publik på matcherna.

 

— Det är så klart oerhört tråkigt att vi inte kan spela inför våra supportrar, särskilt med tanke på att det blir vårt första riktiga år i Uppsala och på nybyggda Studenternas. Men vi hoppas på att supportrarna har förståelse för situationen och att de kan visa sitt stöd för klubben och för laget på distans, säger Bahtiri.

DALKURD FF FÅR TA DEL AV UEFA-UTBETALNING

Dalkurd är med och delar på drygt åtta miljoner kronor.

Dalkurd FF är en av tolv svenska klubbar som får dela på sammanlagt 833 189 euro när UEFA delar ut pengar för att klubbar har släppt spelare till EM-kval och/eller Nations League.

DALKURD FF FÅR TA DEL AV UEFA-UTBETALNING

News date: 29-04-2020

Dalkurd FF är en av tolv svenska klubbar som får dela på sammanlagt 833 189 euro när UEFA delar ut pengar för att klubbar har släppt spelare till EM-kval och/eller Nations League.

 

UEFA:s så kallade Club Participation Benefits gäller för EM-kvalet 2018-2020 samt UEFA Nations League 2018/2019. Under hösten 2018 representerade Dalkurds dåvarande anfallare Eero Markkanen Finland under sex landskamper. Detta gör att Dalkurd FF är en av tolv svenska klubbar som får dela på UEFA:s utbetalning på sammanlagt 833 189 euro. Av denna summa går 23 079 euro, totalt drygt 247 448 kronor till Dalkurd FF.

 

— Det är naturligtvis ett välkommet tillskott för oss i dessa tuffa tider och positiva nyheter för oss. Vi känner en oerhörd stolthet över att ha ha med spelare från Dalkurd som spelar på så hög nivå och vår ambition är att försöka fortsätta utveckla spelare som kan nå högre höjder, säger Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri.

ALAN DOGAN: "MIN STARKA ÖVERTYGELSE ATT DALKURD KOMMER KOMMA UR DENNA KRIS I GOTT SKICK"

Intervju med Dalkurd AB:s ordförande om första tiden.

Det har gått fem veckor sedan Alan Dogan valdes till ordförande i Dalkurd AB vid Dalkurd FF:s årsmöte och den första tiden har varit väldigt händelserik, både på gott och ont.

INTERVJU MED ALAN DOGAN: "MIN STARKA ÖVERTYGELSE ATT DALKURD KOMMER KOMMA UR DENNA KRIS I GOTT SKICK"

News date: 05-04-2020

Vid Dalkurd FF:s årsmöte den 25 februari, valdes Alan Dogan till ny ordförande i Dalkurd AB. Det har gått fem veckor sedan dess och för Alan Dogans del har det varit en händelserik första tid på ordförandeposten.

 

— Det har varit en intensiv start, precis som jag hade förväntat mig. Men vi har tyvärr fått ställa in och även ställa om en hel del som vi planerat på grund av Corona-viruset. Men jag vill rikta ett stort tack till fans och personer i och runt klubben för det stöd jag har fått, säger Alan Dogan och specificerar vad man har arbetat med under denna tid:

 

— Vi har strukturerat om Styrelsens sätt att jobba. Vi har infört tydligare roller inom styrelsen och vi kommer ha väldigt stor nytta av detta framöver. Sedan har första tiden för mig personligen handlat om att sätta mig in i arbetet och se över tidigare samarbeten, avtal och projekt. Även där har jag och vår VD strukturerat om. Vi har en tät dialog kring samtliga avtal och samarbeten som görs kring vårt elitlag, förklarar Alan Dogan.

 

Utöver att det har varit en händelserik och intensiv tid sedan den 25 februari, så har samhället förändrats stort sedan dess. Corona-virusets utbrott och påverkan på vårt samhälle och världen överlag, har varit påtaglig och något som har drabbat Dalkurd. Alan Dogan berättar att det har varit en svår tid för klubben men att man jobbar hårt för att klubben ska klara sig ur krisen så väl som möjligt.

 

— Man måste vara ärlig och säga att det har påverkat oss väldigt mycket, precis som det har gjort i hela världen. Men även där har vi vidtagit väldigt snabba och effektiva åtgärder och det är min starka tro och övertygelse att Dalkurd kommer komma ur denna kris i gott skick. Tyvärr har vi som så många andra klubbar mist en hel del sponsorer då det är en otroligt hård tid för företagen just nu. Men det viktiga under denna period är att människor mår bra samt att vårdpersonal får den resurs de behöver, berättar Alan Dogan och fortsätter:

 

— Som sagt så har vi redan vidtagit de åtgärder vi har ansett vara välbehövliga för hela vår verksamhet. Vi följer regeringen och myndigheternas råd och rekommendationer och formar vår verksamhet enligt detta för tillfället. Med det sagt menar jag på att Dalkurd vidtagit åtgärder rent ekonomiskt men de allra viktigaste åtgärderna vi har vidtagit är de för att minska risken för smittspridning inom vår förening, säger Alan Dogan.

 

Idag skulle säsongen 2020 ha sparkat igång på allvar för Dalkurds del med planerad Superettan-premiär borta mot Umeå FC. Men denna match - liksom hela säsongen - är som bekant uppskjuten på grund av Corona-viruset. När tävlingssäsongen faktiskt börjar igen är ännu oklart men förhoppningen är att man ska kunna börja spela Superettan-fotboll i juni. Alan Dogan berättar att han naturligtvis tycker att det är synd att tävlingssäsongen inte kan komma igång som planerat, men att det går att hitta positiva aspekter ändå.

 

— Det är förstås väldigt tråkigt att säsongen skjuts upp. Men betydligt viktigare saker händer i världen just nu och fotbollen får som allt annat stå åt sidan. Jag försöker alltid se det positiva i allt och en extra lång försäsong kan vara nyttig för Dalkurd i år. Vi har en, till stora delar, helt ny trupp och det kan vara bra för spelarna att få träna och lära känna varandra ytterligare. Samtidigt så får vi i organisationen och styrelsen mer tid att jobba vidare med våra respektive områden, förklarar Alan Dogan.

 

Om säsongen skjuts upp ytterligare, hur väl rustade står Dalkurd? 

 

— För tillfället ser vi inga större problem med att det är uppskjutet till juni. Men det är väldigt svårt att säga hur det blir om säsongen inte kommer igång då. Om det skjuts upp ytterligare får vi sätta oss ned och jobba hårdare utifrån de nya förutsättningarna, säger Alan Dogan, som också vänder sig till supportrarna och de som följer Dalkurd från extra nära håll och uppmanar dem till att stötta klubben i denna svåra tid:

 

— Våra supportrar är Dalkurd och vi behöver dem ännu mer när det blåser som mest. Som jag nämnde innan har vi tappat en del sponsorer vilket vi har förståelse för. Dalkurd har väldigt många supportrar som kan bidra stort tillsammans. Jag vill därför uppmana alla att bli medlemmar i föreningen via vår hemsida och de som har möjlighet kan stötta klubben genom att köpa säsongskort. Det viktigaste för mig är att vi kan få alla supportrar till Dalkurd runt om i världen att bli medlemmar i föreningen och något som jag vill uppmana till än en gång, avslutar Alan Dogan.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
HENRY OFFIA

Den 20-åriga anfallaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Den 20-åriga anfallaren Henry Offia är klar för Dalkurd. Han ansluter närmast från IK Sirius där han spelade åtta matcher i Allsvenskan under fjolåret. Offia, som kan spela på samtliga offensiva positioner, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
HENRY OFFIA

News date: 23-03-2020

Den 20-åriga anfallaren Henry Offia är klar för Dalkurd. Han ansluter närmast från IK Sirius där han spelade åtta matcher i Allsvenskan under fjolåret. Offia, som kan spela på samtliga offensiva positioner, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd.

 

— Det känns väldigt bra att komma till Dalkurd. Jag hoppas kunna göra det bra här och jag hoppas kunna utvecklas ännu mer som fotbollsspelare här, säger Offia.

 

Henry Offia anslöt till Sirius inför säsongen 2018 från den nigerianska akademin FC Dynamo. Det är för övrigt samma akademi som Dalkurd-anfallaren och Offias gode vän John Junior Igbarumah spelade för innan flytten till Sverige. Han lånades ut till Sollentuna FK i Division 1 under vårsäsongen och gjorde det så pass bra där att Sirius valde att kalla tillbaka honom inför hösten och han har varit en del av laget sedan dess. Offia berättar att han ser på säsongen med spänning och han är nöjd över att få spela med sin vän John Junior Igbarumah.

 

— Jag är väldigt glad över det. Jag känner John personligen och känner till hans styrkor som fotbollsspelare, så det ska bli kul att få spela med honom och jag hoppas vi kan uträtta stora saker tillsammans, förklarar Offia och fortsätter:

 

— Jag tror och hoppas att säsongen kan bli positiv, både för min egen del och för laget. Jag fick en väldigt god känsla efter att ha träffat tränaren och jag har sett en del matcher och tycker om vad jag har sett. Så jag tror att det kan bli en lyckosam säsong för oss, säger Offia.

 

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri är tillfreds med att ha fått på plats ytterligare en pusselbit i lagbygget.

 

— Vi är mycket nöjda med att få in Henry till laget. Han har intressanta egenskaper som spelare som kommer att hjälpa oss väldigt mycket i vårt spel. Henry är en tempostark och explosiv spelare, som är duktig såväl i djupled som felvänd och kommer att göra oss giftigare offensivt. Vi är övertygade om att Henry kan fortsätta växa som fotbollsspelare i vår miljö, säger Bahtiri.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
ARASH MOTARAGHEBJAFARPOUR

Den 17-åriga yttermittfältaren har skrivit på ett A-lagskontrakt.

Den 17-åriga yttermittfältaren Arash Motaraghebjafarpour lyfts upp från vår samarbetsförening Uppsala-Kurd FK och har skrivit på ett A-lagskontrakt med Dalkurd. Motaraghebjafarpour, som varit med och tränat med A-laget och känt på A-lagsfotboll ända sedan förra året, har skrivit på ett treårskontrakt med Dalkurd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
ARASH MOTARAGHEBJAFARPOUR

News date: 23-03-2020

Den 17-åriga yttermittfältaren Arash Motaraghebjafarpour lyfts upp från vår samarbetsförening Uppsala-Kurd FK och har skrivit på ett A-lagskontrakt med Dalkurd. Motaraghebjafarpour, som varit med och tränat med A-laget och känt på A-lagsfotboll ända sedan förra året, har skrivit på ett treårskontrakt med Dalkurd.

 

— Det känns väldigt bra, jag är väldigt glad över att ha skrivit på för A-laget, säger Motaraghebjafarpour.

 

Arash Motaraghebjafarpour beskriver sig själv som en snabb och uthållig spelare, som är villig att jobba hårt för laget. Han spelade 16 matcher för Uppsala-Kurd under fjolårssäsongen och gjorde två mål. Han var även uttagen till Dalkurds bortamatch mot Halmstad BK i Superettan, men fick inte göra sin Superettan-debut då. Något som han hoppas ska kunna ske under den här säsongen istället.

 

— Det ska bli kul och lärorikt. Jag hoppas att jag kan få några minuters speltid i Superettan och jag hoppas att det blir ett framgångsrikt år för oss, säger Motaraghebjafarpour.

 

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri berättar att han och klubben är glada över att kunna ge ytterligare en ung talang chansen.

 

— Det är väldigt kul att vi kan lyfta upp ytterligare en talang från de egna leden. Arash har varit med och tränat med oss även förra året och har visat prov på en god utveckling. Vi hoppas att han kan fortsätta ta kliv i sin utveckling nu när han blir en permanent del av vårt A-lag, säger Bahtiri.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
JOHN STENBERG

Den 27-åriga spelskickliga försvararen är klar för Dalkurd.

Den 27-åriga försvararen John Stenberg är klar för Dalkurd. Stenberg kommer närmast från division 1-klubben Karlstad BK, där han spelade 17 matcher under fjolåret.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
JOHN STENBERG

News date: 20-03-2020

Den 27-åriga försvararen John Stenberg är klar för Dalkurd. Stenberg kommer närmast från division 1-klubben Karlstad BK, där han spelade 17 matcher under fjolåret.

 

— Det känns väldigt bra att vara här. Jag är stolt över mig själv och jag är tacksam över att ha fått den här möjligheten, säger Stenberg i en första kommentar.

 

John Stenberg inledde sin fotbollskarriär i skånska Bjärreds IF. I tonåren flyttade han till Dalsland och Åmål där han började spela fotboll i stadens lokala lag IFK Åmål. Inför säsongen 2015 flyttade han till Carlstad United, efter att ha stått för elva mål i IFK Åmål säsongen dessförinnan. Efter tre säsonger i Carlstad United gjorde han den korta flytten till lokalrivalen Karlstad BK inför 2018 och spenderade två säsonger i division 1-klubben. Stenberg beskriver sig själv som en offensivt lagt och spelande mittback, som tycker om att sköta uppspel med sin vänsterfot. Han har dock inte spelat mittback hela karriären utan har hållit till högre upp i banan.

 

— Jag har spelat på flera olika positioner tidigare i karriären, bland annat som central mittfältare, som offensiv mittfältare och som yttermittfältare. Det här är min tredje säsong som mittback och jag trivs bra här, berättar Stenberg.

 

Efter en fin fjolårssäsong i division 1 har det funnits intresse från flera klubbar högre upp i seriesystemet och Stenberg förklarar att han är glad över att få visa upp sina kvalitéer i Superettan.

 

— Det känns otroligt spännande. Jag har haft en god dialog med Gazmend och Paul och det känns riktigt bra. Jag tycker vi har en spännande trupp med många unga och hungriga spelare men också med en hel del rutin så det ser bra ut, säger Stenberg.

 

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri är nöjd med att ha fått in ytterligare en pusselbit i truppbygget.

 

— Vi är jättenöjda med att få in John. Han kommer att komplettera vårt försvar och han har egenskaper som kommer att hjälpa oss mycket. I John får vi en spelande mittback, som kommer att komma väl till hands i sättet vi vill spela fotboll. Vi tror och hoppas att vi kommer få ut det mesta av hans kvalitéer hos oss, säger Bahtiri.

VÄLKOMNA TILL DALKURD,
HARON AHMED ZUBAIR OCH
FARHAN SHAKOR TAWFEEQ

Två nya spelare klara för Dalkurd.

De kurdiska spelarna Haron Ahmed Zubair och Farhan Shakor Tawfeeq är klara för Dalkurd. Haron Ahmed är en 25-årig mittfältare, som närmast kommer från Duhok FC i den irakiska ligan. Farhan Shakor är en 24-årig anfallare, som närmast ansluter från den jordanska klubben Al-Faisaly.

VÄLKOMNA TILL DALKURD,
HARON AHMED ZUBAIR OCH
FARHAN SHAKOR TAWFEEQ

News date: 19-03-2020

De kurdiska spelarna Haron Ahmed Zubair och Farhan Shakor Tawfeeq är klara för Dalkurd. Haron Ahmed är en 25-årig mittfältare, som närmast kommer från Duhok FC i den irakiska ligan. Farhan Shakor är en 24-årig anfallare, som närmast ansluter från den jordanska klubben Al-Faisaly.

