Om Akademin

Dalkurd FF smygstartade sin akademiverksamhet redan 2015 med ett U-19-lag. Sedan dess har akademin vuxit och idag har Dalkurd akademiverksamhet från 15 år och uppåt.
Dalkurd FF belönades för sitt arbete 2016 med två stjärnor av SEF (svensk elitfotboll) och kan nu titulera sig som en certifierad fotbollsakademi.

Dalkurd FF akademis huvudsakliga mål att utbilda fotbollsspelare som är tillräckligt bra att platsa i föreningens seniorlag oavsett seniorlagets position inom svensk fotboll. Visionen för akademin är utvecklas till ett av landets bästa akademier och därmed kontinuerligt producera spelare på den högsta nivån. Dessutom har klubben som mål att utbilda och utveckla människorna till att bli samhällsmedborgare som tar ansvar för sina skyldigheter och rättigheter.

Vår värdegrund

Människan före spelaren. Vår värdegrund sammanfattas av denna devis då vi verkligen tror att det är nyckeln till lycka generellt, och fotbollsglädje specifikt. I Dalkurd FF vill vi  att varje individ känner sig behövd och sedd, vilket resulterar i att alla känner sig inkluderade. Detta uppnår vi genom att verkligen se varje individ i föreningen och påpeka deras viktiga roll i föreningen. För att kunna se varje spelare i Dalkurd FF kommer vi att följa upp deras psykologiska och fysiologiska välmående noggrant genom forskningsmetoder.

Fotboll – ”På lika villkor”

Dalkurd FF som förening är skapad på sociala grunder och vi har därför varit noggranna med att bibehålla denna identitet. Under åren har Dalkurd FF genomfört många sociala projekt som fallit väl ut. Projektet ”fotboll – på lika villkor” är ett av de största och viktigaste projekten i föreningen. Att bedriva akademiverksamhet är ekonomiskt kostsamt, därför kan det kosta väldigt mycket för barn och ungdomar att få tillhöra en sådan verksamhet. Dalkurd FF har alltid varit duktiga på att inkludera och det kommer vi att fortsätta med.

Detta projekt är något Dalkurd FF är väldigt stolta över och till oss vetande finns ingenting liknande i fotbollsvärlden?

Kontakt:

Akademichef
Einar Brekkan
ungdom@nulldalkurd.se