Idag har vi spelare som är engagerade på IM-programmet på Hushagsgymnasiet. Syftet är att med hjälp av två spelare från a-laget sysselsätta ungdomarna med olika aktiviteter. Målet är att få ungdomarna att hitta sina egna fritidsintressen. Midroc är ett av företagen som stöttar det uppmärksammade IM-projektet.

Under sommaren 2014 öppnade ett kommunalt HVB-boende för ensamkommande flyktingbarn i Borlänge. Vi har en gång i veckan under två timmar arrangerat fotbollsträningar för dessa ungdomar. Träningen har förlagts till Dalkurds plan på Sportfältet. Vi har också haft fotbollsturneringar under loven, mm.

En nystart av det vi kallar Tjejgruppen. Alisa Aslani är i Västerås och studerar och hon kommer att vara delaktig i att starta något liknande där i samarbete med BK-Rapid. Sociala kommittéen var där och hälsade på med BK-Masen och det kommer med största sannolikhet att bli ett bra samarbete.

Peshraw Azizi och Ahmad Awad har bland annat fått igång en litteraturcirkel på Borlänge Bibliotek. Dessa har även påbörjat ett samarbete med Borlänge Hockey med prova-på-verksamhet. Spelarna har även E-sport kvällar på Cozmoz. Det finns fler projekt och grupper på gång där Dalkurd är inblandande och sidan kommer att uppdateras kontinuerligt.