 

— Det är en fantastisk känsla och mitt första proffsäventyr i Europa. Alla kurdiska spelare har en önskan om att spela i Dalkurd, då den här klubben är en symbol för det kurdiska folket. Jag hoppas på framgång för mig och laget, säger Farhan Shakor.

 

— Jag hoppas att säsongen blir ett glädjeämne för Dalkurd-fansen och att vi kan ta klivet upp i Allsvenskan igen. För min egen del hoppas jag att det blir en bra säsong och att jag kan bidra till laget, säger Haron Ahmed.

 

Haron Ahmed är en central mittfältare som tycker om att styra spelet från mittfältet och trivs bäst i en spelfördelande roll. Han har representerat Duhok FC i fyra säsonger och har spelat såväl i den irakiska ligan men också i den kurdiska ligan.

 

Farhan Shakor är en anfallare som kan spela såväl som spets men också som släpande anfallare. Han har landslagsmeriter för Irak (2 landskamper) men har även meriter från ungdomslandslagen och han representerade bland annat Irak i U20-VM 2013. Farhan Shakor har representerat klubbar som Sulaymaniyah FC, Erbil SC, Al-Zawraa och Naft Al-Wasat, samtliga i den irakiska ligan.

 

— Jag är väldigt glad över att få spela för Dalkurd. Alla kurdiska spelare drömmer om att spela för det här laget. Jag hoppas att jag kan göra ett bra jobb för Dalkurd, förklarar Farhan Shakor.

 

— Det här är en ny utmaning för mig, men jag är väldigt glad över att spela för Dalkurd, som bär dessa färger och är en stolthet för alla kurder, berättar Haron Ahmed.

 

Båda spelarna har skrivit på tvåårskontrakt med Dalkurd. I dagsläget väntar de på att kunna ansluta till Dalkurd, men Corona-pandemin har försenat detta. Båda spelarna kommer att ansluta till klubben så snart möjlighet ges.

 

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri är nöjd med att ha fått in förstärkning till truppen.

 

— Vi är väldigt glada över att Haron och Farhan ansluter till oss. Det är två väldigt duktiga spelare, som vi har scoutat väl och som kommer att bidra med internationell rutin på positioner där vi behöver extra konkurrens. Det är extra kul att det är två kurdiska spelare som ansluter till oss. Vi tror och hoppas att Haron och Farhan kommer att ha en bra och lyckosam tid här i Dalkurd, säger Bahtiri.

INFORMATION GÄLLANDE
SÄSONGSSTARTEN AV SUPERETTAN

Förhoppningen är att kunna starta säsongen i juni.

De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

INFORMATION GÄLLANDE SÄSONGSSTARTEN AV SUPERETTAN

News date: 20-03-2020

Idag har representanter från samtliga 32 medlemsklubbar i SEF haft ett extra klubbchefsmöte och enats om ett inriktningsbeslut att verka för att ligastarterna av Allsvenskan och Superettan flyttas till början av juni. De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.


Ambitionen att ligorna ska starta senast i början på juni stöttas av Svensk Elitfotbolls samtliga klubbar, våra huvudpartners i form av Discovery, Unibet, DHL och OBOS samt Svenska Fotbollsupporterunionen (SFSU).


Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset, och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa. Den diskussionen tas i så fall då, och endast om den behövs. Vi kommer inte att bidra till ytterligare spekulationer runt detta förrän det i så fall blir aktuellt.


Efter att Svenska Fotbollförbundet har sagt sitt så återstår ett arbete med att fastställa en ny årsplan och se över exakta datum för start och övriga omgångar. Vi återkommer med information kring gjorda biljettköp så snart den nya årsplanen och datum för start är fastställd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
KADIR HODZIC

Den 25-åriga försvararen med allsvenska meriter är klar.

Den 25-åriga försvararen Kadir Hodzic är klar för Dalkurd. Under 2019 spelade Hodzic, som främst spelar på vänsterkanten, 27 matcher i Allsvenskan med AFC Eskilstuna och registrerades för två mål och tre assist. Hodzic har skrivit ett kontrakt med Dalkurd som sträcker sig över 2020 och han berättar att han är nöjd över att ha anslutit till klubben.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
KADIR HODZIC

News date: 16-03-2020

Den 25-åriga försvararen Kadir Hodzic är klar för Dalkurd. Under 2019 spelade Hodzic, som främst spelar på vänsterkanten, 27 matcher i Allsvenskan med AFC Eskilstuna och registrerades för två mål och tre assist. Hodzic har skrivit ett kontrakt med Dalkurd som sträcker sig över 2020 och han berättar att han är nöjd över att ha anslutit till klubben.


— Det känns bra att komma till Dalkurd. Det är ett lag som man har följt genom åren så det känns kul att vara här, säger Hodzic.


Kadir Hodzic inledde sin fotbollskarriär i Skene IF och anslöt till Kinna IF 2010. 2012 skrev han på för IF Elfsborg och spenderade två säsonger i klubbens U21-lag innan han återvände till Kinna IF. Efter bara en säsong, där han spelade 20 matcher och gjorde fyra mål, värvades han av division 1-klubben Motala AIF. Han hann spela sju matcher för Motala innan han blev värvad av division 1-kollegan Norrby IF. Där spelade Hodzic under två säsonger och var bland annat med och spelade upp klubben i Superettan. Inför säsongen 2018 värvades Hodzic av AFC Eskilstuna och med sina tre mål hade han en bidragande roll till att klubben tog klivet upp i Allsvenskan, något som han också tror kan hjälpa till även under denna säsong med Dalkurd.


— Jag har varit med och spelat upp lag från Superettan tidigare och jag känner att vi har något spännande på gång i Dalkurd. Det finns goda förutsättningar här för att vi ska kunna göra om den bedriften, förklarar Hodzic.


Sportchef Gazmend Bahtiri berättar att han är mycket nöjd med att ha fått in Hodzic till laget.


— Kadir är en spelare som vi har följt ett tag och som vi har haft en dialog med under en tid. I Kadir får vi in en spelare som är bra på att ”kontrollera” sin vänsterkant, som är ett vapen på offensiva fasta situationer och som är duktig såväl offensivt som defensivt. Vi är övertygade om att Kadir kommer att göra en skillnad hos oss och vi är glada över att ha honom här, säger Bahtiri.

FOOTYARD HÅLLER STÄNGT
UNDER HELA VECKA 12

P g a Corona-pandemin håller Footyard stängt.

Med anledning av den rådande situationen gällande COVID-19 (Corona-viruset) så kommer Footyard, av säkerhetsskäl, att hålla stängt under hela vecka 12 (16 – 22 mars).

FOOTYARD HÅLLER STÄNGT
UNDER HELA VECKA 12

News date: 15-03-2020

Med anledning av den rådande situationen gällande COVID-19 (Corona-viruset) så kommer Footyard, av säkerhetsskäl, att hålla stängt under hela vecka 12 (16 – 22 mars). Vi följer myndigheternas råd och Upplands Fotbollsförbunds anvisningar i denna situation. Träningar och matcher utomhus fortsätter precis som vanligt för våra ungdomslag. Även vårt A-lag tränar som vanligt, men träningarna är stängda för allmänhet och media. Detta gäller tills vidare.

 

Ni kan läsa mer här: http://uppland.svenskfotboll.se/arkiv/2020/03/upplands-fotbollforbund-om-coronaviruset/

DALKURD SÄLJER DILLAN ISMAIL
TILL UMEÅ FC

Försvararen lämnar Dalkurd efter bara en säsong.

Dalkurd säljer försvararen Dillan Ismail till Umeå FC, som han anlände från förra året. Uppsala-bördige Ismail anslöt till Dalkurd i januari 2019 efter att ha spenderat sex säsonger i Umeå. Under Superettan-säsongen 2019 var Ismail en ordinarie pjäs i Dalkurds försvar och spelade totalt 28 matcher och gjorde ett mål i Dalkurd-tröjan.

DALKURD SÄLJER DILLAN ISMAIL
TILL UMEÅ FC

News date: 13-03-2020

Dalkurd säljer försvararen Dillan Ismail till Umeå FC, som han anlände från förra året. Uppsala-bördige Ismail anslöt till Dalkurd i januari 2019 efter att ha spenderat sex säsonger i Umeå. Under Superettan-säsongen 2019 var Ismail en ordinarie pjäs i Dalkurds försvar och spelade totalt 28 matcher och gjorde ett mål i Dalkurd-tröjan.


Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri kommenterar försäljningen av Dillan Ismail:


— Dillan har alltid gjort sitt bästa för Dalkurd och har varit en lojal och tillförlitlig medlem av klubben både på och utanför planen. Under vintern har Umeå visat ett starkt intresse för Dillan och vi har haft en kontinuerlig dialog med dem. När vi till slut mottog ett marknadsmässigt bud på Dillan tog vi beslutet att acceptera det. Vi tackar Dillan för hans tid i Dalkurd och önskar honom ett stort lycka till i sin nya klubb, säger Bahtiri.


Dalkurd vill tacka Dillan Ismail för hans tid i klubben, som har präglats av lojalitet, hängivenhet och hårt arbete. Vi önskar honom stort lycka till i Umeå och i den fortsatta karriären.

INFÖR SVENSKA CUPEN:
DALKURD FF – SANDVIKENS IF

Införrapport inför vår sista gruppspelsmatch i Svenska Cupen.

Det blev tyvärr en riktigt sur förlust i den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Resultatet mot Mjällby AIF skrevs till 0-5 och för Dalkurds del är chansen till avancemang helt borta. Samma sak gäller för vår tredje cupmotståndare Sandvikens IF, som visserligen tog en meriterande poäng mot Djurgårdens IF, men lördagens match blir mer av akademisk betydelse.

INFÖR SVENSKA CUPEN:
DALKURD FF - SANDVIKENS IF

News date: 06-03-2020

Det blev tyvärr en riktigt sur förlust i den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Resultatet mot Mjällby AIF skrevs till 0-5 och för Dalkurds del är chansen till avancemang helt borta. Samma sak gäller för vår tredje cupmotståndare Sandvikens IF, som visserligen tog en meriterande poäng mot Djurgårdens IF, men lördagens match blir mer av akademisk betydelse.

 

Under veckan har laget tränat på som vanligt och naturligtvis jobbat på det som gick snett i den senaste matchen Daniel Stensson tvingades utgå med en skada mot Mjällby men skadan är inte värre än att han är tillgänglig för spel mot Sandviken. Glädjande nyheter är att Willie Clemons är tillbaka i spel och tillgänglig mot Sandviken. Dessvärre är Dillan Ismail fortsätt skadad.

 

Lördagens motståndare Sandvikens IF tog som sagt en meriterande poäng, 2-2, hemma mot Djurgården i den förra matchen. Innan dess förlorade man med 1-3 hemma mot Mjällby, efter att ha tagit ledningen tidigt i matchen. Det kommer således inte bli en lätt uppgift och det gäller att laget går in i matchen med stort fokus.

 

Dalkurd har mött Sandviken vid flertalet tillfällen genom åren, närmare bestämt nio gånger. Senaste matchen var för ett år sedan, då i en träningsmatch, som Sandviken vann med 3-1. Totalt sett har vi fyra segrar, mot Sandvikens tre medan ett möte har slutat oavgjort.

 

DALKURD FF – SANDVIKENS IF
Lördag 7 mars, 14.30

Spelplats: Lötens IP, Uppsala
Domare: Fredrik Hansson
TV: C More Live
Biljetter: Fri entré gäller på matchen.

INFÖR SVENSKA CUPEN:
MJÄLLBY AIF – DALKURD FF

Införrapport inför vår andra gruppspelsmatch i Svenska Cupen.

En period på 20-25 svagare minuter straffade Dalkurd i den första cupmatchen mot Djurgården. Men trots ett 0-3-underläge så visade spelarna prov på god moral när man lyckades göra två mål och göra match av det hela i den andra halvleken. Nu väntar match mot Mjällby AIF i den andra cupmatchen och det behövs en seger för att cupdrömmen ska leva vidare.

INFÖR SVENSKA CUPEN:
MJÄLLBY AIF - DALKURD FF

News date: 01-03-2020

En period på 20-25 svagare minuter straffade Dalkurd i den första cupmatchen mot Djurgården. Men trots ett 0-3-underläge så visade spelarna prov på god moral när man lyckades göra två mål och göra match av det hela i den andra halvleken. Hela den andra halvleken var en fröjd att se spelmässigt och det finns mycket bra att bygga vidare på. Nu väntar match mot Mjällby AIF i den andra cupmatchen och det behövs en seger för att cupdrömmen ska leva vidare.

 

I veckan har laget jobbat vidare, både med det som var bra men framför allt för att rätta till det som var mindre tillfredsställande i matchen mot Djurgården. Dillan Ismail och Willie Clemons har en del småskavanker och kommer inte till spel i måndagens match. Malmö-lånet Patriot Sejdiu återhämtar sig fortsatt från en hjärnskakning och beräknas kunna återgå till träning under den kommande veckan.

 

Måndagens motståndare Mjällby har förändrat en hel del sedan förra säsongen. Den framgångsrika tränaren Milos Milojevic har lämnat och ersatts av Marcus Lantz. Laget har också förändrat en del i spelartruppen, där vi bland annat hittar Dalkurd-bekantingen Besard Sabovic. I första cupmatchen mot Sandvikens IF, hamnade Mjällby i ett tidigt underläge men lyckades vända och vinna matchen med 3-1 efter att ha dominerat spelet stora delar av matchen. Det blir således en tuff utmaning som Dalkurd ställs inför.

 

Dalkurd och Mjällby möttes i Superettan förra säsongen. Hemma på Gavlevallen lyckades vi vinna med 2-1 efter ett sent avgörande av Kerfala Cissoko. I returen i Blekinge ledde vi länge med 2-0 innan Mjällby lyckades vända till 3-2 under matchens slutskede. Det är således läge för revansch!

 

Observera att matchen har ändrad avsparkstid, från 19.00 till 17.00.

MJÄLLBY AIF – DALKURD FF
Måndag 2 mars, 17.00

Spelplats: Strandvallens konstgräsplan, Sölvesborg
Domare: Mohammedreza Faghani
TV: C More Live
Biljetter: Köps på plats, inträdet kostar 100 kr.

PRESENTATION OCH INTERVJU MED
DALKURD AB:s NYA ORDFÖRANDE ALAN DOGAN

Införrapport inför vår sista gruppspelsmatch i Svenska Cupen.

Tisdag den 25 februari höll Dalkurd FF årsmöte i kansliets lokaler i Uppsala. Under årsmötet meddelade en av Dalkurds grundare och mångårige ordförande Ramazan Kizil att han lämnar sitt uppdrag som ordförande för Dalkurd AB, men kommer att fortsätta vara ordförande i Dalkurd FF. Han efterträds av Alan Dogan. Här följer en presentation och intervju av Dalkurd AB:s nya ordförande.

PRESENTATION OCH INTERVJU MED DALKURD AB:s NYA ORDFÖRANDE ALAN DOGAN

News date: 26-02-2020

Tisdag den 25 februari 2020 höll Dalkurd FF årsmöte i kansliets lokaler i Uppsala. Under årsmötet meddelade en av Dalkurds grundare och mångårige ordförande Ramazan Kizil att han lämnar sitt uppdrag som ordförande för Dalkurd AB, men kommer att fortsätta vara ordförande i Dalkurd FF. Han efterträds i rollen som ordförande för Dalkurd AB av Alan Dogan. Här nedan följer en presentation och intervju av Dalkurd AB:s nya ordförande.

 

– – –

 

Hur känns det att ha blivit framröstad till ny ordförande i Dalkurd AB?

 

— Det är en stor ära att ha blivit vald till ordförande för mitt folks lag. Jag är väldigt glad och redo att ta mig an uppgifterna jag står inför. Det är ett hårt arbete som väntar.

 

Berätta om dig själv och din bakgrund. Vem är Alan Dogan?

 

— Jag är 26 år gammal, född i Värmland och uppvuxen i Uppsala. Jag har varit aktiv inom restaurangbranschen samt arbetat med export av svenska varumärken av kläder och accessoarer. Idag är jag även mäklarstudent och studerar för att bli fastighetsmäklare. Jag är intresserad av fastigheter och finans. Jag har spelat mycket fotboll i yngre dar och hade under en kort period vår huvudtränare Paul Olausson som tränare.

 

Du har en kurdisk bakgrund men hur står det till med din kurdiska?

 

— Jag tar sedan några veckor tillbaka lektioner i kurdiska. När jag växte upp drev min mamma och pappa restauranger och ett hotell och det medförde i sin tur mycket jobb och det blev ofta sena nätter och mindre tid för barnen. Därmed hade jag svårt att lära mig det kurdiska språket när jag var yngre och när jag väl pratade med mina föräldrar blev det svårt då mamma talar Sêxbizini och pappa talar zazaki. Så jag hamnade nånstans däremellan och lärde mig allt för lite.

 

Jag vet att det finns flera ungdomar som mig i Sverige som är stolta kurder men som inte behärskar det kurdiska språket fullt ut. Därför kommer en av våra kommande projekt vara en uppstart av kurdiska-lektioner på Dalkurds kansli, där även jag kommer att fortsätta gå på lektioner och lära mig språket fullt ut. Jag kommer från en familj som är Kurd û Kurdistanî och jag har fått mycket skäll genom åren av familjemedlemmar på grund av min kurdiska, främst av min moster som bor i Kurdistan. Men jag har tagit tag i det nu och jag lär mig mer och mer för varje dag.

 

Vad innebär rollen som ordförande i Dalkurd AB för dig?

 

— Det är en väldigt stor mantel att axla från en man som grundat denna förening och som har varit ordförande sedan dag ett. Det är en uppgift som jag tar mig an med stor respekt, både för mitt folk men också för den tidigare ordföranden. Jag kommer att göra allt i min makt för Dalkurd och klubben kommer att gå före allt.

 

Vad kommer du kunna tillföra som ordförande för Dalkurd AB?

 

— Jag besitter en kompetens i att driva företag, som jag brukar säga har ”växtvärk”, det vill säga växer lite för fort eller hamnar i ekonomiskt tuffa situationer. Jag kommer tillsammans med vår VD se över samtliga kostnadsposter och dra ned kostnader ännu mer. Jag har ett otroligt stort kontaktnät som jag kommer att dra nytta av och få människor omkring mig att hjälpa Dalkurd. Jag har även väldigt goda relationer inom näringslivet i Uppsala och i Uppsala kommun.

 

Vad har du för visioner för klubben?

 

— Vårt mål för Dalkurd är att tillsammans med styrelsen bygga upp organisationen i Dalkurd så att den står på egna ben och inte är beroende av enskilda personers ekonomiska ställning. Vi kommer att jobba otroligt hårt för att få en komplett och fungerande organisation. Det gäller att bygga rätt från grunden nu när vi är i en ny stad. Jag personligen kommer jobba extra hårt med Dalkurds varumärke och gemenskapen kring klubben.

 

Hur kommer det att vara att ta över efter Ramazan Kizil, som varit med i så många år?

 

— Som jag tidigare nämnt är det med stor respekt jag kliver in i denna roll. Ramazan Kizil har vigt sitt liv åt Dalkurd och utan honom skulle Dalkurd inte existera. Jag kommer att ta hjälp och bolla med Ramazan. Han besitter en enorm kompetens inom föreningslivet men framför allt kring Dalkurd.

 

Blir det någon förändring i hur klubben kommer att arbeta framöver?

 

— Vi kommer att jobba mer transparent och vi kommer att kommunicera med våra medlemmar och fans via nyhetsbrev om vad som händer i organisationen. Vi kommer att ha en öppnare dialog till människor runt klubben. Vi kommer att fortsätta vara en elit-fotbollsklubb men vi kommer att satsa en större del på att bygga upp Dalkurds ekonomi och varumärke. Jag personligen kommer att finnas tillgänglig två-tre dagar i veckan på kontoret.

INFÖR SVENSKA CUPEN:
DJURGÅRDENS IF – DALKURD FF

Vi kliver in i Svenska Cupens gruppspel borta mot Svenska mästarna.

Det har varit ett par tuffa månader med träning och försäsongsmatchande men nu sparkar äntligen tävlingssäsongen igång och det blir svårast möjliga motstånd direkt. Vid lunchtid på lördagen gästar vi de regerande svenska mästarna Djurgårdens IF på Tele 2 Arena för den första matchen i Svenska Cupens gruppspel.

INFÖR SVENSKA CUPEN:
DJURGÅRDENS IF - DALKURD FF

News date: 21-02-2020

Det har varit ett par tuffa månader med träning och försäsongsmatchande men nu sparkar äntligen tävlingssäsongen igång och det blir svårast möjliga motstånd direkt. Vid lunchtid på lördagen gästar vi de regerande svenska mästarna Djurgårdens IF på Tele 2 Arena för den första matchen i Svenska Cupens gruppspel.

 

Vi har hunnit med tre försäsongsmatcher så här långt med blandade resultat. Först blev det en 1-2-förlust borta mot Västerås SK, innan vi fick med oss ett oavgjort resultat, 2-2, borta mot BP. Förra helgen var det dags för match mot FC Linköping City, där det blev en 1-2-förlust. Med andra ord har det varit sisådär resultatmässigt, men det har sett desto bättre ut spelmässigt och det är inte så konstigt med en, mer eller mindre, helt ny trupp. Tålamod och tid krävs innan allt kommer att falla på plats.

 

Lördagens motståndare, tillika svenska mästarna Djurgårdens IF, har lagt fokus på att träna sig i form inför tävlingssäsongen. Ett träningsläger i Sydafrika och en träningsmatch, hemma mot norska SK Brann, har hunnits med och det blev rejäl smäll förra helgen, när Brann vann med 4-1. Så det finns en rad frågetecken även hos Djurgården inför lördagens match.

 

Dalkurd har mött Djurgården vid två tillfällen tidigare, båda i Allsvenskan under 2018. På bortaplan blev det en 0-1-förlust medan matchen på Gavlevallen slutade med en 1-2-förlust. Det är således chans till revansch som väntar i lördagens match. En bra start vore välkommet inför fortsättningen i cupen, där Mjällby AIF och Sandvikens IF också ingår i gruppen.

 

DJURGÅRDENS IF – DALKURD FF
Lördag 22 februari, 12.30

Spelplats: Tele 2 Arena, Stockholm
Domare: Martin Strömbergsson
TV: C More Fotboll
Biljetter: https://diffotboll.ebiljett.nu/Tickets/Choose/147?S=0

EMINN GHOZZI EFTER BP-MATCHEN: ”ETT SPECIELLT MÅL”

Dalkurd-anfallaren gjorde mål mot BP efter bara en minuts spel.

Dalkurds andra träningsmatch under försäsongen, mot BP, slutade oavgjort, 2-2. Efter att ha hoppat in och reducerat mot Västerås SK, fick Eminn Ghozzi chansen från start mot BP och anfallaren gjorde mål efter bara två minuter, vilket alltså betyder mål för andra matchen i rad.

EMINN GHOZZI EFTER BP-MATCHEN: ”ETT SPECIELLT MÅL”

News date: 09-02-2020

Dalkurds andra träningsmatch under försäsongen, mot BP, slutade oavgjort, 2-2. Efter att ha hoppat in och reducerat mot Västerås SK, fick Eminn Ghozzi chansen från start mot BP och anfallaren gjorde mål efter bara två minuter, vilket alltså betyder mål för andra matchen i rad.


— Det känns otroligt bra att få fortsätta göra mål för Dalkurd och jag hoppas att det kommer att bli fler mål i framtiden, säger en glad Ghozzi.


Matchen mot BP hade knappt hunnit börja innan Christoffer Styffe slog en fantastisk djupledsboll, som Ghozzi högg på. BP-målvakten försökte komma ut och komma först till bollen, men Ghozzi hann före och lättade bollen över den utrusande målvakten. Anfallaren berättar att aktionen inte var någon slump, utan att det var något som han och assisterande tränare Anders Wasserman talat om under veckan.


— Målet var speciellt eftersom jag och Anders satt och gick igenom hur jag ska löpa för att kunna komma fri mot mål, två dagar innan matchen mot BP. Så det var kul att det gav resultat redan efter två minuter. Målet kom till efter att jag löpt mig fri och fått en otrolig passning av lagkapten Christoffer Styffe. När jag väl kom till bollen kunde jag lobba den över målvakten och in i mål, berättar Ghozzi.


Matchen slutade som bekant oavgjort, 2-2, efter att BP kvitterat i mitten på den andra halvleken. Innan halvtidspausen gjorde Dalkurd det stundtals bra spelmässigt, även om det var tydligt att det ännu är försäsong. I den andra halvleken blev spelet mer hackigt, mycket på grund av att bägge lagen gjorde en hel del byten och släppte in många yngre spelare så det blev aldrig något riktigt flyt i matchbilden. Överlag var det dock en godkänd insats, även om det finns en del att jobba vidare med, något som Ghozzi också betonar.


— Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match spelmässigt. Vi gjorde två mål framåt och kanske borde ha kunnat få in något mål till men offensivt tycker jag att det funkade rätt bra. Tyvärr släppte vi in två mål och det är något som vi alla i laget får träna vidare på under kommande träningsveckor. Överlag tycker jag att vi värderar väldigt bra i matchen men det är lite tråkigt att vi låter BP komma in i matchen, förklarar Ghozzi.


Eminn Ghozzi blev helt klar för Dalkurd för bara ett par veckor sedan, efter att ha spenderat en längre tid i klubben på provspel. Han berättar att han har kommit in bra i laget och trivs bra att vara i Dalkurd.


— Jag har blivit väldigt väl omhändertagen av alla i klubben; lagkamrater, ledarstaben övriga i klubben men också supportrarna. Det känns bra att vara här, säger Ghozzi, som också ger sig på en analys av den inledande delen av försäsongen och fortsättningen på året:


— Laget består av många hungriga spelare och hittills i de här två matcherna tycker jag att vi har spelat en fin fotboll. Vi har inte vunnit någon av matcherna än, men jag tror att det kan komma redan nästa helg mot Linköping City. Det är viktigt att vi är ödmjuka på och utanför plan och fortsätter jobba hårt. Men jag tror att det bara kommer att gå framåt för oss under säsongen, avslutar Ghozzi.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE I DALKURD FF

Tisdag den 25 februari håller Dalkurd FF årsmöte på Footyard.

Tisdag den 25 februari, med start klockan 18.00, håller Dalkurd FF årsmöte på Footyard/föreningens kansli i Uppsala.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE I DALKURD FF

News date: 03-02-2020

Tisdag den 25 februari, med start klockan 18.00, håller Dalkurd FF årsmöte på Footyard/föreningens kansli i Uppsala.


Dagordning


Vi hälsar alla medlemmar i Dalkurd FF välkomna till årsmötet.


Datum: Tisdag 25 februari
Tid: 18.00
Plats: Plan 2 på Footyard/Dalkurds kansli
Adress: Rapsgatan 8, Uppsala
Hitta hit: https://goo.gl/maps/yPrMR5HwkvbZQu8KA


Varmt välkomna,
Styrelsen i Dalkurd FF

KÖP BORTAKORTET OCH STÖTTA
DALKURD PÅ BORTAPLAN UNDER SÄSONGEN

Stötta Dalkurd på plats på alla bortamatcher.

Med bortakortet får man som Dalkurd-supporter tillträde till bortasektionen på samtliga av våra 15 bortamatcher i Superettan denna säsong.

KÖP BORTAKORTET OCH STÖTTA DALKURD PÅ BORTAPLAN UNDER SÄSONGEN

News date: 03-02-2020

Precis som tidigare säsonger finns Bortakortet till försäljning, för alla supportrar som vill stötta Dalkurd även på bortaplan under säsongen. Med bortakortet får man som Dalkurd-supporter tillträde till bortasektionen på samtliga av våra 15 bortamatcher i Superettan denna säsong.

 

Priset för Bortakortet är 800 kr/kort vilket ger ett snittpris på 53 kronor per match. Det är med andra ord ett väldigt fördelaktigt sätt att följa Dalkurd på bortaplan och man stöttar samtidigt klubben, som tilldelas hälften av summan för varje sålt Bortakort.

 

Vi har 100 kort att tillgå så det är först till kvarn som gäller. Beställning kan göras fram till den 14 mars.

 

För att beställa Bortakortet – maila till cihan.dalaba@dalkurd.se och ange:

 

— Namn

— Adress

— Telefonnummer

 

Ni får all information om Bortakortet och betalning mailat tillbaka till er.

PAUL OLAUSSON INFÖR VSK:
”VI HAR EN MOTIVERAD GRUPP”

Försäsongen har varit lång och nu spelar vi årets första match.

Försäsongen har varit igång i fyra veckor och arbetet har trappats upp i takt med att nya spelare har anslutit till truppen. Det är ett nytt lag som börjat ta form och Dalkurd tränare Paul Olausson är nöjd med vad den inledande månaden har visat.

PAUL OLAUSSON INFÖR VSK: "VI HAR EN MOTIVERAD GRUPP"

News date: 31-01-2020

Försäsongen har varit igång i fyra veckor och arbetet har trappats upp i takt med att nya spelare har anslutit till truppen. Det är ett nytt lag som börjat ta form och Dalkurd tränare Paul Olausson är nöjd med vad den inledande månaden har visat.

— Det känns bra. Vi har varit igång i fyra veckor och jobbat på rejält. Det är en motiverad grupp och vi har jobbat metodiskt från start så det känns spännande, säger Olausson.

Då den inplanerade träningsmatchen mot Akropolis IF ställdes in, spelar Dalkurd årets första match på lördag, som är en träningsmatch borta mot Västerås SK. Även förra året inleddes säsongen med en träningsmatch mot VSK. Det var Dalkurd-tränarens andra dag på jobbet och det var ett lag som till största del bestod av juniorer och provspelare. I år är situationen annorlunda och man är betydligt bättre förberedda än ifjol.

— Den största skillnaden mot ifjol är att jag är här (skratt). Det var jag inte ifjol vid den här tidpunkten utan jag kom in senare. Det säger sig självt att det gör det lättare att ha fått starta i januari än att starta i början på februari som ifjol. Vi har ett försprång jämfört med ifjol. Det är en ny trupp så det är klart att det är många nya spelare och man ska samla en massa intryck och bilda sig en uppfattning om vilka relationer som funkar. Men fördelen är som sagt att vi har fått börja vårt arbete i tid, så det känns bra, förklarar Olausson.

Det har varit en stor spelaromsättning under hösten och vintern och det är en hel del nya ansikten som har anslutit till Dalkurd. Medelåldern är lägre än förut men det är ett gäng spelare med hög ambition och en ungdomlig entusiasm som är beredda att underordna sig tränarstabens idéer. Olausson är nöjd med att få in spelare med rätt egenskaper för att kunna få ut det mesta av spelidén.

— Det är ett yngre gäng men vi har ju sökt efter spelare med de karaktärsdragen som vi har velat få in, utifrån hur vi ska spela. Jag är jätteoptimistisk över vad vi har fått in. Det är fantastiska killar som har en stark vilja att spela elitfotboll. De är jätteambitiösa och ger järnet varje träning, så det ska bli jätteroligt att se hur laget formas fram mot seriestarten, berättar Olausson och fortsätter.

— Det är ett gäng som verkligen kommer kämpa för varje poäng. Vi har inte satt någon specifik målsättning på vart vi ska hamna i serien, men vi ska göra allt vi kan för att vinna varje match. Det kommer att synas på spelarna att det är vad de vill. Givetvis så kommer vi spela fotboll på det sätt som Dalkurd vill spela sin fotboll, med ett frejdigt anfallsspel och mycket bollinnehav. Det krävs hårt arbete för att nå dit och det är vad vi håller på med under den här perioden. Förhoppningsvis kommer det leda till att vi blir ett sevärt fotbollslag som vinner fotbollsmatcher, avslutar Olausson.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
OSCAR DANIELSSON

Den mångsidiga försvararen är klar för Dalkurd.

Den 23-åriga mångsidiga spelaren Oscar Danielsson är klar för Dalkurd. Danielsson, som kan spela såväl på mittfältet som i försvaret, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd. Förra säsongen spelade han i division 1-klubben Carlstad United där han spelade 27 seriematcher.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
OSCAR DANIELSSON

News date: 30-01-2020

Den 23-åriga mångsidiga spelaren Oscar Danielsson är klar för Dalkurd. Danielsson, som kan spela såväl på mittfältet som i försvaret, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd. Förra säsongen spelade han i division 1-klubben Carlstad United där han spelade 27 seriematcher.

— Det känns väldigt bra att komma till Dalkurd. Jag har sett fram emot det här sedan början av januari, när jag fick beskedet att de var intresserade av mig. Jag ser en möjlighet att kunna slå mig in i truppen, säger Danielsson och fortsätter:

— Man har följt Dalkurd under många år och haft flera vänner som har spelat här. Jag har alltid fått höra gott om klubben och fått en positiv bild.

Oscar Danielsson är uppvuxen i Västerås, där han har spelat fotboll sedan ung ålder. Han har tillhört lokala klubbar som Västerås IK och IK Franke innan han skrev på för Carlstad United inför säsongen 2018. Det har blivit två säsonger i Carlstad United och totalt över 50 matcher i Division 1 Norra under denna period.

Danielsson är en spelare som trivs bäst som ytter, både på mittfältet men framför allt i försvaret. Han kan även spela centralt på mittfältet och han beskriver sig själv som en mångsidig spelartyp.

— Jag skulle säga att jag är en väldigt varierande spelare och jag är en bolltrygg spelare som gillar att hålla i bollen, förklarar Danielsson som ser ljust på den kommande säsongen:

— Det ser väldigt spännande ut och mitt intryck av ledarstaben är väldigt bra. Det är många duktiga spelare som har kommit till klubben så om man får ihop allt så tror jag att det kan bli väldigt bra, säger Danielsson.

Sportchef Gazmend Bahtiri är nöjd med att ha fått in Oscar Danielsson till laget.

— Vi har haft koll på Oscar och han har fått vara med och träna med oss både under hösten och nu i januari. Vi har sett fina kvalitéer i honom och vi tror och hoppas att han kan vidareutvecklas hos oss. I Oscar får vi en spelare som kan spela på flera olika positioner, vilket gör honom väldigt användbar för oss, säger Bahtiri.

FASTLINK BLIR NY HUVUDSPONSOR FÖR DALKURD

Telekombolaget Fastlink blir ny huvudsponsor till föreningen.

Vår tro och förhoppning är att Fastlink och Dalkurd kommer att ha ett gott och långvarigt samarbete i framtiden. Vi vill passa på att än en gång tacka Kawa Junad och Fastlinks styrelse för den generositet och lojalitet de visat gentemot Dalkurd.

FASTLINK BLIR NY HUVUDSPONSOR TILL DALKURD

News date: 30-01-2020

Fastlink och dess ägare Kawa Junad har tidigare varit partner till Dalkurd FF. Efter en turbulent period valde Kawa Junad att lämna sin ägarandel i Dalkurd och bröt samarbetet med klubben 2018. 


Vi har återigen tagit kontakt med Kawa Junad och Fastlink angående ett rent sponsorskap och hjälp till Dalkurd. Kawa Junad, i egenskap av ägare av Fastlink, har visat ett stort hjärta för föreningen och har bestämt sig för att återigen gå in som huvudsponsor i Dalkurd. Det är viktigt att betona att Kawa Junad inte har krävt något inflytande eller ägarskap i föreningen, utan endast visat upp att han har ett stort Dalkurd-hjärta och Fastlink går in som huvudsponsor under 2020.


Vår tro och förhoppning är att Fastlink och Dalkurd kommer att ha ett gott och långvarigt samarbete i framtiden. Vi vill passa på att än en gång tacka Kawa Junad och Fastlinks styrelse för den generositet och lojalitet de visat gentemot Dalkurd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
PATRIOT SEJDIU

Den tekniska yttermittfältaren ansluter till Dalkurd på lån.

Den 19-åriga offensiva yttermittfältaren Patriot Sejdiu är klar för Dalkurd. Sejdiu ansluter på ett säsongslångt lån från Malmö FF och är nöjd över att komma till Dalkurd.

— Det känns riktigt bra att få komma hit där jag får möjlighet att få speltid, säger Sejdiu.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
PATRIOT SEJDIU

News date: 30-01-2020

Den 19-åriga offensiva yttermittfältaren Patriot Sejdiu är klar för Dalkurd. Sejdiu ansluter på ett säsongslångt lån från Malmö FF och är nöjd över att komma till Dalkurd.

— Det känns riktigt bra att få komma hit där jag får möjlighet att få speltid, säger Sejdiu och fortsätter:

— Jag känner till att Dalkurd är en klubb som har gått upp hela vägen från division sex och tagit sig till Allsvenskan på kort tid så det är kul att vara här.

Patriot Sejdiu är född i Pristina i Kosovo men kom till Sverige med sin familj som fyraåring. Han inledde sin fotbollskarriär i Hörby FF och han kom till Malmö FF som 15-åring. Där har han tillhört klubbens ungdomssektion och under 2019 var han bidragande till att Malmö FF:s P19-lag vann tre titlar med bland annat nio mål på 16 matcher i P19 Allsvenskan. Han har även blivit uttagen till det svenska U20-landslaget och var uttagen till det senaste landslagslägret. I början av januari i år skrev Sejdiu på ett lärlingskontrakt med Malmö FF vilket betyder att han tränar regelbundet med A-laget.


Det är en teknisk och snabb ytterforward med sina styrkor offensivt som ansluter till Dalkurd och han berättar att han är taggad på den kommande säsongen.

— Jag ser fram emot säsongen och tror att det kommer att bli en bra säsong både för mig och för laget, säger Sejdiu.

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri är mycket nöjd över nytillskottet.

— Vi är glada över att ha kommit överens med Malmö FF om denna utlåning. I Patriot får vi en hårt arbetande ytter som är väldigt skicklig en-mot-en och som skjuter bra med båda fötterna. Malmö FF tror stenhårt på honom och vi hoppas att vi kan utveckla honom i vår miljö. Vi vill tacka Malmö FF och sportchef Daniel Andersson som har varit mycket samarbetsvilliga, säger Gazmend Bahtiri.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
EMINN GHOZZI

Den 22-åriga anfallaren ansluter till Dalkurd på ett tvåårskontrakt.

Den 22-åriga anfallaren Eminn Ghozzi är klar för Dalkurd. Han kommer närmast från spel i Enskede IK i division 2.Ghozzi har tränat med Dalkurd under en tid och var dessutom med och spelade en träningsmatch mot Vasalund i höstas, där han gjorde två mål.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
EMINN GHOZZI

News date: 29-01-2020

Den 22-åriga anfallaren Eminn Ghozzi är klar för Dalkurd. Han kommer närmast från spel i Enskede IK i division 2. Under 2019 gjorde han sex mål och elva assist för klubben. Ghozzi har tränat med Dalkurd under en tid och var dessutom med och spelade en träningsmatch mot Vasalund i höstas, där han gjorde två mål. Ghozzi har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd och han berättar att han är väldigt glad över att ha anslutit till klubben.

— Det känns väldigt bra att vara här i Dalkurd. Mitt mål har alltid varit att nå spel på elitnivå här i Sverige och jag är stolt över att ha kunnat uppnå det, säger Gozzi och fortsätter:

— Jag känner till att Dalkurd har varit en familjär klubb och jag har hört mycket gott om klubben av mina kurdiska vänner, att det är en klubb där spelare blir väl omhändertagna, säger Ghozzi.

Eminn Ghozzi är en tekniskt skicklig spelare som tycker om att utmana. Han är en explosiv spelare som är duktig offensivt men även bra i det defensiva arbetet. Han beskriver sig själv som en irrationell spelare.

— Jag skulle se mig själv som en joker som kan avgöra matcher på egen hand, antingen med mål eller en framspelning, säger Ghozzi, som ser fram emot den kommande säsongen:

— Det gäller för oss att jobba hårt nu på försäsongen för att kunna förbereda oss väl inför säsongen och jag tror att det kan bli en bra säsong för oss. Det gäller också för oss att skapa en bra lagkemi och bli en tajtare grupp, då tror jag att vi kan uppnå stora saker under säsongen, förklarar Ghozzi.

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri berättar att man är nöjda med vad man har sett av Ghozzi under tiden då han har varit i klubben.

— Vi har följt Eminn under hösten och han har varit med och tränat med oss men även spelat en träningsmatch under hösten, där vi blev väldigt nöjda med vad vi såg. I Eminn får vi en kreativ och sevärd spelare som kan göra sin motståndare, men som också är nyttig i det defensiva arbetet. Vi tror att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling här hos oss och vi är glada över att kunna hitta duktiga spelare i lägre serier i närområdet, säger Bahtiri.

Vår tro och förhoppning är att Fastlink och Dalkurd kommer att ha ett gott och långvarigt samarbete i framtiden. Vi vill passa på att än en gång tacka Kawa Junad och Fastlinks styrelse för den generositet och lojalitet de visat gentemot Dalkurd.

ANDREAS ANDERSSON LÄMNAR DALKURD

Målvakten lämnar klubben efter bara en säsong.

Dalkurd har kommit överens med målvakten Andreas Andersson om att bryta avtalet. Andersson anslöt till Dalkurd från Östersunds FK inför säsongen 2019 men lämnar klubben efter endast en säsong.

ANDREAS ANDERSSON LÄMNAR DALKURD

News date: 29-01-2020

Dalkurd har kommit överens med målvakten Andreas Andersson om att bryta avtalet. Andersson anslöt till Dalkurd från Östersunds FK inför säsongen 2019 men lämnar klubben efter endast en säsong.

— Vi har tillsammans med Andreas kommit överens om att bryta avtalet i förtid. Vi tackar honom för hans tid i Dalkurd, där han alltid har agerat professionellt såväl på som utanför planen. Vi önskar honom lycka till i framtiden, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Vi tackar Andreas Andersson för hans tid i Dalkurd och vi önskar honom all lycka med den fortsatta karriären.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
HAMPUS FINNDELL

Den 19-åriga mittfältaren lånas ut från Djurgården under året.

Den 19-åriga mittfältaren Hampus Finndell är klar för Dalkurd. Finndell ansluter på ett säsongslångt lån från Djurgårdens IF och är väldigt nöjd över att komma till Dalkurd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
HAMPUS FINNDELL

News date: 27-01-2020

Den 19-åriga mittfältaren Hampus Finndell är klar för Dalkurd. Finndell ansluter på ett säsongslångt lån från Djurgårdens IF och berättar att han är väldigt nöjd över att komma till Dalkurd.

— Det är jättekul! Jag ser fram emot den här säsongen. Det känns som det är nåt spännande på gång här, så när intresset från Dalkurd kom så var det något som intresserade mig väldigt mycket och det känns skönt att allt är klart nu, berättar Finndell och fortsätter:

— Jag känner till att Besard Sabovic och Joseph Ceesay spelade här förra säsongen. Sen har jag kollat Superettan en del, när Dalkurd har spelat och de spelare en rolig fotboll. Så det är något som jag tror kommer att passa mig, säger Finndell.

Hampus Finndell är född och uppvuxen i Västerås och inledde sin fotbollskarriär i den lokala föreningen IK Franke. Vid tolv års ålder flyttade han till IF Brommapojkarna, där han var del i föreningens framgångsrika 00-lag. När Finndell var 16 år gammal blev han värvad av den nederländska klubben FC Groningen och spenderade drygt 1,5 säsong utomlands. Inför säsongen 2018 flyttade han hem till Sverige och Djurgårdens IF, som värvade den då 17-åriga spelaren.

Hampus Finndell räknas som ett av de mest intressanta unga namnen inom svensk fotboll och har redan hunnit debutera i Allsvenskan. Han är en central mittfältare som trivs bra med bollen vid fötterna och tycker om att styra spelet från sin centrala position.

— Jag gillar att kombinera mig fram och försöka göra poäng, förklarar Finndell som ser fram emot säsongen med spänning:

— Det kommer bli jättekul att få spela matcher, jag väntar bara på att det ska dra igång nu. Jag tror att vi kommer att ha en stor chans att slå oss upp i toppen och målet är att gå upp i Allsvenskan, säger Finndell.

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri är mycket nöjd med lagets nya tillskott.

— Vi är glada över att ha gjort klart denna värvning. Hampus har varit med oss i träning en vecka och vi har velat få klart det här så snabbt som möjligt. I Hampus får vi en bollskicklig central mittfältare som har sina styrkor högre upp i banan. Vi tror och hoppas att Hampus kommer att utvecklas i vår miljö och vi tror också att han kommer att bidra med väldigt mycket till vårt spelsätt. Vi skulle vilja tacka Djurgårdens IF och Bosse Andersson som har varit väldigt samarbetsvilliga med att få klar övergången, säger Bahtiri.

ACTIC SVERIGE BLIR NY
SAMARBETSPARTNER TILL DALKURD

Nytt partnerskapsavtal är på plats.

Dalkurd är mycket stolta över att presentera en ny samarbetspartner i form av Actic Sverige. Actic är en ledande friskvårdskedja med 180 anläggningar och 228 000 medlemmar fördelat på Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Österrike. Tack vare samarbetet kommer Dalkurd få optimala förutsättningar att kunna prestera under 2020.

ACTIC SVERIGE BLIR NY SAMARBETSPARTNER TILL DALKURD

News date: 17-01-2020

Mattias Borg, föreningsansvarig på Actic Sverige, tillsammans med Suleman Zurmati och Christoffer Styffe.

Dalkurd är mycket stolta över att presentera en ny samarbetspartner i form av Actic Sverige. Actic är en ledande friskvårdskedja med 180 anläggningar och 228 000 medlemmar fördelat på Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Österrike. Tack vare samarbetet kommer Dalkurd få optimala förutsättningar att kunna prestera under 2020.

— Det känns otroligt skönt att kunna ingå ett samarbete med en så stor och etablerad friskvårdskedja som Actic Sverige. Vi tackar dem för det varma bemötandet som vi i föreningen har fått och ett extra stort tack till Mattias Borg som har varit väldigt tillmötesgående i att nå detta samarbetsavtal, säger Aram Dogan, marknadschef i Dalkurd.

— Det känns jättespännande att samarbeta tillsammans med ett så starkt varumärke som Dalkurd. Det är en väldigt spännande förening med en intressant historia som går en fin framtid tillmötes, säger Mattias Borg, företagsansvarig på Actic Sverige.

PRESSMEDDELANDE MED ANLEDNING AV
ORÄTTVIST BEMÖTANDE FRÅN NORDIC WELLNESS

Pressmeddelande

I Uppsala håller en ny fotbollsarena på att ta form. Studenternas IP kommer att bli Sveriges första HBTQ-diplomerade arena och alla, oavsett bakgrund eller färg på klubbmärket ska vara välkomna. I anslutning till arenan har Nordic Wellness öppnat ett nytt gym där alla inte är välkomna på samma villkor.

PRESSMEDDELANDE MED ANLEDNING AV ORÄTTVIST BEMÖTANDE FRÅN NORDIC WELLNESS

News date: 14-01-2020

I Uppsala håller en ny fotbollsarena på att ta form. Studenternas IP kommer att bli Sveriges första HBTQ-diplomerade arena och alla, oavsett bakgrund eller färg på klubbmärket ska vara välkomna. I anslutning till arenan har Nordic Wellness öppnat ett nytt gym där alla inte är välkomna på samma villkor.

 

Efter ett möte med Nordic Wellness fick representanter från Dalkurd beskedet att medlemmar från vårt A-lag inte skulle få möjlighet att träna på gymmet vare sig med egna träningskläder, där vårt namn och klubbmärke är synligt, eller få ha med sig egna instruktörer. Anledningen, enligt företaget, ska vara att övriga medlemmar på gymmet skulle kunna bli avskräckta av vår närvaro. Detta gäller dock inte för övriga elitföreningar i staden som tränar på samma gym och som är välkomna att vistas på gymmet under helt andra villkor och förutsättningar än oss.

 

Vi har full förståelse för att det finns omständigheter som gör att vårt A-lag inte kan träna tillsammans då det kan bli hårt tryck i gymmet under vissa tider på dygnet. Men de representanter från Dalkurd som närvarade vid mötet med Nordic Wellness upplevde att de blev oerhört oprofessionellt bemötta och kände sig ovälkomna på grund av vilka de är och vilken förening de representerar, snarare än någon annan anledning. Därför kommer Dalkurd inte att godta det erbjudandet som man har fått, på grund av att våra spelare inte kommer att vara tillåtna att visa sin föreningstillhörighet genom att bära vårt klubbmärke öppet på gymmet. Med anledning av det oprofessionella bemötandet mot vår förening, uppmanar vi därför alla våra medlemmar och supportrar att välja medlemskap hos andra gym än Nordic Wellness.

FÖRSTÄRKNING I LEDARSTABEN:
JONATAN BERG BLIR NY HJÄLPTRÄNARE

Ledarstaben förstärks med ytterligare ett namn.

Det fortsätter att förstärkas på ledarsidan. Jonatan Berg var redan förra året involverad i Dalkurd som inhyrd fysinstruktör från UP Uppsala. Men nu blir han en permanent del av Dalkurds ledarstab.

FÖRSTÄRKNING I LEDARSTABEN:
JONATAN BERG NY HJÄLPTRÄNARE

News date: 06-01-2020

Det fortsätter att förstärkas på ledarsidan. Jonatan Berg var redan förra året involverad i Dalkurd som inhyrd fysinstruktör från UP Uppsala. Men nu blir han en permanent del av Dalkurds ledarstab.

 

— Det känns jäkligt kul att det blir heltid och att jag även får vara involverad i matcherna. Jag ser verkligen fram emot det, säger Jonatan Berg och fortsätter:

 

— Den största skillnaden mot förra året blir att jag får mer tid att göra det jag vill göra så bra som möjligt och så mycket som möjligt. Det blir mer delaktighet tillsammans med tränarna och ännu mer tid, även om jag fick mycket tid förra året. Men jag tror att möjligheterna ökar för att göra ett bra jobb med mer tid och vi kommer att bli bättre än förra året.

 

Jonatan Berg har en bakgrund som fotbollsspelare och inledde sin fotbollskarriär i moderklubben IFK Velen i Torsby. Han har representerat klubbar som IFK Göteborg, Gais och IK Sirius men har även en utlandssejour i italienska Taranto på meritlistan. Efter fotbollskarriären har han sadlat om till tränare och jobbat framför allt mycket med fys- och styrketräning, bland annat som fysinstruktör hos UP Uppsala. Med en ny säsong i antågande så är det en spänd Jonatan Berg som kommer att ta emot spelartruppen.

 

— Det ska bli spännande. Det är flera spelare som jag inte har så bra koll på, men som jag hört väldigt mycket positivt om. Så det ska bli kul att få träffa dem, få se dem, lära känna dem och försöka utveckla dem, förklarar Berg.

FÖRSTÄRKNING I LEDARSTABEN:
JONAS BYLUND BLIR NY MÅLVAKTSTRÄNARE

Den förre Sirius-målvakten går in i Dalkurds ledarstab.

Den kommande säsongen står för dörren och det har skett en förändring i ledarstaben. Det handlar om 39-årige Jonas Bylund, som kommer att ta över rollen som målvaktstränare.

FÖRSTÄRKNING I LEDARSTABEN:
JONAS BYLUND NY MÅLVAKTSTRÄNARE

News date: 05-01-2020

Den kommande säsongen står för dörren och det har skett en förändring i ledarstaben. Det handlar om 39-årige Jonas Bylund, som kommer att ta över rollen som målvaktstränare.

— Det känns jättekul att komma till Dalkurd. Känslan är att jag kommer till en klubb som är på rätt väg, säger Bylund.

Jonas Bylund är ett välbekant namn inom Uppsala-fotbollen. Han inledde sin målvaktskarriär i UNIK men kom så småningom till IK Sirius där han också fick göra A-lagsdebut. Förutom spel i Sirius har Bylund även hunnit med bland annat en utlandssejour i grekiska Panetolikos, spel i Valsta-Syrianska och Vallentuna BK. Han har även varit en sväng i vår systerförening Uppsala-Kurd FK. Från och med förra säsongen har han haft rollen som målvaktstränare i den nyblivna damallsvenska föreningen IK Uppsala. Det är en roll som han fortsatt kommer att ha och som han kommer att alternera rollen som målvaktstränare i Dalkurd med.

— Jag är rätt ny i tränaryrket. Jag spelade fortfarande fotboll så sent som för två år sen, men började intressera mig alltmer för rollen som målvaktstränare. Jag började jobba med IK Uppsala inför den förra säsongen och har tyckt det har varit kul och kommer fortsätta med det. I år kommer jag att jobba 50 procent med IK Uppsala och 50 procent med Dalkurd, berättar Bylund och fortsätter:

— Jag ser verkligen ljust på den kommande säsongen. Jag tror att det blir en bra säsong och ett intressant år för Dalkurd att etablera sig i Uppsala. Man har värvat lite annorlunda än tidigare och har ett lite mer annorlunda tänk än förut och det känns som Dalkurd är en klubb som är på rätt väg, säger Bylund.

— Det är oerhört kul att kunna knyta till sig en Uppsala-profil som Jonas till vår stab. Han har många års erfarenhet från spel i flera lokala klubbar och han kommer att bidra mycket med sin rutin som målvakt men också som målvaktstränare. Vi är jätteglada över att Jonas ansluter till oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri om rekryteringen.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
DANIEL STENSSON

Vänsterbacken är klar för Dalkurd.

Den 22-åriga vänsterbacken Daniel Stensson är klar för Dalkurd. Han kommer närmast från spel i Akropolis IF, där han var högst bidragande till att klubben tog klivet upp i Superettan inför denna säsong. Stensson har skrivit på ett treårskontrakt med Dalkurd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
DANIEL STENSSON

News date: 05-01-2020

Den 22-åriga vänsterbacken Daniel Stensson är klar för Dalkurd. Han kommer närmast från spel i Akropolis IF, där han var högst bidragande till att klubben tog klivet upp i Superettan inför denna säsong. Stensson har skrivit på ett treårskontrakt med Dalkurd och sportchef Gazmend Bahtiri är mycket nöjd med nyförvärvet.

— Trots sin unga ålder är Daniel en erfaren spelare med 70-talet matcher i Superettan och Division 1 men också rutin från utlandsspel. Daniel är en modernt spelande vänsterback, som är oerhört bolltrygg och lika användbar på kanten som centralt. Vi kommer att få stor nytta av hans mångsidighet och vänsterfot under säsongen, säger Gazmend Bahtiri.

— Det känns jättebra! Det har varit en lite längre förhandling men det känns skönt att ha det klart och jag längtar tills det sätter igång, säger Daniel Stensson i en första kommentar och fortsätter:

— Dalkurd är en förening som har gått väldigt fort fram genom seriesystemet. Jag har en bra vän i Besard Sabovic, som spenderade förra året på lån här och han hade bara bra saker att säga om klubben. När jag pratade med tränaren så var det ett ganska enkelt val att välja Dalkurd.

Daniel Stensson inledde sin fotbollskarriär i Djurgårdens IF:s ungdomsakademi men flyttade till lokalrivalen BP i tonåren. Det var också i BP som A-lagsdebuten kom, i en Superettan-match mot Östersunds FK den 3 april 2015. Det blev ytterligare 18 matcher i Superettan den säsongen och året därpå förlängde han sitt avtal med Stockholmsklubben, som då befann sig i Division 1. Inför säsongen 2017 lånades Stensson ut till Assyriska FF i Division 1 där han spelade 23 matcher och gjorde två mål. Inför säsongen 2018 gick flyttlasset utomlands. Stensson skrev på för Serie C-klubben AC Mestre i Italien och spenderade ett år i klubben från utkanterna av Venedig. Året därpå flyttade Stensson hem till Sverige och Stockholm, där han skrev på för Akropolis IF. Med sina 23 matcher och två mål var han med och spelade upp klubben i Superettan inför den här säsongen och han berättar att han

Stensson, som är en omskolad innermittfältare som gillar att hålla i boll och fördela den, trivs bra med possessionspel och är inte rädd för att gå in i dueller. Han berättar att han är exalterad över att komma igång med säsongen.

— Jag är extremt taggad på att sätta igång. Det är ett intressant gäng som finns i Dalkurd och en väldigt bra tränare, så jag tror att det kommer att gå bra, säger Stensson.

MALKOLM MOËNZA LÄMNAR DALKURD

Vänsterbacken lämnar Dalkurd efter 2,5 år.

Vänsterbacken Malkolm Moënzas kontrakt med Dalkurd har gått ut och det står nu klart att spelaren lämnar klubben efter 2,5 år. Sportchef Gazmend Bahtiri berättar att man har haft en dialog med Moënza för att försöka behålla honom men utan framgång.

MALKOLM MOËNZA LÄMNAR DALKURD

News date: 05-01-2020

Vänsterbacken Malkolm Moënzas kontrakt med Dalkurd har gått ut och det står nu klart att spelaren lämnar klubben efter 2,5 år. Sportchef Gazmend Bahtiri berättar att man har haft en dialog med Moënza för att försöka behålla honom men utan framgång.

— Det är självklart tråkigt att bli av med en spelare som Malkolm, som har varit en stor tillgång både på och utanför planen. Vi har jobbat på att försöka få till en förlängning av kontraktet men inte lyckats. Malkolm har siktet inställt på att spela högre upp, vilket vi respekterar och vi önskar honom stort lycka till i framtiden, säger Gazmend Bahtiri.

Malkolm Moënza kom till Dalkurd från Gais sommaren 2017. Han gjorde sin Dalkurd-debut i en bortamatch mot IFK Värnamo när han hoppade in i slutminuterna. Efter bara en kort stund på planen gjorde Moënza sitt första mål, när han räddade en poäng i den tuffa bortamatchen. Moënza blev så småningom ett ordinarie inslag i Dalkurd-elvan och har under sin tid i klubben blivit oerhört uppskattad bland supportrarna. Det har blivit totalt 59 matcher och tre mål i Dalkurd-tröjan för Moënza.

Vi tackar Malkolm för hans tid i Dalkurd, som har präglats av hårt arbete, hängivenhet och professionalism och vi önskar honom all lycka med den fortsatta karriären.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
WILLIE CLEMONS

Den 25-åriga bermudiska landslagsmannen ansluter till Dalkurd.

Den 25-åriga bermudiska mittfältaren Willie Clemons är klar för Dalkurd. Clemons är landslagsman för det karibiska öriket Bermuda, där han bland annat var med och spelade Gold Cup i somras, som är Concacafs motsvarighet till vårt EM-slutspel. Clemons spelade samtliga matcher för Bermuda och totalt har han 20 landskamper på meritlistan.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
WILLIE CLEMONS

News date: 02-01-2020

Den 25-åriga bermudiska mittfältaren Willie Clemons är klar för Dalkurd. Clemons, som har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd, kommer närmast från Bodens BK där han spelade division 1-fotboll under 2019. Clemons är även landslagsman för det karibiska öriket Bermuda, där han bland annat var med och spelade Gold Cup i somras, som är Concacafs motsvarighet till vårt EM-slutspel. Clemons spelade samtliga matcher för Bermuda och totalt har han 20 landskamper på meritlistan.

— Willie är en spelare vi har följt under hela året och som vi har jobbat hårt för att få till Dalkurd. Han har internationell erfarenhet och det är något som vi kommer att få nytta av. Willie är en snabb, irrationell spelartyp med stor offensiv kunskap men han har också väldigt fina defensiva kvaliteter för att vara en anfallspelare. Vi är säkra på att han kommer vara en sevärd spelare för Dalkurds fans och han kommer att bli värdefull för oss både offensivt och defensivt, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Willie Clemons inledde sin fotbollskarriär hemma på Bermuda men flyttade till Nordamerika i tonåren för att studera. Till en början hamnade han på Saint Mary’s University i Halifax, Kanada. Men efter ett år bytte han skola till Thomas College i Waterville, Maine. Där studerade han och spelade fotboll under två års tid i NCAA III och gjorde totalt 12 mål och 21 assist på 35 matcher. Efter att ha lämnat college blev Clemons uppsnappad av den amerikanska fotbollsakademin PSC och fick chansen att provspela på olika platser i Europa. Ett framgångsrikt provspel senare ledde till ett kontrakt med dåvarande division 2-klubben Bodens BK 2018.

— Det känns väldigt bra att vara här. När jag först blev kontaktad av Dalkurd blev jag överraskad, men jag uppskattar förtroendet som klubben och tränaren har visat mig och jag känner mig ärad över att bli en del av Dalkurd, säger Willie Clemons i en första kommentar och fortsätter:

— Ska jag vara ärlig så hade jag inte så stor koll på Dalkurd, mer än att jag hade sett dem i Fifa-spelet. Men efter att ha gjort min research så har jag fått veta att det är en fin klubb med en stark historia och fantastiska fans.

Clemons är en mångsidig mittfältare som kan spela på de flesta mittfältspositionerna. Själv föredrar han att spela mer offensivt, där han med sin snabbhet, rörlighet och teknik kan skapa oreda för de flesta motståndarförsvaren. Clemons, som gjorde sex mål och fyra assist för Boden i division 1 under 2019, berättar att han är mer än redo att sätta igång säsongen.

— Jag är exalterad över att komma igång med säsongen och planen är glasklar. Dalkurd är en klubb som hör hemma i Allsvenskan och det är vad vi vill åstadkomma. Det är ett tydligt tankesätt som tränaren betonade för mig från första början. Laget innehåller en bra samling spelare och jag är väldigt glad över att få vara en del av den här gruppen, berättar Willie Clemons.

FÖRSÄSONGSSCHEMA 2020

Så här laddar Dalkurd upp inför säsongen 2020.

Så här kommer Dalkurds A-lag ladda upp inför säsongen 2020. Sju matcher, inklusive Svenska Cupen är inplanerade samt ett försäsongsläger på Cypern.

FÖRSÄSONGSSCHEMA 2020

News date: 01-01-2020

6 JANUARI: KICK-OFF SÄSONGEN 2020
Årets första träning

25 JANUARI, KL 14.00: TRÄNINGSMATCH
Dalkurd FF – Akropolis IF (Lötens IP, Uppsala)

1 FEBRUARI, KL 13.00: TRÄNINGSMATCH
Västerås SK – Dalkurd FF (Solid Park Arena, Västerås)

15 FEBRUARI, KL 15.00: TRÄNINGSMATCH
FC Linköping City – Dalkurd FF (Linköping Arena, Linköping)

22 FEBRUARI, KL 12.30: SVENSKA CUPEN
Djurgårdens IF – Dalkurd FF (Tele 2 Arena, Stockholm)

2 MARS, KL 19.00: SVENSKA CUPEN
Mjällby AIF – Dalkurd FF (Strandvallens konstgräsplan, Hällevik)

7 MARS, KL 14.30: SVENSKA CUPEN
Dalkurd FF – Sandvikens IF (Lötens IP, Uppsala)

15 - 22 MARS, FÖRSÄSONGSLÄGER
Ayia Napa, Cypern

28 MARS, KL 14.00: TRÄNINGSMATCH
Dalkurd FF – AFC Eskilstuna (Lötens IP, Uppsala)

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
SAMUEL PERSSON

Den 21-åriga ytterbacken har skrivit på ett treåårskontrakt.

Dalkurd FF har gjort klart med den 21-åriga högerbacken Samuel Persson, som närmast kommer från Sandvikens IF. Persson, som trots sin unga ålder spelat över 40 matcher i division 1, har skrivit på ett kontrakt med Dalkurd som sträcker sig över tre år.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
SAMUEL PERSSON

News date: 30-12-2019

Dalkurd FF har gjort klart med den 21-åriga högerbacken Samuel Persson, som närmast kommer från Sandvikens IF. Persson, som trots sin unga ålder spelat över 40 matcher i division 1, har skrivit på ett kontrakt med Dalkurd som sträcker sig över tre år.

— Vi får in en ung ytterback med väldigt fina och utvecklingsbara kvaliteter. Samuel har en väldigt bra säsong bakom sig i Sandviken vilket ledde till att han hade flera anbud att välja mellan. Vi är därför väldigt glada över att han valde oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

— Det känns jättekul. Dalkurd är en klubb med stora ambitioner så det är också ett rätt steg i min fotbollsutveckling. Så det ska bli jätteroligt, säger Samuel Persson i en första kommentar och fortsätter:

— Jag har hört mycket positivt om Dalkurd; att det är en bra klubb med en bra organisation, som sköts väldigt bra, som har stora ambitioner och som vill uppåt. Så jag tror väldigt mycket på det här.

Samuel Persson inledde sin fotbollskarriär i Stockholmsklubben Huddinge IF som femåring. Det blev bara ett par år i Huddinge innan Persson hamnade i BP, där han spelade i förstalaget i sin årskull. Samuel Persson spelade i BP i många år innan det blev en flytt till Hammarby IF. Han spelade bland annat i föreningens U19-lag och fick även vara med och träna med A-laget. Men då det inte blev något permanent spel med A-laget valde en 18-årig Persson att gå till Syrianska FC, som då spelade i Superettan. Det blev bara en säsong i Södertäljeklubben innan övergången till Sandvikens IF inför 2018. Totalt har det blivit 48 matcher i Sandviken för den offensive ytterbacken, som även har tiotalet U18-landskamper för Finland på meritlistan. Samuel Persson berättar att han ser fram emot den kommande säsongen med tillförsikt.

— Det ska bli jätteroligt. Jag tror att vi alla vill att det ska gå så bra som möjligt nästa säsong, att vi tar fler kliv så att vi kommer högre upp i tabellen. Det är ganska simpelt; vi vill vinna så många matcher som möjligt. För mig personligen så vill jag göra en så bra säsong som möjligt och att kunna ta fler kliv i min utveckling, säger Persson.

FÖRSTÄRKNING I LEDARSTABEN:
ANDERS WASSERMAN NY ASSISTERANDE TRÄNARE

Ny assisterande tränare förstärker ledarstaben.

2020 närmar sig med stormsteg och just nu pågår förberedelserna inför den kommande säsongen. Som ett led i detta förstärker A-laget i ledarstaben och i rollen som ny assisterande tränare tar Anders Wasserman över.

FÖRSTÄRKNING I LEDARSTABEN:
ANDERS WASSERMAN NY ASSISTERANDE TRÄNARE

News date: 19-12-2019

2020 närmar sig med stormsteg och just nu pågår förberedelserna inför den kommande säsongen. Som ett led i detta förstärker A-laget i ledarstaben och i rollen som ny assisterande tränare tar Anders Wasserman över.

— Det känns fantastiskt! Det känns som jag har fått en tydlig rollbeskrivning som passar mina styrkor, där Paul och Gazmend har målat upp en helhetsbild om vad vi ska åstadkomma i Dalkurd, som både intresserar mig och där jag tror att jag kommer kunna bidra väldigt mycket. Vi vill långsiktigt bygga en ung och hungrig spelartrupp med utvecklingsbara och drivna spelare, som ska spela en vägvinnande, attraktiv och framgångsrik fotboll. Det känns hur roligt som helst, säger Wasserman i en första kommentar.

Anders Wasserman är 37 år gammal, har mångårig erfarenhet av tränarbranschen och har varit aktiv i flera klubbar, främst i Stockholmsområdet. Han har arbetat en hel del med talangutveckling och har bland annat varit med och lyft fram duktiga talanger, såsom Leo Bengtsson, Dusan Jajic och Isac Lidberg, upp till Hammarbys A-lag. Han inleder sin tjänst i Dalkurd den 1 januari 2020.

— Jag har varit tränare i drygt tio års tid, Den största delen har jag varit aktiv i Hammarby, där jag var under sju års tid och jobbade i deras ungdomsakademi med bland annat Tipselit i U17 och U19. Men jag har även jobbat som seniortränare i FC Stockholm Internazionale och nu senast var jag klubbchef i FC Djursholm, berättar Wasserman.

— Det är kul att vi kan knyta till oss en så kompetent tränare och ledare. Efter att ha haft samtal med Anders så kändes det rätt från början. Anders är oerhört skicklig på den analytiska biten av tränaryrket men han är också väldigt duktig i arbetet med individuell spelarutveckling och har en bakgrund där han har varit med och gjort ett gediget arbete i att utveckla och förädla talanger, något som går hand i hand med föreningens nya linje, säger sportchef Gazmend Bahtiri om rekryteringen.

FÖRÄNDRING I LEDARSTABEN:
DAVID ROUFPANAH LÄMNAR DALKURD

Den assisterande tränaren lämnar klubben.

David Roufpanah anslöt till Dalkurds ledarstab inför säsongen 2019. Han lämnar nu klubben och rollen som assisterande tränare. Vi tackar David för hans tid i Dalkurd och vi önskar honom stort lycka till med framtida åtaganden.

FÖRÄNDRING I LEDARSTABEN:
DAVID ROUFPANAH LÄMNAR DALKURD

News date: 19-12-2019

David Roufpanah anslöt till Dalkurds ledarstab inför säsongen 2019. Han lämnar nu klubben och rollen som assisterande tränare. Vi tackar David för hans tid i Dalkurd och vi önskar honom stort lycka till med framtida åtaganden.

SPELORDNING FÖR SUPERETTAN 2020 SLÄPPT

Vi inleder borta mot Umeå FC.

Säsongen 2020 närmar sig med stormsteg och idag förkunnades spelordningen i Superettan under nästkommande säsong. Det står klart att vi inleder säsongen på bortaplan mot nykomlingarna Umeå FC. Säsongens första hemmamatch blir mot AFC Eskilstuna, också de nykomlingar med från Allsvenskan.

SPELORDNINGEN FÖR
SUPERETTAN SLÄPPT

News date: 16-12-2019

Säsongen 2020 närmar sig med stormsteg och idag förkunnades spelordningen i Superettan under nästkommande säsong. Det står klart att vi inleder säsongen på bortaplan mot nykomlingarna Umeå FC. Säsongens första hemmamatch blir mot AFC Eskilstuna, också de nykomlingar med från Allsvenskan.

Missa inte en enda hemmamatch – köp ditt säsongskort nu:
https://dalkurd.ebiljett.nu/Tickets/Choose/10?S=1

Hela spelordningen ser ni nedan. Datum och tider för omgångarna är inte fastställda ännu. Dessa presenteras när det är klart.

Omgång 1 – (5 april 2020, 14.30)
Umeå FC – Dalkurd FF

Omgång 2 – (12 april 2020, 14.30)
Dalkurd FF – AFC Eskilstuna

Omgång 3 – (19 april 2020, 14.30)
Gais – Dalkurd FF

Omgång 4 – (25 april 2020, 17.30)
Dalkurd FF – Akropolis IF

Omgång 5 – (4 maj 2020, 19.00)
Östers IF – Dalkurd FF

Omgång 6 – (9 maj 2020, 15.00)
Dalkurd FF – Ljungskile SK

Omgång 7 – (17 maj 2020, 14.30)
Degerfors IF – Dalkurd FF

Omgång 8 – (23 maj 2020, 15.00)
Dalkurd FF – IK Brage

Omgång 9 – (27 maj 2020, 19.00)
Gif Sundsvall – Dalkurd FF

Omgång 10 – (31 maj 2020, 14.30)
Dalkurd FF – Norrby IF

Omgång 11 – (6 juni 2020, 17.30)
Dalkurd FF – Örgryte IS

Omgång 12 – (11 juni 2020, 19.00)
Trelleborgs FF – Dalkurd FF

Omgång 13 – (21 juni 2020, 14.30)
Jönköpings Södra IF – Dalkurd FF

Omgång 14 – (27 juni 2020, 15.00)
Dalkurd FF – Västerås SK

Omgång 15 – (18 juli 2020, 17.30)
Halmstad BK – Dalkurd FF

Omgång 16 – (26 juli 2020)
Dalkurd FF – Umeå FC

Omgång 17 – (2 augusti 2020)
Ljungskile SK – Dalkurd FF

Omgång 18 – (9 augusti 2020)
Dalkurd FF – Östers IF

Omgång 19 – (16 augusti 2020)
Akropolis IF – Dalkurd FF

Omgång 20 – (23 augusti 2020)
Dalkurd FF – Jönköpings Södra IF

Omgång 21 – (30 augusti 2020)
Västerås SK – Dalkurd FF

Omgång 22 – (13 september 2020)
Dalkurd FF – Degerfors IF

Omgång 23 – (20 september 2020)
Norrby IF – Dalkurd FF

Omgång 24 – (23 september 2020)
Dalkurd FF – Gif Sundsvall

Omgång 25 – (27 september 2020)
Dalkurd FF – Halmstad BK

Omgång 26 – (4 oktober 2020)
AFC Eskilstuna – Dalkurd FF

Omgång 27 – (18 oktober 2020)
Dalkurd FF – Trelleborgs FF

Omgång 28 – (25 oktober 2020)
Örgryte IS – Dalkurd FF

Omgång 29 – (1 november 2020)
IK Brage – Dalkurd FF

Omgång 30 – (7 november 2020)
Dalkurd FF – Gais

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
ARIAN KABASHI

Den 22-åriga anfallaren ansluter till Dalkurd på lån från Elfsborg.

Den 22-åriga anfallaren Arian Kabashi ansluter till Dalkurd och kommer att spendera säsongen 2020 på lån från den allsvenska klubben IF Elfsborg. Sportchef Gazmend Bahtiri berättar att man är nöjda med att få in Kabashi i truppen.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
ARIAN KABASHI

News date: 14-12-2019

Den 22-åriga anfallaren Arian Kabashi ansluter till Dalkurd och kommer att spendera säsongen 2020 på lån från den allsvenska klubben IF Elfsborg. Sportchef Gazmend Bahtiri berättar att man är nöjda med att få in Kabashi i truppen.

— Vi får in en spelartyp som har fina offensiva kvalitéer och bra arbetskapacitet. Arian är en kvick ytter som är bra en-mot-en. Hans sejour i Gais under våren visade stundtals vilka kvalitéer han besitter och vi tror att det finns en stor potential hos honom, så vi är väldigt glada över att han kommer spendera året hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Arian Kabashi inledde sin fotbollskarriär i Hestrafors IF men anslöt till Elfsborg vid 14 års ålder. Han gjorde A-lagsdebut i en match mot Ytterhogdals IK i Svenska Cupen 2017 och den allsvenska debuten kom ungefär ett år senare då Kabashi hoppade in med halvtimmen kvar, i bortamatchen mot Kalmar FF. Det har totalt blivit fem allsvenska matcher för Kabashi, som är väldigt glad över att ansluta till Dalkurd.

— Det känns fantastiskt bra. Man har alltid fått höra mycket positiva saker om Dalkurd. Klubben var i Allsvenskan för något år sedan och jag vet att man vill tillbaka dit igen. Så det känns bara jäkligt kul och det ska bli kul att ta sig an den här utmaningen. Jag ser fram emot det och vill bara att det ska bli januari så jag kan komma upp till Uppsala och sätta igång, säger Arian Kabashi.

Arian Kabashi berättar att han har spelat som central anfallare under större delen av sin fotbollskarriär, men att han ”sadlat om” till offensiv ytterspelare under de senaste åren. Han är en rapp spelare som tycker om att utmana sin motståndare och försöker bidra med poäng när helst det går. Under första halvåret av 2019 var Arian Kabashi utlånad till Gais, där han spelade elva matcher i Superettan och gjorde ett mål och en assist.

— Den gångna säsongen var lite frustrerande för mig. Från januari till sommaren var jag utlånad till Gais och där blev det en hel del speltid. Men under hösten, efter att jag återvände till Elfsborg blev det mindre speltid. Så jag är taggad på att få komma till Uppsala och konkurrera om en plats och verkligen få känna att jag hjälper ett lag att förhoppningsvis kunna lyfta och göra framsteg, avslutar Arian Kabashi.

FÖRÄNDRINGAR I SPELARTRUPPEN:
FEM SPELARE LÄMNAR KLUBBEN

Fem spelare, som representerat klubben under året, lämnar.

Christopher McVey, Frank Arhin, Simon Alexandersson, Marcus Thorbjörnsson och Joseph Ceesay lämnar klubben efter säsongen.

FÖRÄNDRINGAR I SPELARTRUPPEN:
FEM SPELARE LÄMNAR KLUBBEN

News date: 10-12-2019

Christopher McVey (IF Elfsborg), Frank Arhin (Östersunds FK) samt Simon Alexandersson (Kristiansund BK) har spenderat säsongen 2019 i Dalkurd på lån. Totalt blev det 16 matcher, ett mål för McVey, 24 mål, ett mål för Arhin och 25 matcher, tre mål för Alexandersson under året. Det står nu klart att alla tre spelare lämnar Dalkurd och återgår till sina respektive klubbar.

Samtidigt är det även klart att försvararen Marcus Thorbjörnsson lämnar Dalkurd. Thorbjörnsson anslöt till Dalkurd sommaren 2018 på lån från Kalmar FF. Efter ett lyckosamt halvår, med elva matcher i Dalkurd-tröjan, blev flytten till klubben permanent när försvararen värvades på ett ettårskontrakt inför säsongen 2019. Under säsongen blev det 27 matcher för Thorbjörnsson, som nu lämnar klubben.

Sedan tidigare är det klart att Joseph Ceesay lämnat Dalkurd efter hans låneperiod i klubben. Yttern har skrivit på för den allsvenska klubben Helsingborgs IF.

— Vi vill tacka samtliga spelare för deras tid i Dalkurd. Alla spelarna har visat upp en professionalitet och gjort allt för föreningen i alla lägen, både på och utanför planen. Vi är glada över att ha haft dem hos oss och vi önskar dem stort lycka till med deras fortsatta karriärer, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
JOHN JUNIOR IGBARUMAH

Den 27-åriga förra allsvenska anfallaren är klar för klubben.

Dalkurd har gjort klart med den 27-åriga anfallaren John Junior Igbarumah. Anfallaren har varit klubblös sedan han lämnade sin senaste klubb IK Sirius för ett par veckor sedan. John Junior Igbarumah har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
JOHN JUNIOR IGBARUMAH

News date: 05-12-2019

Dalkurd har gjort klart med den 27-åriga anfallaren John Junior Igbarumah. Anfallaren har varit klubblös sedan han lämnade sin senaste klubb IK Sirius för ett par veckor sedan. Under sin första allsvenska säsong spelade han elva matcher, på vilka han gjorde ett mål och en assist. John Junior Igbarumah har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd.

— Det är glädjande att John Junior valde Dalkurd i slutändan. Det är en spelare som jag har följt under några år och jag är övertygad om att hans offensiva spetsegenskaper inte bara kommer att generera poäng men också underhållning för Dalkurd-fansen under 2020, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

John Junior Igbarumah är fostrad i den nigerianska akademin FC Dynamo. Hans sejour i Sverige inleddes som 18-åring i Syrianska IF Kerburan 2011, när klubben befann sig i division 1. Första säsongen blev det 21 matcher och fyra mål, bland annat i en 1-2-förlust mot Dalkurd. Efter ytterligare tre säsonger i Syrianska IF Kerburan, där höjdpunkten var hans 15 mål under 2014, gick flyttlasset till Sandvikens IF i division 2. Under sina tre säsonger i Sandviken var han bland annat med och spelade upp föreningen i division 1. Det stora genombrottet kom i Carlstad United 2018, då John Junior Igbarumah gjorde 17 mål och sex assist på 28 matcher. Med det blev han tvåa i skytteligan i division 1 norra, vilket också gav honom ett allsvenskt kontrakt.

— Det känns bra att komma till en klubb som Dalkurd som har mycket energi och hunger, säger John Junior Igbarumah, som befinner sig på ledighet hemma i Nigeria, i en första kommentar och fortsätter:

— Dalkurd är en klubb som har överträffat sig själva om och om igen genom åren. Det är en ära att få komma till Dalkurd, som har tagit sig framåt på väldigt kort tid, förklarar John Junior Igbarumah.

John Junior Igbarumah är en kvick och teknisk anfallare med ett bra skott. Han är användbar på flera positioner i offensiven och med sin kreativitet och sin målfarlighet kommer han att vara ett starkt tillskott till laget.

— Jag ser fram emot den kommande säsongen. Jag vill lära känna supportrarna och alla runt klubben och bli en del av Dalkurd-familjen. Jag ser fram emot en rolig säsong i Dalkurd, hälsar John Junior Igbarumah.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
EMIL BREKKAN

Fem spelare, som representerat klubben under året, lämnar.

16-årige Emil Brekkan skriver A-lagskontrakt med Dalkurd FF. Den unge mittfältaren har under 2019 tillhört vår samarbetsförening Uppsala-Kurd FK där han har varit ordinarie på mittfältet. Brekkan har skrivit på ett fyraårskontrakt med Dalkurd och kommer genom ett samarbetsavtal finnas tillgänglig för spel för Uppsala-Kurd även nästa år, då man spelar i division 3.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
EMIL BREKKAN

News date: 04-12-2019

16-årige Emil Brekkan skriver A-lagskontrakt med Dalkurd FF. Den unge mittfältaren har under 2019 tillhört vår samarbetsförening Uppsala-Kurd FK där han har varit ordinarie på mittfältet. Totalt har det blivit 18 matcher och två mål i Uppsala-Kurd under 2019 för ynglingen. Brekkan har skrivit på ett fyraårskontrakt med Dalkurd och kommer genom ett samarbetsavtal finnas tillgänglig för spel för Uppsala-Kurd även nästa år, då man spelar i division 3.

— Det är riktigt roligt att vi kan lyfta upp en talang från vår samarbetsförening Uppsala-Kurd. Emil är en central mittfältare som bara är 16 år gammal. Han har visat en stor utveckling under året och det finns ännu mer att hämta. Vi är mycket glada över att ha Emil hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Emil Brekkan är en bolltrygg central mittfältare, vars styrkor ligger i passningsspelet och tekniken. Under året har Brekkan varit uttagen i Islands U16-, U17 och U18-landslag och spelat flera matcher och turneringar med dem. Totalt har det blivit 10 U-landskamper för Island för Brekkan, som är mycket nöjd med att ha skrivit på sitt första A-lagskontrakt.

— Det känns jättekul, det är något som man har drömt om ända sedan man började spela fotboll. Jag har strävat efter att någon gång få nå upp till ett A-lag så det är jättekul att få chansen i Dalkurd, förklarar Emil Brekkan och fortsätter:

— Det är samtidigt en bra möjlighet för mig att kunna spela i division 3 med Uppsala-Kurd men självklart satsar jag på att försöka få spela i Superettan. Jag ska jobba hårt för att försöka få den chansen under nästa år, säger Brekkan.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
JOHAN FALKMAR

Den 28-åriga mångsidiga försvararen är klar för Dalkurd.

Dalkurd har gjort klart med den 28-åriga försvararen Johan Falkmar, som närmast kommer från IF Brommapojkarna. Falkmar spelade 16 matcher i BP under 2019 och har även erfarenhet från allsvenskt spel med Stockholmsklubben. Johan Falkmar har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
JOHAN FALKMAR

News date: 04-12-2019

Dalkurd har gjort klart med den 28-åriga försvararen Johan Falkmar, som närmast kommer från IF Brommapojkarna. Falkmar spelade 16 matcher i BP under 2019 och har även erfarenhet från allsvenskt spel med Stockholmsklubben. Johan Falkmar har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd.

— Johan är en klok spelare som kommer att gynna både vår defensiv men också vårt offensiva spel. Han har en bra personlighet som kommer passa väl in i gruppen. Vi är stolta över att ha Johan här hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Förutom tre säsonger i BP, har Johan Falkmar även rutin från spel i både division 1 och 2 med såväl Karlstad BK som Vasalunds IF. Under 2018 spelade Falkmar allsvensk fotboll i BP och gjorde då 13 matcher i den rödsvarta tröjan.

— Det känns jättebra och väldigt spännande. Det ska bli riktigt kul att komma till Dalkurd och jobba med Paul och gänget. Det känns som att det är något spännande på gång i klubben. Det är ett lag som spelar rolig fotboll så det ska bli kul, säger Johan Falkmar i en första kommentar och fortsätter med att beskriva sig själv som spelare:

— Jag är en bra passningsspelare, har bra blick för spelet och jag har hunnit samla på mig en del erfarenhet som jag försöker använda på planen så mycket som möjligt. Jag har rätt bra passningsspel som sagt och är rätt snabb och uthållig också, berättar Falkmar.

Johan Falkmar började spela fotboll i Karlstad BK som sexåring och tog sig upp genom föreningens ungdomsverksamhet. När han var 16 år gammal fick han göra A-lagsdebut för Karlstad BK, som då befann sig i division 2. Försvararen blev under säsongen 2014 utsedd till Bästa försvarsspelare i division 2, vilket innebar intresse från klubbar högre upp i seriesystemet. Division 1-klubben Vasalunds IF värvade Falkmar inför säsongen 2015 och försvararen var med och spelade 45 matcher under två säsonger för Solna-klubben innan han flyttade tillbaka till Karlstad BK. Han hann dock bara vara i sin moderklubb under två månader innan BP, som tagit klivet upp i Superettan, värvade honom. Superettan-debuten kom den 1 april 2017, borta mot Dalkurd i en 0-0-match.

— Jag har mött Dalkurd många gånger genom åren. Klubben har ju nästan gått samma väg som jag själv har gått. Man har börjat i de lägre divisionerna och sen tagit sig upp i Superettan och så småningom Allsvenskan, konstaterar Falkmar som ser fram emot ett intressant 2020:

— Det ska bli ett spännande år. Jag känner ju Paul lite sedan tidigare och vet hur han vill spela fotboll och det är en väldigt attraktiv fotboll att titta på och roligt att spela under. Så jag ser väldigt mycket fram emot 2020 och jag hoppas att vi kan göra något riktigt bra, avslutar Falkmar.

TATIANA HÅKANSSON BLIR NY
AKADEMICHEF I DALKURD FF

Ny akademiansvarig klar för Dalkurd FF.

Tatiana Håkansson blir ny chef för Dalkurd FF:s ungdomsakademi. Hon kommer att inleda sitt arbete i Dalkurd den 1 februari 2020. Tatiana Håkansson har en bakgrund som fotbollsspelare och har bland annat spelat fotboll i USA.

TATIANA HÅKANSSON BLIR NY
AKADEMICHEF I DALKURD FF

News date: 02-12-2019

Tatiana Håkansson blir ny chef för Dalkurd FF:s ungdomsakademi. Hon kommer att inleda sitt arbete i Dalkurd den 1 februari 2020. Tatiana Håkansson har en bakgrund som fotbollsspelare och har bland annat spelat fotboll i USA. Fotbollsskorna är dock lagda på hyllan och efter fotbollskarriären har Håkansson bland annat läst idrottsvetenskap vid Umeå Universitet och har, via sitt företag, arbetat med föreläsningar om normer, jämställdhet, inkluderingsarbete samt diskriminering.

— Jag kommer med en bakgrund, dels som kvinnlig före detta fotbollsspelare som spelat på hög nivå, men också med en ryggsäck med mina spetskompetenser inom jämställdhet, inkludering och normkritik, där jag tror att en förening som redan jobbar med dessa frågor får nytta av det och får ännu mer spets i det. Så det ska bli jättekul att jobba just med det, säger Tatiana Håkansson och fortsätter:

— Vi vill också utveckla tjejverksamheten. Det tycker jag skulle vara extra roligt, i och med att jag själv kommer därifrån. Visionen är att Dalkurd ska vara en förening som är etablerade i Uppsala och ta in alla målgrupper som på ett eller annat sätt känner sig utanför samhället. Det kan vara allt från föräldrar, till folk med olika funktionsvariationer. De ska känna att de är en del av något större. Det är min vision.

Förutom det fotbollsmässiga arbetet med ungdomsakademin så kommer Tatiana Håkansson arbeta framför allt med CSR-relaterade frågor. Håkansson har under de senaste tre åren jobbat i Upplands Idrottsförbund med integrationsarbete med Uppsala-stadsdelen Gottsunda som utgångspunkt.

— Dalkurd startade som ett samhällsprojekt och det fanns ett engagemang att försöka komma ut i områden i Borlänge, där det fanns en viss problematik, litegrann som i exempelvis Gottsunda. Dalkurd tog in barn och ungdomar, som upplevde en viss problematik, för att träna dem genom fotbollen och ge dem disciplin så att de inte skulle göra tråkigheter ute på gatorna och man lyckades väldigt väl. Det gick så pass väl att man till och med kunde utvecklas till en elitfotbollsförening. Det är lite det jag brinner för och en stark anledning till att jag ansluter till Dalkurd. Det är en integrationsförening ut i fingerspetsarna. Så kan man få barn och ungdomar att känna sig välkomna och få dem att känna sig delaktiga i samhället, så vill jag vara med på det arbetet, förklarar Tatiana Håkansson.

Sedan Dalkurd FF startade sin ungdomsverksamhet i Uppsala för ett år sedan, har Einar Brekkan fungerat som tillförordnad akademichef. Han lämnar nu över stafettpinnen till Tatiana Håkansson och han berättar att han gör det med stor glädje.

— Det känns väldigt bra att lämna över ansvaret och framför allt till Tatiana. För Dalkurd är känslan faktiskt lite overklig, att vi har lyckats få in henne i föreningen i den här rollen. Det är bra gjort av föreningen, att ha lyckats knyta till sig en person med den kompetensen och den inriktningen som hon har. Det känns riktigt bra! Jag tror att det här kommer att bli väldigt bra, säger Einar Brekkan och fortsätter:

— Jag har varit med och gjort det här i ett års tid, för att vi ville få igång en ungdomsverksamhet i Uppsala som vill träna väldigt mycket fotboll och sen koppla på samhällsengagemang så fort vi har mäktat med det. Vi har gjort en del saker under 2019, men det kommer förhoppningsvis att bli betydligt mer nu när Tatiana kommer in, för att jobba heltid med dessa bitar. Jag kommer fortsätta finnas med i bakgrunden, som ett bollplank och Tatiana kommer få bestämma hur mycket hon vill ha hjälp av mig i början, avslutar Einar Brekkan.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
SULEMAN ZURMATI

Den 19-årige mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Den 19-årige centrala mittfältaren Suleman Zurmati är klar för Dalkurd och ansluter till klubben inför den kommande säsongen. Han kommer närmast från division 1-klubben Karlstad BK, där han har varit bofast i startelvan under säsongen. Zurmati har skrivit på ett fyraårsavtal med Dalkurd.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
SULEMAN ZURMATI

News date: 16-11-2019

Den 19-årige centrala mittfältaren Suleman Zurmati är klar för Dalkurd och ansluter till klubben inför den kommande säsongen. Han kommer närmast från division 1-klubben Karlstad BK, där han har varit bofast i startelvan under säsongen. Zurmati har skrivit på ett fyraårsavtal med Dalkurd.

— Suleman är en spelare som vi skrev ett avtal med redan i somras men som börjar att gälla från och med 2020. ”Sulle” har de egenskaper vi söker hos en central mittfältare; han kan spela i olika roller på mittfältet, så väl defensivt som offensivt. Han kommer att ge oss fler dimensioner i utvecklingen av vårt spelsätt, både på kort sikt och lång sikt. Vi är väldigt glada över att ha ”Sulle” här hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Suleman Zurmati har fått sin fotbollsfostran inom Värmlandsfotbollen och sågs tidigt som en stor talang. Han har spelat både ungdomsfotboll och A-lagsfotboll i Karlstad BK. Som 16-åring fick han chansen att träna med Karlstad BK:s A-lag efter att ha imponerat stort genom sina nio mål på 20 matcher i föreningens U17-lag. Året därpå fick Zurmati sina första A-lagsminuter med Karlstad BK, som då spelade i division 2. När fotbollssäsongen 2018 drog igång, hade Zurmati blivit uppflyttad till A-laget och han spelade 25 matcher i division 2, på vilka han gjorde tre mål. Trots sin unga ålder har Zurmati gjort fler än 50 A-lagsmatcher i Karlstad-tröjan.

— Det känns väldigt bra, jag är taggad inför den kommande säsongen, säger Suleman Zurmati i en första kommentar och fortsätter:

— Jag har haft väldigt många kompisar som har hållit på Dalkurd så klubben har alltid funnits där. Personligen har jag inte följt jättemycket men sedan Paul (Olausson) tog över inför i år så har jag haft mer koll. Jag hade honom som tränare för två år sedan, berättar mittfältaren.

Suleman Zurmati beskriver sig själv som en central mittfältare som gillar högt tempo och offensivt spel och som vill ha mycket boll och styra spelet. Han berättar att han ser fram emot nästa säsong med tillförsikt och han hoppas att laget kommer att göra bra resultat.

— Jag tror att vi kan göra det riktigt bra nästa säsong. Det är vad jag hoppas på och vad jag själv vill. Jag vill att vi är med i toppen hela tiden och sen får vi se hur långt det räcker, säger Zurmati.— Johan är en klok spelare som kommer att gynna både vår defensiv men också vårt offensiva spel. Han har en bra personlighet som kommer passa väl in i gruppen. Vi är stolta över att ha Johan här hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Förutom tre säsonger i BP, har Johan Falkmar även rutin från spel i både division 1 och 2 med såväl Karlstad BK som Vasalunds IF. Under 2018 spelade Falkmar allsvensk fotboll i BP och gjorde då 13 matcher i den rödsvarta tröjan.

— Det känns jättebra och väldigt spännande. Det ska bli riktigt kul att komma till Dalkurd och jobba med Paul och gänget. Det känns som att det är något spännande på gång i klubben. Det är ett lag som spelar rolig fotboll så det ska bli kul, säger Johan Falkmar i en första kommentar och fortsätter med att beskriva sig själv som spelare:

— Jag är en bra passningsspelare, har bra blick för spelet och jag har hunnit samla på mig en del erfarenhet som jag försöker använda på planen så mycket som möjligt. Jag har rätt bra passningsspel som sagt och är rätt snabb och uthållig också, berättar Falkmar.

Johan Falkmar började spela fotboll i Karlstad BK som sexåring och tog sig upp genom föreningens ungdomsverksamhet. När han var 16 år gammal fick han göra A-lagsdebut för Karlstad BK, som då befann sig i division 2. Försvararen blev under säsongen 2014 utsedd till Bästa försvarsspelare i division 2, vilket innebar intresse från klubbar högre upp i seriesystemet. Division 1-klubben Vasalunds IF värvade Falkmar inför säsongen 2015 och försvararen var med och spelade 45 matcher under två säsonger för Solna-klubben innan han flyttade tillbaka till Karlstad BK. Han hann dock bara vara i sin moderklubb under två månader innan BP, som tagit klivet upp i Superettan, värvade honom. Superettan-debuten kom den 1 april 2017, borta mot Dalkurd i en 0-0-match.

— Jag har mött Dalkurd många gånger genom åren. Klubben har ju nästan gått samma väg som jag själv har gått. Man har börjat i de lägre divisionerna och sen tagit sig upp i Superettan och så småningom Allsvenskan, konstaterar Falkmar som ser fram emot ett intressant 2020:

— Det ska bli ett spännande år. Jag känner ju Paul lite sedan tidigare och vet hur han vill spela fotboll och det är en väldigt attraktiv fotboll att titta på och roligt att spela under. Så jag ser väldigt mycket fram emot 2020 och jag hoppas att vi kan göra något riktigt bra, avslutar Falkmar.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
GUSTAV BERGGREN

Den 19-årige mittfältaren ansluter till Dalkurd på ett tvåårskontrakt.

Den 19-årige mittfältaren Gustav Berggren ansluter till Dalkurd på ett tvåårskontrakt. Berggren har under den senaste tiden tränat med Dalkurd och imponerat. Han kommer närmast från AIK, där han har tillhört såväl U19-laget som A-laget.

VÄLKOMMEN TILL DALKURD,
GUSTAV BERGGREN

News date: 15-11-2019

Den 19-årige mittfältaren Gustav Berggren ansluter till Dalkurd på ett tvåårskontrakt. Berggren har under den senaste tiden tränat med Dalkurd och imponerat. Han kommer närmast från AIK, där han har tillhört såväl U19-laget som A-laget.

— Gustav har farten och bollkontrollen som sin spets och hans egenskaper kommer att hjälpa oss att utveckla vårt offensiva spel. Han kommer passa bra in i sättet som vi vill spela på. Han är i en ung ålder och det finns en stor potential att utveckla vidare. Vi är stolta och glada att ha Gustav här hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Gustav Berggren är uppvuxen i södra Stockholm, där han även inledde sin fotbollskarriär i Mälarhöjden IK. 2016, när Berggren var 16 år gammal, gjorde han sin A-lagsdebut när han fick spela säsongens avslutande match mot Segeltorps IF i division 4. Säsongen därpå var Berggren ett givet inslag i A-laget och gjorde elva matcher, innan han värvades av AIK sommaren 2017. I AIK har han tillhört såväl U17 som U19, där han har varit en viktig kugge. Men Berggren har också fått chansen i A-laget, där han både har tränat men också fått spela matcher. Totalt har det blivit tre stycken A-lagsmatcher i AIK för Berggren.

— Det känns bra och riktigt kul att vara här. Jag har fått ett gott intryck av klubben under tiden jag varit här och jag vet att Dalkurd är ett spelande lag, som vill rulla boll och spela en offensiv fotboll. Det är något som passar mig väldigt bra, säger mittfältaren.

Gustav Berggren beskriver sig själv som en vänsterfotad innermittfältare som är bollskicklig och som gillar att styra spelet. Det väntar ett längre uppehåll innan säsongen 2020 på allvar drar igång och Berggren berättar att han ser fram emot nästa säsong, där han kan ta ytterligare steg i sin utveckling.

— På det personliga planet hoppas jag att jag får mycket speltid, kan utvecklas och ta steget till seniorfotbollen. Sen hoppas jag naturligtvis att vi som lag kan göra bra resultat nästa säsong, säger Berggren.

DALKURD FF OCH ROBIN TRANBERG
GÅR SKILDA VÄGAR

Mittfältaren lämnar Dalkurd efter tre år.

Den 19-årige centrala mittfältaren Suleman Zurmati är klar för Dalkurd och ansluter till klubben inför den kommande säsongen. Han kommer närmast från division 1-klubben Karlstad BK, där han har varit bofast i startelvan under säsongen. Zurmati har skrivit på ett fyraårsavtal med Dalkurd.

DALKURD FF OCH ROBIN TRANBERG
GÅR SKILDA VÄGAR

News date: 13-11-2019

Dalkurd FF och Robin Tranberg går skilda vägar efter tre år. Tranbergs kontrakt med Dalkurd går ut efter säsongen och klubben har beslutat att inte erbjuda någon förlängning av kontraktet.

— Under sin tid i Dalkurd har Robin varit en mycket professionell spelare och en väldigt omtyckt person. Han har gjort sitt yttersta för att Dalkurd ska nå de mål som klubben satt upp de senaste åren. Vi tackar honom för den här tiden och önskar honom all lycka i framtiden, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Robin Tranberg anslöt till Dalkurd inför säsongen 2017. Han blev snabbt en viktig kugge och var given i lagets trebackslinje under säsongen 2017 och en bidragande orsak till att Dalkurd tog klivet upp i Allsvenskan för första gången i föreningens historia. Genom sin tid i Dalkurd har Tranberg blivit en ledargestalt och varit en god förebild såväl på som utanför fotbollsplanen och bidragit med professionalitet, hängivenhet och hårt arbete. Totalt blev det 82 matcher och sex mål för Tranberg i samtliga turneringar under hans tre år i Dalkurd.

— Det känns såklart vemodigt att lämna Dalkurd efter tre väldigt fina år. Nu känner jag att det är dags att blicka vidare i karriären oavsett hur tråkigt det känns att lämna, säger Robin Tranberg och fortsätter:

— Vi har haft otroligt härliga spelargrupper varje år med fantastiska karaktärer. Jag vill minnas tillbaka till det allsvenska avancemanget som mitt absolut finaste minne i Dalkurd och även i karriären men även ett otroligt lärorikt år i Allsvenskan. Sedan vill jag även passa på att tacka varenda person jag har stött på i och runt om föreningen som har bemött mig otroligt bra, varenda supporter i och utanför Sverige som har stöttat oss antingen på plats eller från distans. Även de olika konstellationerna i ledarstaben jag har haft som har gett mig ett otroligt stort förtroende varje år. Sist vill jag även tacka mina underbara lagkamrater jag har haft genom åren. Utan er hade jag inte varit någonting. Jag kommer minnas och se tillbaka på den här tiden med stolthet och glädje. Biji Dalkurd!

Vi tackar Robin Tranberg för den här tiden och önskar honom all lycka med den fortsatta karriären!

DALKURD FF UNGDOM FÅR
174 091 KR FRÅN GRÄSROTEN

Dalkurds akademi får 174 091 kr via Svenska Spels Gräsroten.

Svenska Spel delar årligen ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige genom projektet Gräsroten. I år får medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll totalt 11 miljoner kronor och av dessa pengar tillfaller 174 091 kronor oavkortat till Dalkurd FF:s ungdomsverksamhet.

DALKURD FF UNGDOM FÅR
174 091 KR FRÅN GRÄSROTEN

News date: 13-11-2019

Svenska Spel delar årligen ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige genom projektet Gräsroten. I år får medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll totalt 11 miljoner kronor och av dessa pengar tillfaller 174 091 kronor oavkortat till Dalkurd FF:s ungdomsverksamhet.

— Gräsrotspengarna från Svenska Spel betyder väldigt mycket för oss. Vi har en ungdomsverksamhet som bara är ett år gammal och vi har inte hunnit etablera oss i Uppsala ännu vilket gör att sponsorintäkterna inte kommit igång på allvar. De här pengarna hjälper oss att hålla nere avgiften för våra barn och ungdomar. Stort tack till våra supportrar som valt att stötta oss genom att ange Dalkurd FF via spelkortet, säger en glad Einar Brekkan, tillförordnad akademiansvarig i Dalkurd FF.

Gräsroten är Svenska Spels projekt som varje år delar ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Alla som spelar hos Svenska Spel och som har ett spelkort kopplat till Dalkurd FF bidrar genom sitt engagemang till hur mycket pengar som tillfaller föreningen. Med andra ord, varje gång du använder ditt spelkort så genererar du poäng till Dalkurd FF, poäng som sedan omvandlas till pengar i slutet av året som föreningen får från Gräsroten. Stort tack till alla som har kopplat sitt spelkort till Dalkurd FF!— Gustav har farten och bollkontrollen som sin spets och hans egenskaper kommer att hjälpa oss att utveckla vårt offensiva spel. Han kommer passa bra in i sättet som vi vill spela på. Han är i en ung ålder och det finns en stor potential att utveckla vidare. Vi är stolta och glada att ha Gustav här hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Gustav Berggren är uppvuxen i södra Stockholm, där han även inledde sin fotbollskarriär i Mälarhöjden IK. 2016, när Berggren var 16 år gammal, gjorde han sin A-lagsdebut när han fick spela säsongens avslutande match mot Segeltorps IF i division 4. Säsongen därpå var Berggren ett givet inslag i A-laget och gjorde elva matcher, innan han värvades av AIK sommaren 2017. I AIK har han tillhört såväl U17 som U19, där han har varit en viktig kugge. Men Berggren har också fått chansen i A-laget, där han både har tränat men också fått spela matcher. Totalt har det blivit tre stycken A-lagsmatcher i AIK för Berggren.

— Det känns bra och riktigt kul att vara här. Jag har fått ett gott intryck av klubben under tiden jag varit här och jag vet att Dalkurd är ett spelande lag, som vill rulla boll och spela en offensiv fotboll. Det är något som passar mig väldigt bra, säger mittfältaren.

Gustav Berggren beskriver sig själv som en vänsterfotad innermittfältare som är bollskicklig och som gillar att styra spelet. Det väntar ett längre uppehåll innan säsongen 2020 på allvar drar igång och Berggren berättar att han ser fram emot nästa säsong, där han kan ta ytterligare steg i sin utveckling.

— På det personliga planet hoppas jag att jag får mycket speltid, kan utvecklas och ta steget till seniorfotbollen. Sen hoppas jag naturligtvis att vi som lag kan göra bra resultat nästa säsong, säger Berggren.